Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proncedsssa 29

co wybrac znieczulenie zzo czy cc?

Polecane posty

Gość proncedsssa 29

co byscie wybraly ..moge rodzic przez cc ze wzglegu na to ze lecze sie na nerwice juz 6 lat i wczesniejsza mialam cesarke,ale moze dalabym rade urodzic normalnie tylko w zzo? pierwsze dziecko rodzilam 23 godz...tragedia druga cc i teraz niewiem co wybrac?

Gość mamuska...
zdecydowanie ZZO...porod bajka !!

Gość zoo szybko sie zagoisz a
bólu nie bedzies z czula

Gość proncedsssa 29
dziekuje dziewczyny..bo caly czas mam dylemat..i strasznie sie boje :(

ja 1 porod tez mialam okropnie dlugiiiiii, tyle godzin dokladnie co Twoj + wywolany wszystkimi mozliwymi metodami jak szlam rodzic 2 raz to od progu wolalam o zoo bo bylam pewna ze 2 porod bedzie taki sam, a tu mila niespodzianka, rozwarcie od 0 do 10 cm w 4 godziny, dwa parcia i mala byla juz na swiecie :) a doszlam do siebie i wiel, wiele szybciej niz przy 1 porodzie, praktycznie 2 tyg po zapomnialam fizycznie co to porod, nie plamilam, moglam sie kochac itp zoo jednak nie wzielam, bo zanim przyszedl anestezjolog ja bylam juz z corka :)

ja tez mialam wybor ale zrezygnowalam z cc bo ciezko po szyciu dojsc do siebie... boli jak cholera to szycie mialam 5 szwow z wyrostka i to byla masakra

Gość proncedsssa 29
Evi... to rzeczywiscie mialas szybki porod :) tylko pozazdroscic :P ja niestety nie jestem wytrzymala na bol a dodtego panicznie boje sie szpitali :( ja na szczescie po cc szybko doszlam do siebie po 24 godz,chodzilam juz w miare normalnie a na 5 dzien bylam najszczesliwsza pod sloncem ze juz po wszystkim :)

Gość proncedsssa 29
prin ces ka to troche dlugo czekalas na zzo jak 13 h :( ja bym juz od wejscia wolala zeby mi dali ;) wyczytalam ze znieczulenie dają przy 4 cm rozwarcia... bbbrrryyyyy na samą mysl mam dresszcze :)

no wlasnie mi dali jak mialam 3 cm przez 13 h na sali porodowej tylko 3 cm ... masakra a szczerze nie powiedzialam wczensije bo bylam pewna ze mi nie dadza bo jest dosc czasochlonne - musi byc non stop anastozjolog a byl sam na 2 oddzialy i nie mozna bylo tam kupic na zyczenie... szok