Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saja saja

Najlepsze i najtańsze biura podróży

Polecane posty

Gość zenek_D
Niedawno wróciłem z Egiptu i było rewelacyjnie. Każdemu polecam to miejsce! A spływy Nilem to już w ogóle poezja. Ja last minute w promocyjnej cenie znalazłem na stronie www.odlotowepodroze.pl i tutaj też wykupiłem sobie wycieczkę online. Prosta rezerwacja, prosta płatność, no i wszystko szybko przebiegło. Dobra rzecz też jest taka, że mają aplikację mobilną, także sobie sporo rzeczy pozałatwiałem z tableta.

Gość Robb_stark
Mi akurat bardzo fajnie doradzili w biurze Planet Escape - www.planetescape.pl . Jechałem z nimi na wywczas na Kubę. Hotel, obsługa, kontakt z biurem, dodatkowe atrakcje, cały plan podróży – wszystko to już zrobione na najwyższym poziomie.

Gość gość
Moim zdaniem najlepsze jest biuro podróży http://www.traveliada.pl/ Podróżowałam już z różnymi biurami, standard wszedzie podobny, ale jeżdząć z Traveliadą jest taniej, zawsze mają dużo promocyjnych wyjazdów, wystarczy trochę poczatować ;)

Gość gość
Sprawdziłem tę stronę, którą podałeś, i szczerze mówiąc ceny wcale nie są takie niskie - 2036 zł za 7 dni w Chorwacji z zakwaterowaniem w dwugwiazdkowym hotelu, porównując to do dwutygodniowej wycieczki po Bałkanach z dużą ilością zwiedzania, którą znalazłem na tej stronie: http://www.wytworniawypraw.pl/ w cenie 1550 zł, traveliada wypada trochę blado.

Gość WodnirK
Moim znajomi z Niemiec, jak odwiedzali Polskę jakiś czas temu to korzystali z pomocy biura, które właśnie takie wycieczki po naszym kraju organizuje: http://www.realpoland.eu/ na stronie jest pełno informacji na temat, co warto u nas tak naprawdę obejrzeć.

Gość sdww
Wybieram biuro podróży, bo najczęściej cieszy się zaufaniem i nie trzeba się za bardzo martwić. Jako rodzic mogę polecić Ela-Travel z Augustowa. Dzieciaki były z nimi na kilku wycieczkach szkolnych, zawsze wracają zachwycone. Mają i opiekę i są pod kontrolą, a to ważne w czasach kiedy tyle się słyszy o młodzieży.

Gość jhjy
W biurze Pani Elżbiety Kamińskiej w Augustowie – Ela-Travel można znaleźć przeróżne fajne pod względem cenowym i ofertowym wycieczki na przeróżną liczbę dni, warto się rozejrzeć na ich stronce www.ela-travel.pl albo pójść do biura. Co do jakości usługo to ja jeżdżę z nimi od 3 lat i zawsze wszystko było super.

Gość gość
To zależy na co kogo stać.Strasznie drogo wychodzi podróżować z Rainbow,w zasadzie opłaca się kupować lasty.Itaka też ma dużo wszystkiego,a tańsza.Ja kupuję u takich,którzy sprzedają z różnych biur,multiagentów,bo mam kilka fajnych ofert do wyboru zawsze i nie muszę godzinami grzebać w necie czy w katalogach,polecam multiagentów

Gość gość
Najtańsze przeważnie nie oznacza najlepsze, a nawet dobre. Zajrzyjcie sobie do http://variustur.pl/ to jest dobre biuro podróży, które organizuje wycieczki praktycznie wszędzie, tak więc warto skorzystać. Są też często różne promocje.

Gość gość
Ja w ubiegłym roku korzystałem z żoną z biura podróży Grześkowicza. Ceny mają dość niskie jak na ponadtygodniowe wycieczki. Do Hiszpanii jechaliśmy i widzę że w tym roku też w ofercie mają taką wycieczkę. Miejsce sprawdzone.

Gość bertii
Ciekawą rzeczą jest i dla mnie nie do końca zrozumiałą, ale często oferty niemieckich biur są tańsze niż tych Polskich, ktoś mi to może wytłumaczyć?! Co do takich stron ze zbiorczymi ofertami różnych organizatorów to mi się podoba jak działa serwis http://dreamtours.pl. Brakowało czegoś takiego w necie, w końcu jakaś rzeczowa, obiektywna, aktualizowana porównywarka.

Gość gfrrrt33
Nie wiem od jak dawna, ale działa taka platforma z ofertami jak Dream Tours - dreamtours.pl. Znajomy mi do nich wczoraj podesłał linka. On sam już właśnie dzięki nim znalazł ofertę wyjazdową na Bali w last minute i za dwa dni wylatuje. Cenowo bardzo przystępnie, a w pakiecie ma praktycznie wszystko.

