Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anny6

mam 21 lat i chcę mieć już rodzinę..

Polecane posty

Najlepsze jest dorabianie osobistych teorii o tym DLCZEGO ludzie decydują się założyć rodzinę. Bo na imprezy nie lubią chodzić? No,no. Pomysłowa jesteś.

Gość AfterAfterAfterAfter
>bezproduktywnych oczyszcza sesja >albo werfikują swoje zainteresowania samodzielnie - w końcu na tym >polega dojrzałość. Sesja? Z taka iloscia warunkow, poprawek i repet naprawde nie ma sie jej co obawiac. Jesli po pol roku zajec widzisz, ze to jednak nie to - rezygnujesz, a nie konczysz na sile licencjat aby mama sie nie zdenerwowala.

> Najlepsze jest dorabianie osobistych teorii o tym DLCZEGO ludzie >decydują się założyć rodzinę. >Bo na imprezy nie lubią chodzić? No,no. Pomysłowa jesteś. A gdzie ja tak napisalam? Problemy z rozumieniem tekstu? >Imprezują,korzystają z życia a ja - nie moge sie doczekać kiedy będę >miala to swoje zycie z drugą osobą. >Wydaje mi się,że jestem bardzo dojrzala na swój wiek ale dlaczego od >jakiegos czasu (ok roku) ta myśl nie daje mi spokoju.Nie umiem być >szczęśliwa Autorka uwaza sie za "dojrzalsza" bo nie chodzi na imprezy. To jest dobiero dowod dojrzalosci, no ja nie moge.

> no nie wiem, u nas po sesji w tym roku odpadło 25 osób.. 1. Po prostu odechcialo im sie studiowanie danego kierunku 2. Sa na tyle tepi, ze nie potrafia zlozyc podobania o repete, warunek badz specjalny tryb studiow

*studiowania

Matkooo a czy ja powiedziałam,że z tego powodu czuje sie dojrzalsza?Poprostu troche inaczej patrze na życie i mam inną hierarchie wartości.I nie jestem dumna jak paw bo zaraz też tak stwierdzisz. Wiem jakie mam marzenia i wiem jaki mam cel.Nie uciekam w rodzine bo to nie miałoby sensu..poprostu tego pragnę.Trudno to zrozumieć?

Gość jakajaka
jestem dojrzała, studiuje a co to kurwa jest "od tak" ? :O

Gość niewaznekto
ja mam25 i od 6 lat mam meza. nie zmusila nas do tego ciaza ani rodzice.. po prostu chcielismy. nie mamy dzieci bo chcemy z tym poczekac. nigdy nie narzekalismy na brak kasy chociaz nie moglismy liczyc na pomoc rodzicow. to co mamy zawdzieczamy tylko sobie i nigdy nie zalowalismy. mamy ladne mieszkanko i za niedługo ebdziemy budowac dom. moze ten slub byl szalenstwem ale wszystko sie ulozulo.

Tylko widzicie między mną a Wami jest różnica.U Was sa już realne plany albo jest to wcielone w życie..u mnie jedynie marzenia..

Gość addadadfv
to nie priorytety, tylko realne spojrzenie na zycie... teraz mozesz miec prace, ale nie wiesz, kiedys atrcisz, a nie zdazysz pozniej sie rozwinac, bo dziecko cie przyrrzyma:) na wszystko jest swoj czas

Miałam ale 8 miesięcy temu rozstaliśmy sie po 3,5 roku .Teraz poznałam bliską mi osobe..ale nie wiem czy to miłość.Chyba się boję tego uczucia i nie wiem czy istnieje.Nie chce sobie wyobrażać zbyt wiele..zeby się nie zrazić juz całkowicie..

A ja tylko się wtrącę, że posiadanie rodziny nie oznacza rezygnacji z reszty marzeń, np. o fajnej pracy... Ważne, żeby w tworzenie rodziny zaangażować odpowiednią osobę:)

Gość selenka 20
ja wyszłam za mąż w wieku 18 lat i od paru uprzedzam że nie byłam w ciąży był to mój świadomy wybór nie pochodze z rodziny patologicznej i nie chcialam się wyrwać . po prostu chciałam mieć własną rodzine . skończyłam technikum hotelarskie zdałam mature i egzaminy zawodowe . w wieku 20 lat urodziłam synka teraz ma 8 miesięcy . studiuje zaocznie i pracuje chociaz nie musiałabym bo mąż zarabia wystarczająco by utrzymać rodzinę . nie uwazam że zmarnowałam sobie zycie nie brakuje mi imprez i tego wszystkiego co większośc dziewczyn w moim wieku robi . musze przyznac ze jestem bardzo szczęśliwa . wracam do domu a tam czeka na mnie mąz i synek

Czasem możesz być sama a czujesz tą ogromna potrzebę.Tu nie ma reguł..choć może gdyby były byłoby łatwiej

Gość mzakalala
reguly i zasady sama sobie ustalasz, a nie czekasz, az cos samo przyjdzie... wiec wez sie nie tlumacz i nie szukaj wymowki, tylko postanow sobie cos i sie tego trzymaj.

Postanowić sobie można wiele celów ale są takie których nie można.Czyżbym miala sobie powiedzieć "do roku wyjdę za mąż" i jak głupia szukać pierwszego lepszego , który wpadnie mi w ręce?Doskonale wiesz ze nie o to chodzi.Jedyne co to obiecałam sobie,że będę szczęśliwa.. Nic wiecej albo i aż tyle.

Twoje podejście do małżeństwa może wyniosłaś z domu.. po prostu dla niektórych rodziców najważniejsze jest żeby dziewczyna wyszła za mąż a reszta się ułoży, więc nie nalegają żeby córka studiowała... moja sąsiadka ma 20 lat matury w tym roku nie zdała to się zaręczyła, żeby nie było.. dla jednych jest szczytem marzeń mąż, na którego czeka się cały dziec z obiadem, z dwójka wrzeszczących dzieciorów a dla innych skończenie studiów, poznanie świata, nie wiem..osiągnięcia czegoś..

Niestety nie.Moi rodzice się rozwiedli 15 lat temu.W mojej rodzinie żadne małżeństwo nie przetrwało.Studiuję teraz będę na 3 roku, po tym kierunku chcę isć jeszcze na ratownictwo. Rodzina nie napiera..dla nich jestem jeszcze "małym dzieckiem"... I nie myślcie,ze chce im cokolwiek udawadniac i na sile pokazać jaka ja to nie jestem dorosła.

Gość druuuuuuuuu
Od dziś będę się modlił, aby nie spotkać takiej idiotki na swojej drodze.

Gość nie kumasz to powtorze
anny6 - ja nie mowie, zeby "do roku wyjsc za maz"... chyba nie rozumiesz... mowie o zasadach i zyciu, bo sama mowisz, ze dobrze by bylo, gdyby byly. to sobie sama takie stworz i sie ich trzymaj:)

Oj wiem wiem... tylko w czym te zasady pomogą.Chyba są jednak rzeczy niezależne od nas , zostaje te pare % które nie od nas zależą

Gość ale kity wciskasz
ze co??????? masz 21 (lub 19 lat) i jestes na III roku???? cos mi tu nie gra, dziewczyno.... sciemniasz.

Gość jchdyghr
jak sie nie ma zadnych planow w zyciu, pasji czy zainteresowan to sie marzy o mezu i dzieciach regula jest taka ze im prostsze umyslowo kobiety tym szybciej wycjodza za maz