Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jeszcze nic

Życie w Anglii-trochę pytań.

Polecane posty

Gość nie wiem jeszcze nic

Dziewczyny może mogłybyście mi pomóc.W czerwcu kończę szkołę,jestem na kierunku opiekun w domu pomocy społecznej.Szkoła zapewnia miejsca pracy między innymi w Anglii.I chciałabym się dowiedzieć jak zorganizować się na miejscu.Będę jechać z 2 dzieci,jedno będzie szło do gimnazjum a drugie bedzie miało niecałe 2 lata. Powiedzcie jak szukać żłobka i czy są problemy z miejscami w żłobku?Jak wybrać szkołę dla córki?No i mieszkanie,gdzie szukać(w prasie czy jak)?

mieszkanie przez agencje wiaze sie z kosztami, najlepiej poszukac z prasy lub z okolicznych sklepow,

Gość to jaaaaa
No ale ja chyba musiałabym już z Polski szukać,nie wiem w ogóle jak to zorganizować,i jeszcze ta szkoła i żłobek...jestem samotną mamą,więc pojadę tam bez żadnej pomocy.

Gość msefani
jak z jezykiem i w jaki rejon chcesz jechac???

Gość to jaaaaa
Jeszcze nie wiem w jaki rejon.Szkołę kończę w czerwcu i w zależności gdzie będą potrzebować ludzi tam pojadę.Z językiem średnio ,uczę sie cały czas.

Gość msefani
jak nie znasz dobrze jezyka to te z agencji benda sie pastwic na tobie ..I z dwojko dzieci bendzie ciezko ale nie chce odzadzac ,jak nie sprubojesz bendziesz poznij zalowac..

Gość msefani
jak jestes pracowita dasz sobie rade , i szczescie jest potrzebne..

Gość to jaaaaa
No liczę że ułoży się szczęśliwie.Ale trochę mnie przeraża to wszystko...Tyle że innego wyjścia nie mam,w Polsce z 2 dzieci będę klepać biedę:(

Gość msefani
W polsce bieda za grnico recesja , rasizm panuje i to duzy JA jestem 1o lat za granico i nikt mi nie pomugl w niczym

Gość zastanow siee
wiem, ze w polsce bieda ale w angli tez kolorowo juz nie jest, to nie to co 2 lata temu,z praca bardzo ciezko,bez doswiadczenia i jezyka jestes skazana na start od zmywaka,chociaz i na zmywak juz nie przyjmuja tak chetnie bo zwyczajnie jest kryzys,w dodatku tna socjale wiec od razu mowie,ze na wstepie nie dostaniesz nic, nawet sie nie ludz:Ow dodatku swinska grypa,chcesz narazac dzieci na to wszystko?

Gość msefani
Jak chcesz pisz na email marekch41@wp.pl pozdrawiam

Gość wiesz co poczytaj to co
te orly tu wypisuja i jak !....jezeli oni sa w UK i daja rade to ty jako samotna matka z pewnym przygotowaniem do zawodu opiekuna,z cala pewnoscia poradzisz sobie.Wiem co mowie ,mieszkam tu tzn w UK i wiem ze napewno nie zgniesz pracujac.Dzieci tez sobie poradza.

Gość to jaaaaa
No właśnie ja o pracę się nie boję,bo pojadę już na pewną posadę skierowana przez szkołę do któregoś z domu opieki.Pracy się nie boję,dam radę.Tylko nie mam pojęcia jak załatwić szkołę ,źłobek,mieszkanie...No ale do czerwca jeszcze czas,może w szkole mnie pokierują.