Gość podróżniczka 83
Ja korzystałam kilka razy z biura New Poland i byłam bardzo zadowolona z wycieczki. Odwiedziłam Mauritius, przewspaniałe miejsce :)

Gość gość
W przypadku Afryki to ja bym polecał poszukać kogoś kto na miejscu pracuje. Jeśli chodzi o Namibię to jest tam polskie biuro turystyczne o nazwie Wild Wind Safaris ( www.wildwindsafaris.com). Znajomy mi ich polecał i też się zdecydowałem skorzystać z ich usług w tamtym roku. Wyżywienie, nocleg w opcji standard, transport – wszystko na fajnym poziomie, za rozsądne pieniądze.

Gość malina45
ja zamiast biura podróży polecam pośrednia StartHolidays - www.startholidays.pl :) zasady podobne do w biurze, tylko są dwie istotne zalety, po pierwsze: DUŻO TANIEJ, a po drugie: dużo większa swoboda, bo samemu mozna sobie wybrać hotel, lot, datę wyjazdu i powrotu i miejsce. sama korzystałam i z biura podróży i z oferty StartHolidays i zdecydowanie polecam tę druga opcję ;)

Gość gość
Zaufane biuro podróży to podstawa. Ja szukałam biura podróży w śród swoich znajomych bo nie zamierzam lecieć w ciemno i zostać na lodzi. Moi znajmomi jż nie raz latali z biurem podróżyc Kiribati i byli zadowoloeni. Maja super ofertę z wyjazdów 

Gość magda_lena33
malina45, ja też z nimi jechałam w tym roku na ferie do Lloret i było extra!! :) super ceny - nigdzie nie znalazłam tak tanio, a szukałam po większości popularnych biur podróży. jednak czasem warto zaufać komuś nowemu :)

Gość gość
Nie ma takich. Ceny w BP są bardzo podobne, tylko polityka cenowa jest różna. Oczywiście piszą o wycenie tych samych hoteli. Jedno BP da bardzo dobrą cenę na firstach, inne na lastach, a jeszcze inne najlepszą stawkę zaproponuje na miesiąc przed wyjazdem. Tak więc nie ma co wrzucać wszystkich do jednego worka. Optymalnie jest też rezerwować przez agenta - Travelplanet. Wtedy od razu macie ubezpieczenie na wypadek bankructwa biura i niczego nie ryzykujecie.

Gość 111monia111
Ja bardzo tanią ofertę znalazłam na suncenter.pl. Byłam z mężem i z dziećmi w Egipcie. W tym roku wybierzemy się chyba do Włoch. Już powoli przeglądam oferty na tej stronie :)

Nie wiem czy na pewno najtańsze ale dla mnie zdecydowanie najlepsze jest dla mnie biuro usług turystycznych – but. Jest już wiele lat na rynku, wielokrotnie z nimi podróżowałam i nigdy nie było żadnych problem z ich strony, więc serio można zaufać. Poza tym bardzo sobie cenię to, że mają naprawdę dopracowane oferty, program każdej wycieczki jest dostosowany do wieku uczestników i taki pełny (tzn. jest co robić). No i różnorodność w ofercie też jest ważna.

Gość gość
Ja jeżdżę na wycieczki z Novum travel: http://novumtravel.pl/. Bardzo fajne biuro, świetnie organizują wyjazdy, mają bardzo dużo ciekawych propozycji no i też spoko ceny, także warto zaglądnąć na stronkę :)

Gość gość
Jeżeli ktoś jest z małopolski, to np. CLM Holidays w Krakowie jest zacne. Od dawna z nimi jeździmy. Ceny bardzo dobre. Ale to akurat nie jest najważniejsze - dopinają wyjazdy na ostatni guzik, to jedno, poza tym - wszytsko jest tak, jak w ustaleniach, brak nieprzyjemnych zaskoczeń na miejscu ;)

Gość monawampirzyca
najtańsze biuro jakie do tej pory spotkałam to suncenter.pl... Jest tam wiele ofert różnych touroperatorów i można sobie wybrać najtańszą ofertę i nie przepłacić za inną w ta samo miejsce

Gość gość
Nie wiem czy to jest zupelnie najtansze biuro, ale wg mnie ceny ma w porzadku. jest to www.kostravel.pl - na wycieczkach i wczasach bylam z nimi juz chyba z 10 razy i za kazdym razem bylo swietnie

Gość Dagmaretta
W tym momencie chyba Rainbow. Renoma + wyjazdy poniżej 1000 zł do Grecji i Chorwacji.

Gość Katerhing
Noo... Rainbow w tym roku przyszalało z cenami. NIe pamiętam kiedy widziałam tak tanio Grecję od czasów wycieczek pracowniczych :D

Gość Katarzyna Fic
Cena jest ważna, nie ma co ukrywać ale nie powinna nigdy być głównym czynnikiem decydującym o wybraniu konkretnej oferty. To kwestia bezpieczeństwa. Bez sensu “przyoszczędzić”, pojechać na wakacje i ...wrócić rozczarowanym. Dla mnie dobry stosunek ceny do oferty ma netholiday. Byłam z nimi dwa razy na wakacjach i wróciłam zadowolona.

Gość gość
Rainbow nie jest najtańsze może, ale dość tanie. Za to bardzo w porządku. Te najtańsze z najtańszych nie są moim zdaniem godne zaufania.