Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Felicja Es.

Spowiedź Grubaski XXL

Polecane posty

Gość Felicja Es.

Nie będę pisała ile razy już zaczynałam się odchudzać, czy pomogło i na ile, skutek jest taki że moje drugie imię to Jojo. Ogromne jojo. Teraz już nie mam nawet nadziei że uda mi się kiedyś schudnąć. To nie jest tak że nie marzę o szczupłej sylwetce, myoślę o tym codziennie jak byłoby cudownie przejść kilometr i się nie zmęczyć, ubrać coś co mi się podoba, a nie to co jest w moim rozmiarze. Spasłam się jak świnia ale sama jestem temu winna. Nie potrafię nic z tym zrobić. Zero silnej woli. Nie potrafię się z tym pogodzić, bo i jak to zaakceptować. Otyłość niszczy moje zdrowie, moją radość życia. Nie wiem, może ten post przeczyta ktoś, kto był w podobnej sytuacji i coś mi poradzi.

Gość nie walczysz nie narzekaj
🖐️

Gość Artefakt_Diabła
to olej wszystkie durne diety i po prostu na stałe zmien sposob zywienia,to nie trudne

Gość Felicja Es.
Artefakt_Diabła to olej wszystkie durne diety i po prostu na stałe zmien sposob zywienia,to nie trudne Jak to by było nie trudne, to i grubasów by nie było.

Gość nie walczysz nie narzekaj
jak to sie mowi - dla chcacego nic trudnego :)

Gość Artefakt_Diabła
ja jakos na stale stracilam 10 kg,tobie tez sie uda

Gość Felicja Es.
:-(((

Gość dassda
JEżeli nie możesz przejść kilometra to przejdź pół. Zacznij od czegoś, czegokolwiek i nie myśl 'odchudzam się' tylko "idę na kilometrowy spacer"

Gość Artefakt_Diabła
nie smuc sie tylko zacznij od jutra

Gość zaczyna sie zawsze od dzisiaj
🖐️

Felicja, a próbowałaś pójść do dietetyka jakiegoś porządnego? bo ja się nie dziwię: jak człowiek się tak dietuje, katuje, to poza odmawianiem sobie przyjemności może nie dostarczyć organizmowi potrzebnych składników, i potem ten biedny organizm się domaga dokarmienia... no i trzeba sobie za to katowanie wynagrodzić... i takie błędne koło... a jakbyś zaczęła od takich małych kroczków, np. nie katować się, ale najpierw skupić się na tym, żeby dostarczać organizmowi wszystkich potrzebnych rzeczy - tj. jeść różnorodnie, dużo warzyw, jak najmniej przetworzone produkty, itd; a dopiero potem skupić się na "wyrzucaniu" z codziennego jadłospisu tego, co tuczące? jak organizm będzie zadowolony, bo to, co zdrowe i potrzebne już dostał, to nie będzie aż tak krzyczał o słodycze, wypełniacze, itd... ja niechcący schudłam, jak miałam dużo pracy i wyprowadziłam się od rodziny - przestawiłam się na razowy chleb i jakoś w ogóle prawie odzwyczaiłam się od chleba i kanapek (bo zwykły mi czerstwiał; dla jednej osoby to tyle nie kupowałam i nie miałam w lodówce super wyboru, żeby sobie jakieś tam wybajerzone kanapeczki robić, itp)... no i jakoś samo się udało; nawet za bardzo wychudłam:) no i przestań sobie mówić: "spasłam się jak świnia", itd. - tylko z taką przyjaźnią, sympatią i czułością dla siebie :) serio, jak będziesz o sobie dobrze myśleć, to chętniej będziesz dla siebie coś robić;) i przyjemności sobie zapewnij - żeby jedzenie, dobre rzeczy nie były głównym sposobem nagradzania się... powodzenia życzę; sama mam trudności z rzuceniem palenia, więc wiem, jak trudno zmienić swoje nawyki... powodzenia raz jeszcze :)

Gość Wielorybka na plaży
pokochaj siebie :) i tyle Po co się męczyć ? NO po co ?

Gość Felicja Es.
Może coś w tym jest co piszecie. Fajnie piszecie. Odchudzać się zaczynałam 100 razy a teraz nie będzie już 101 razu, teraz zmiana trybu życia tylko mnie uratuje.

