Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozmozzzzzzzzzzzcie

czy to grozi zwarciem-- do tych co sie na elektryce znaja!!!

Polecane posty

Gość pozmozzzzzzzzzzzcie

lampa sufitowa wydaje taki dzwiek jakby owad jakis sie tam zaklinowal czy to sie dziecje cos z pradem cos nie tak? co robic?

Gość taki dźwięk to przeważnie
wydają świetlówki które mają już słaby statecznik takie uporczywe brzęczenie.

Gość benita....
Masz zwykłe żarówki? Bo jeżeli tak, to pewnie jest zwarcie, ponieważ nic tam nie powinno trzeszczeć.

Gość pozmozzzzzzzzzzzcie
zwykle zarowki, jestem sama w domu nie wiem co robic, nawet nie wiem gdzie sie prad wylacza z calego domu w razie czego.

Gość pozmozzzzzzzzzzzcie
to so ja mam robic?

Gość benita....
A to brzęczy ci przy zgaszonym świetle?? To na pewno zwarcie. Stykają się gdzieś przewody.

Gość borovik
jakby sie zrobilo zwarcie to wyskoczylby bezpiecznik;)

pozmozzzzzzzzzzzcie>>>> ty ?? bron cie boze nic ! ale ktos kto sie na tym zna :) usunie nadpalony przewod wzglednie skroci i pozadnie dokreci :)

Gość pozmozzzzzzzzzzzcie
zgaszone jest, najpierw chodzilam po pokoju myslalam ze jakis owad gdzies siedzi patrze w gore i nasluchuje a to ta lampa ;/ czyli w razie czego korki czy jak to sie tam nazywa samo wyskocza?

borovik.>>> masz racje :)...jesli bezpiecznik jest wlasciwej wartosci :) dlatego problem jest w starej instalacji ktora sie nadpala :)

Gość benita....
borovik nie farmazoń, na moich oczach szedł dym z kontaktu od zwarcia i żaden bezpiecznik nie wyskoczył, a zawsze wyskaiwał. Dobrze, że wtedy byłam w domu. Poruszałam tylko i przestało. Potem się nim zajął ktoś kompetentny.

Gość pozmozzzzzzzzzzzcie
nie straszcie mnie.

benita....>>>. szedl dym a to tylko dlatego ze bezpiecznik byl wiekszej wartosci niz powinien ......ludzie czasem zakladaja wieksze instalacja wziaz ta sama a sprzetu przybywa :)

Gość benita....
Nie masz :D:D fajnego sąsiada?? Pokaże ci korki, a być może kostkę naprawi w lampie.

Gość pozmozzzzzzzzzzzcie
nie wiem ten dom byl zbudowany jakies 25 lat temu i nie wiem czy i kiedykolwiek po tym okresie cos bylo zmieniane... ostatnio slyszalam jak gdzies pol domu poszlo z dymem z powodu instalacji a zaczelo palic sie w nocy;/

Gość benita....
Kabelek (ale się składa) użycz jej siebie :D:D, bo jej sie stary sfatygował. A tak na poważnie, to skąd wiesz ilu amperowy korek ma ona?

Gość pozmozzzzzzzzzzzcie
na sasiadow nie ma co liczyc;/ musze czekac na rodzicow, choc ojciec i tak sie na tych sprawach nie zna ale ma kolege elektryka.

hmmm 25 lat troche malo ...dla aluminiowej instalacji taka czesto wydawala takie dzwieki uluminium sie utlenia i nadpala szybciej niz miedz..... mysle jednak ze to nie dokrecony kabelek w kostce nabierzesz pewnosci gdy lampa w czasie wlaczania bedzie migac ....

benita....>>> nie wiem ilu amperowy ale widze jak ludzie postepuja :) zakladaja na wszelki wypadek 16ke podczas gdy prawidlowy jest mniejszy heheh jestem za daleko ale robota jest na 10 min jesli chodzi tylko o lampe i wypicie kawy po pracy ;)

Gość pozmozzzzzzzzzzzcie
nic nie migalo jak wlaczylam

Gość asiarannks
Zamiast mieć wątpliwości zleć lepiej kontrole jakiejś profesjonalnej firmie. My kobiety mamy trochę przekichane, bo się na tym nie znamy. Mąż w tygodniu jest w delegacji, ja miałam podobny problem i zadzwoniłam po panów z firmy http://www.elektrykswarzedz.com.pl bo wiedziałam że coś jest nie tak. Okazało się, że instalacja się przypalała. Dobrze, ze nic powaznego sie nie stalo! Zaufaj profesjonalistom!