Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość genetyczka heretyczka

czy z niebieskookiego ojca i

Polecane posty

niebieskookiej matki moze urodzic sie dziecko o innej barwie teczowki niz niebieska?? niech sie wypowie ktos kto rzeczywiscie sie zna a nie ze tak musie wydaje

Gość moze - w necie jest
masa informacji na ten temat, wpisz sobie w google dziedziczenie koloru oczu, albo dziedziczenie wielogenowe i juz

dlaczego? Matka i ojciec jeden kolor --> dziecko inny niż oni. To niebieskie dziedziczy się w inny sposób?

bazienka owszem moze wyjsc, ale to nie wynika z teoria (ktora jest max uproszczona) poza tym do jasnych oczu zalicza sie niebieskie,zielone,szare az mi wstyd- tak kolory sie roznie dziedziczy

Gość genetyka byla w szkole
prawdopodobienstwo wylicza sie na podsatwie koloru oczow dziadkow - nie rodzicow

Gość mOndrale do szkoly
kolor oczu to cecha dziedziczona wielogenowo, kto nie wie co to znaczy niech sie zaprzyjazni z wujkiem GOOGLE

Gość oczywiście że tak
i jest to bardzo prawdopodobne w przypadku gdy któreś z waszych rodziców lub nawet dziadków takie posiada

szare raczej plasuja sie meidzy zielonymi i niebieskimi poza tym to tez zalezy od stopnia nasycenia kolorem, cos takiego nie jest to czyste dziedziczenie mendlowskie

ja pierd***ole jeszcze ku**a napisalam KTOS KTO SIE ZNA!!!! a tu pisza takie idiotki moja babcia srabcia gowno jabcia!!!!!!!!!! co mnie to obchodzi?!!? a sie puscic na boku nie mozna!?!?!?!

Gość simka5555555
zapraszam na korki z genetyki, hehe...

nie chce odpowiedzi na poziomnie liceum. bo tam jest to wszystko bardzo uproszczone. nie ma na kafe nikogo kto mial na studiach genetyke? na nie moge znalezc

na necie mialo byc

Gość malaniebieskooka
Rodzice o niebieskich oczach nie mogą mieć dziecka o piwnych. W jednym odcinku doktora housa był taki przypadek i mówili że to niemożliwe. Tylko nie myślcie że wierze we wszystko co jest w filmach ale w niektórych sytuacjach reżyser musi być zgodny z prawdą

Gość na studiach nie uczyli
o dziedziczeniu kolorow oczu, jak ten ktos naprawde chce wiedziec poszuka sobie jakiegos artykulu w j.ang najlepiej na ten temat. polecam stronke www.ncbi.nih.gov

Gość 987654321
Grupę krwi można mieć inna niż rodzice ale oczy chyba raczej nie

nie no k*** zaraz jebne!! po ch*j piszecie skoro nie wiecie?!!?!? a ta mi z hausem wyjebala! hahahha jakie wy glupie jestescie!! popelnilam blad ze tu napisalam

Gość malaniebieskooka
To po co się pytasz zrób sobie testy genetyczne i będziesz wiedziała