Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość winietkaaa

problem z winietkami

Polecane posty

Gość winietkaaa

Wczoraj zaczęłam robić winietki na wesele i pojawił się pewien problem. Rozdałam kilka zaproszeń z osobami towarzyszącymi i nie wiem jak je opisać na winietkach. Dodam, że dopytywanie się o dokładne imię i nazwisko nie wchodzi w grę, bo goście są mocno niezdecydowani ;) Osoba towarzysząca? Osoba towarzysząca Jana Kowalskiego? A może zdublować winietkę Jan Kowalski? Podpowiedzcie coś, bo nie wiem co będzie najlepiej wyglądało czy jak "się utarło" :)

Gość chyba 2x Jan Kowalski

Gość winietkaaa
Na razie, "tak na chłopski rozum", też stanęłam na tym 3 wariancie. Może ktoś jeszcze się wypowie? :)

Witaj ja miałam podobny problem i po prostu zrobiłam 2 na jedna osobę,myślę że to dobre rozwiązanie

Gość deszczowa panna młoda
ja robiłam "osoba towarzysząca" sama też tak byłam "opisywana" na kilku weselach i nie czułam się urażona

Gość jak można nie znać nazwisk
swoich gości? To już lepiej napisz os. tow., a nia dwa razy jan k.

można. Mój brat do ostatniej chwili nie wiedział z kim przyjdzie. To co mam robic? Czekac do piątku wieczorem z drukarnia, bo mu sie zmienia?

Gość prunia secca
też się zastanawiam jak napisać , a wogóle byłyscie gdzies na weselu z winietkami ? jak to się organizuje , czy ktoś z rodziny kieruje gości do poszczególnych stolików , czy goście sami szukają swoich miejsc , nie wychodzi zamieszanie?

Gość winietkaaa
Widzę, że sprawa nie jest taka oczywista skoro jest tyle rozbieżności ;) Przyznaję, że zrobiłam winietki w trzech wariantach. Sama osoba towarzysząca wydaje mi się jakoś strasznie oschła i bezosobowa. Osoba towarzysząca Jana Kowalskiego jakoś nie bardzo komponuje się na kartce. Pozostaje tylko Jan Kowalski. Myślałam, że sprawa będzie prostsza i wszyscy wybierzecie jeden wariant ;) Pozdrawiam serdecznie.

Gość winietkaaa
Aha, co do tego, że nie znam nazwisk swoich gości ;) Z rodziną czy znajomymi nie ma problemu, to jest oczywiste. Gorzej jak ktoś nie ma stałego partnera i sam jeszcze dokładnie nie wie kogo zaprosi na wesele. Wiadomo, że nie mogę zwlekać z drukowaniem całości dla powiedzmy 3 osób.

Gość My sami sobie drukowaliśmy
wizytówki, poza tym znaliśmy wszystkie nazwiska, widocznie nasi goście byli bardziej zdecydowani. Oczywiście okazało się dzien przed, że jednak ktoś przyjdzie z kimś innym, ale nie było problemu - dodrukowaliśmy wizytówkę.

Pracowałam przy organizacji wesel i z doświadczenia wiem, że takie winietki to kiepski pomysł... Zawsze są problemy ale to twoje wesele

Gość z żadnym weselu
na jakim byłam nie było winietek. od razu wyjaśniam- nie było też szybkiego biegu do stołu i przepychania łokciami. znajomi siadali razem, a "obcy" sąsiedzi byli szybko oswajani. szukanie nazwiska na stole- to mi wygląda na konkretny rozgardiasz

Gość a ja ostatnio byłam
w zasadzie na samych "winietkowanych" weselach i nie było nigdy problemu i zawsze super wychodziło. Młodzi znali na tyle swoich gości, że mogli im zagwarantować dobre towarzystwo...do obiadu :P Bo potem i tak każdy się gdzieś przemieszczał i towarzystwo się mieszało jeśli miało ochotę nawiązać nowe znajomości ;) Nie dawno byłam an weselu na 250 osób, tam były okrągłe stoliki numerowane, przed wejściem był duży schemat sali i ułożenia stolików a obok lista, kto przy którym stoliku ma miejsce. Organizacyjnie wyszło super, co przy takiej ilości gości nie jest oczywiste ;)

Gość winietkaaa
Dziewczyny, co do tego czy chcę mieć winietki czy nie... nie mam wątpliwości. Nie rozumiem, więc dlaczego próbujecie mnie na siłę uszczęśliwić ;) Jeszcze ktoś chce się wypowiedzieć... na temat? ;)