Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkjhgfdsa

Przesady zwiazane z wiazanka slubna

Polecane posty

Gość lkjhgfdsa

slyszałyscie o takich przesadach?? bo ja szukam i szukam i nic nie moge znalezc... chodzi mi o to, kto ja kupuje.. mama mi mowi, ze to narzeczony powinien ja koniecznie kupic.. a jak nie kupi to co??

Gość jak nie kupi to nic
po prostu pan młody przychodzi z kwiatami do panny młodej i tak było zawsze. Ale zazwyczaj jest tak że laska sobie wybiera bukiet jaki jej sie podoba, co za różnica kto zapłaci. Jest taki przesąd że rok po ślubie w pierwszą rocznicę trzeba bukiet spalić ale tez nie wiem dlaczego. Ja nie spaliłam bo się dowiedziałam niedawno i jakoś piorun we mnie nie strzelił.

podobno nie moze byc z kali bo to pogrzebowe kwiaty tak słyszałam, ale sama miałam z nich bukiet i jakos nic mi sie nie dzieje :D

Gość bogini_atena
Tez chcialam kalie ale mama nakrzyczala na mnie jak na male dziecko ze to kwiaty pogrzebowe (co dla mnie nie ma najmniejszego znaczenia bo na zaden pogrzeb ich nie nieoslam) Chcialam fioletowe tulipany z malymi kaliami po bokach...niestety w pazdzierniku nie dostane wiec bede zmuszona miec fioletowe róże

Gość po prostu fajnie to wygląda
jak pan młody z kwiatami przyjedzie. u nas akurat płacił mąż bo przy odbiorze był regulowany rachunek za bukiety i dekorację sali. ale potem i tak całkowite koszty szły na połowę. a co do faktu przywiezienia wiązanki to moja mówi, że jak w ten dzień przywiezie kwiaty to i potem będzie przynosił ;) co do spalenia ususzonego bukietu: pali się go by razem z nim nie ususzyła się miłość małżonków.

Gość hahahahahhaah
moja znajoma trzymała buciki na parapecie zeby w dzień ślubu nie padał deszcz :) :) :)

Gość a co mają but do wiązanki
????

Gość hahahahahhaah
chodzi mi o przesądy związane z weselem , tak przy okazji

Gość deszczowa panna młoda
z tymi butami to lipa :O ja też postawiłam buty na parapecie i lało 😭 jedyny deszczowy dzień o dłuższego czasu :(

Gość u nas jest tak że ja i druhna
wybieramy sobie wiązanki a młody z drużbą w sobotę rano je dobierają i płacą za nie i przyjeżdżają z tymi wiązankami. najlepiej dogadaj się z narzeczonym co i jak to nie będziesz się stresować, że zostaniesz bez bukietu :) A tak w ogóle to zastanawiam się co ma symbolizować wiązanka i po co młoda ma ją mieć?? może to idiotyczne pytanie ale welon, biała suknia - to symbole. a wiązanka??

Gość a wiazanka
a wiazanka symbolizuje, ze sie wiazesz :P :D

Gość u nas jest tak że ja i druhna
taa jasne :D

Mój narzeczony uparł się że według tradycji on wybiera wiązankę i przyjeżdźa z nią w dzień ślubu i tak było :) A bukiet był piękny :)

Gość Mirek 30
Nie przypuszczaliśmy, że tak będziemy stresować się przed ślubem. Ogromnie przerażała nas cała otoczka wesela- kupno sukni, wybór zespołu itp. Nie pomyśleliśmy o dekoracjach. Ustaliliśmy, że niektóre zadania zlecić profesjonalistom , był to bardzo dobry wybór. Magia, nie wiedziałam, że dekoracje mogą tak cudnie wyglądać, dekoracje jak z bajki Polecamy http://www.dekoracjetorun.pl/dekoracje-weselne-sal-kosciolow-torun/.