Gość Felicja Es.
Z rzuceniem palenia nie miałam problemu, tzn. mam ochotę czasem zapalić ale nie sięgam po papierosa, natomiast z rzuceniem słodyczy i objadaniem się na noc mam ogromny problem.Mam ochotę i nie mogę się oprzeć.

Felicja ---- powolutku i bez katowania się :) a z tym chlebem, to chyba rzeczywiście jest dobry patent; swojej siorze doradziłam i 2 kg jej spadło ot tak;) ja tak miałam, że jak się rzuciłam na kanapki, to mogłam pół chleba, i do tego masło, itd... - i tak się potem wpadało w taki kanapkowy ciąg;) fajne są taki przekąski np. plasterek dobrej wędliny z jakąś sałatą, pomidorem, czym tam się lubi - ja do tego daję biały serek - super; albo do obiadu zastąpić sobie ziemniory czy ryż czy makaron brokułem czy jakimś gotowanymi warzywami; wcale człowiek nie głodny po tym, i taki ociężały się nie czuje... spróbuj sobie :)

Gość Felicja Es.
No ja to jak nie zjem chleba to nie pojem. Naprawdę nie potrafię go niczym zastąpić.

Gość Artefakt_Diabła
to jedz jakis dietetyczny albo chrupki,ale na prawde powinnas go zastapic.jedna kromka chleba mniej dziennie to 8 kg w rok. ja np. zamiast kanapek jem bialy serek,taki plaski z piatnicy wymieszany z jakims pokrojonym warzywem.pycha! lepsze od kanapek.musisz sie jakos przyzwyczaic

to ja Ci radzę zacząć od przestawienia się na jakiś razowy - on jakoś tak mniej wchodzi;) ew., jak Ci bardzo trudno "rzucić" to możesz sobie zrobić np. taki jeden dzień w tygodniu, że wolno jeść chleb;) spróbuj sobie raz czy drugi bez chleba, powoli się przestawisz; mi też się wydawało, że tak się nie da, a jakos naturalnie się przestawiłam; jak pierwszy raz w domu serwowałam kurczaka z brokułem zamiast ziemniaków, to też zrobili wielkie oczy, a po obiedzie okazało się, że wszyscy najedzeni;)

Gość Felicja Es.
Będzie bolało, ale spróbuję. Dziękuję że się odezwałyście.

e, nie tak :) nie to, że: będzie bolało :) powoli się przekonasz, jakie to DOBRE po prostu :) wprowadzaj sobie jak najwięcej warzyw, wg mnie nie ZAMIAST a OPRÓCZ tego, co jesz na ogół - powoli zobaczysz, jakie są fajne, dobre i możliwe, że nie będzie Ci się chciało zapychać chlebem; mówię Ci, taka np. dobra wędlina z jakimś fajnym warzywem i białym serkiem jest po prostu pycha, aż się nie chce zapychać sobie brzucha niepotrzebnym chlebem;) a chleb - tak od czasu do czasu, od święta;)

Gość Artefakt_Diabła
ale przez was zglodnialam!!!

Gość Felicja Es.
Do Artefakt Diabła: Pisałaś że schudłaś 10 kg. Jak tego dokonałaś że nie tyjesz? Jesz regularne posiłki? Tzn. ja mam tak że czasem jem śniadanie o 7 rano a czasem o 11tej, więc z regularnością u mnie źle. A wszędzie piszą że należy jeść regularnie.

Gość absolutnie nie
ja waże 135 kg... chcesz o tym pogadac? absolutnie-nie@o2.pl

Gość Artefakt_Diabła
no wlasnie tak ze caly czas sie odzywiam wlasnie w sposob o ktorymmowimy.czasem zdarza mi sie okres slabosci i np kilka dni sie ozeram no i efekt natychmiastowy 2 lub 3 kilo wiecekj.ale potem wracam do mojego sposobu i szybko to zrzucam.przymierzam sie zeby zaostrzyc sobie rygor i pozbyc sie jeszcze troche cialka

Gość Felicja Es.
absolutnie nie - i jak ci się z tym żyje? Ja jak będę dalej tak tyła to jeszcze 3,4 lata i cię dogonię.