Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

____

Lakier Utwardzający Do Paznokci. Kto Używał ?? Na Czym To Polega ??

Polecane posty

Mam swoje paznokcie, średniej długości... chciałabym je jakoś wzmocnić aby się nie złamały... chciałabym zachować wszystkie 10 :D do wesela, które mam za miesiąc... bo tipsów nie lubię... Widziałam w Rosmannie lakier utwardzający... Na czym to polega? To tylko wzmacnia paznokieć? Czy może konkretnie go utwardza na zasadzie żelu jakiego używa się przy robieniu tipsów? Da się go potem zmyć zmywaczem? Czy trzeba spiłować? I ogólnie co i jak :) ??

Gość utwardzacz do paznokci
nie pomaga zbyt dużo, trzeba go używać systematycznie przez jakiś czas żeby było widać efekty ale fakt wzmacnia paznokcie. Kup ten lakier i maluj nim paznokcie codziennie przez tydzien, warstwa na warstwe i po tyfgodniu zmywaj i znowu maluj. Paznokcie beda chronione przed zlamaniem

Gość kaja223
utwardzacz utwardza plytke jak pomalujesz paznokcie wygladaja jak pomalowane lakierem bezbarwnym.

ja myślalam, ze trzeba go potem spiłować :o można go normalnie zmyć ??

Gość zmywaczem
tak jak zwykly lakier

Wzmocnienie paznokcia polega na tym, że on wnika w płytkę ?? i ją wmacnia ?? Czy paznokieć jest wzmocniony tylko wtedy gdy ma na sobie ten lakier, a jak się zmyje to już nie ??

Gość kkkka
jak ja przestalam stosowac to z czasem znow mialam lamliwe paznokcie ale nie tak jak wczesniej.

Gość utwardzacz utwardza plytke
jesli jest na paznokciu, po zmyciu paznokcie nadal sa w taki stanie jak byly, dlatego im wiecej warstw utwardzacza tym mniejsze szanse na zlamanie paznokcia

jak chcesz utwoardzic je solidnie to idz na żelowanie plytki naturalnej polozy ci zel bezbarny 2,3 warstwy lub frencha zrobi na stale, trzyma sie do 4 tyg i sa mocna twarde , nie zlamiesz i ladnie wygaldaja:)

prin ces ka - potem ten żel odpada ?? Czy idzie się na zdejmowanie czy jak to wygląda ??

Gość Adu
Dzisiaj próbowałam zmyć zwykłym zmywaczem paznokcie które były pokryte utwardzaczem. Nic z tego... polecam w tej sytuacji zmywacz z acetonem. Jedynie on mi pomógł i usunął 100% lakieru.

Gość gość
New nails ma świetne lakiery hybrydowe, ale to też trzeba umieć z głową dbać o paznokcie. Potzrebna odżywka, oliwka, ale jesli tylko podejdziecie do tego z głową, to nic złego się nie będzie działo.