Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość animelata

co robie nie tak -KARMIENIE

Polecane posty

Gość animelata

mojego2 tyg malucha karmie piersią ale mam mało pokarmu więc budzi się co 1-1,5 h na jedzenie ssa 5-10 min i zasypia chciałam go dokarmiać butlą jak wypił 40-60 mil spał ładnie 4 h ale niestet po mleku sztucznym wymiotuje i jest głodny co robic prosze o jakieś rady

i jaką masz butelkę? z 1 dziurką?? mój od urodzenia jest na butli bo nie chciałm karmić piersią. karm pod kątem ok 30-40 stopni, po jedzeniu niech mu sie odbije i około 20 minut trzymaj w pozycji pionowej (tak mi lekarz mówił) i dopiero po tem kładź do łóżeczka, na boku pczywiście

Gość animelata
karmie mlekiem bebilon ha wszystko robie tak jak pisałaś butelka ma 3 dziurki jak mu sie odbije położe go a on po paru min wymiotuje

Gość butelce nie
po co ta butelka? Maluch ma dopiero 2 tyg , ucz się jeść, ustala swój rytm, budx go delikatnie jak zasypaia przypiersi żeby dłużej jadł, nie dokarmiaj bo stracisz pokarm, po co ci to?

za dużo dziurek, butla dla malucha musi mieć tylko 1 !!! jak ma 3 za szybko zjada i dlatego może mu się zwraca ja mam butelki canpol z 1 dziurką i kauczukowym smoczkiem za śmieszne pieniądze bo ok 8 zł

Gość animelata
butelke mam z awentu przy jednej bardzo się zloscił prawie nic nie leciało a jadł godzine 40 mil i też wymiotował daje mu butle tylko wieczorem i rano bo mam mało pokarmu

ojej 3 dziurki to za duzo ! ja mojego maluszka karmiłam 1,5 roku i tez nie najadła sie najadła na poczatku , ale potem jzu sie oboje wyrobiliśmy :) tak jest ze dzieciaczek potrzebuje czesto jedzonka , a moze chce poprostu ciebie obok jesli podczas karmienia piersią nie pręzy sie i nie denerwuje to jest ok , poprostu moze ma taki sposób jedzonka a jesli sie denerwuje , to zmieniaj pozycje az znajdziecie taką ktora bedzie wam odpowiadała , ja szukalam dlugo odopwiedniej pozycji i najlepsza byla taka , ja leżałam na łózku na płasko , synek obok , jedna rekę mailam pod głową , drugą trzymałam go za pupcie , maluszek tez lezal na płasko , potem oczywiscie trzeba odbic nadmiar połkniętego powietrza duzo zdrówka dla maluszka :)

wiem ze robi sie wszystko zeby dziecko sie najadlo :) tez próbowałam przestawic na butle , albo przynajmiej na noc dawac z butli , kupiłam 15 rożnych butelek , i on zadnej nie chcial :D tak mnie załatwił :)) ale 3 dziurki to naprawde za duzo mój ma teraz 19 miesiecy i herbatkę pije z 4 wiem ze wiesz najlepiej co dobre dla synka , ale zeby mu nei zaszkodzic , kup przynajmiej 2ki

Gość a ja tez mam podobnie
tzn nie wiem ile mam pokarmu ale dziecko budzi się za często i chce jesc povczym je 5 min i zasypia ma 3 tyg

Gość ja z podobnym problemem
moj mały robił dokładnie tak samo. Jadł parę minut i zasypał - z cycka sobie zrobił smoczek. Nie poradziłam sobie z tym - po dwóch miesiącach przeszłam na butelkę bo nie miałam siły na nic - ciągle z cyckiem na wierzchu. Owszem rósł i przybierał na wadze bardzo ładnie - ale ja byłam wrakiem. Ktoś dobrze Ci poradził - budź delikatnie i spróbuj dokarmiac wtedy. Nie daj za wygraną i karm piersią. Może ściagaj pokarm i podawaj butelką - bo nie powiedziane że zwraca od samej butelki tylko od mleka

polecam butelkę tommee teeppe do naprzemiennego karmienia butelką i piersią. Jak dla mnie rewelacyjna 100razy lepsza niż aventu

Gość wrzesniowa mamuska
Urodzilam 2dni temu jednak wczoraj mala strasznie sie budzila, nie wytrzymala nawet godziny bez piersi. tak bylo mi jej zal ze stwierdzilam ze ja dokarmie. dostalam od poloznych mleko nan 60ml, buletka z jedna dziurka. mala wypila wszystko, widac byla strasznie glodna jednak tak jak w twoim przypadku skonczylo sie na wymiocinach. chodzilam z mala w pozycji pionowej pozniej polozylam na boku tak jak kazano ale nic to nie dalo. mala sie meczyla chyba z godzine, od razu tez byla kupka. dzis juz wrocilismy do domu, czuje i widze jak pokarmu przybywa mala spi po 2-3godz i juz tak duzo czasu nie spedza przy piersi bo wczoraj to ssala po pol godz jedna piersi i nic:(

Gość dziewczyny karmcie piersią
Hej dziewczyny - młode mamuśki :) Tak czytam sobie o jakich problemach piszecie i dam wam radę. Jeśli chcecie karmić piersią, to nie martwcie się, że dzidziuś wciąż chce jeść np. po godzinie . TO JEST NORMALNE. Wasze maluszki dopiero uczą się ssać. Mój maluch na początku pił po pół godziny, a za chwilę znów chciał ssać. Laktacja dopiero się Wam reguluje, a dzidziuś uczy się ssać. Nie podawajcie im od razu butelek, bo to zmiejsza Wasze karmienie. Wiem, że maluch po butli pięknie śpi, ale karmienie piersią żądzi się innymi prawami. Po kilku tygodniach dzieci nauczą się efektywnie ssać i jedno przystawienie na 2 godziny wystarczy. Ja też ciągle uważałam, że mam za mało pokarmu, ale on sam się wyreguluje. Spokojnie podchodźcie do karmienia, a zobaczycie, że za kilka tygodni stanie się ono łatwe jak bułka z masłem. Powodzenia