Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaZaChwile

Olejek rycynowy

Polecane posty

Gość MamaZaChwile

Witam, czy stosowalyscie w terminie porodu olejekrycynowy do wypicia? Podobno trzeba wypic 3 lyzki na czczo i u niektorych kobiet wywoluje on skurcze i porod w szybkim czasie,a uinnych tylko przeczyszczenie. Prosze o odpowiedzi.

Gość tylko po co
Faktycznie tak jest, czasem tez nic sie nie dzieje. Po co chcesz to robic? nie lepiej zaufac naturze? Przyjdzie czas to porod sam sie rozpocznie.

Gość MamaZaChwile
A czy ktos stosowal ten olejek tu na kafe i moze opisac jak przebiegala sytuacja po nim? Jedyne co mnie hamuje to to ze gdzies przeczytalam ze moze zatrzymac prace serca dziecka, tylko nie wiem czy chodzilo o taka dawke, 3 lyzki. To koniec 39tc.

Gość olejek i inne
olejek rycynowy i inne środki powodujące skurcze mogą sprowokować oddanie smółki przez dziecko do wód płodowych co może się bardzo źle skończyć odradzam

Gość no tak tak
mnie tez babcia przestrzegala, zebym przypadkiem nie wpadla na ten glupi pomysl, olejek rycynowy ma wlasciwosci przeczyszczajace i tak samo dziala na dziecko , co moze spowodowac oddanie smolki i zieloe wody a w konsekwencji zatrucie dziecka. To ze ktos urodzil po nim moze byc czystym przypadkiem a jednoczesnie szczesciem ze dziecko od razu przyszlo na swiat. Jak ci sie spieszy popros lekarza o recepte na zel rozmiekczajacy szyjke macicy, fakt kosztuje ok 200 zł ale na pewno pomoze, szyjka zmieknie i porod pewny.

dobrze ci radzę, wytrzymaj nie korzystaj ze, które są niebezpieczne bo to się może źle skończyć dla maluszka!!!!! Jeśli chcesz przyspieszyć poród to polecam sexik z mężem/partnerem i na pewno bezpieczną herbatkę z liści malin (nie z owoców), która może spowodować skurcze. Są to bezpieczne sposoby, które na pewno nie zaszkodzą maluszkowi. O olejku rycynowym zapomnij!!!!! Ryzykujesz bardzo dużo!!!!

Gość MamaZaChwile
Dzieki dziewczyny. Seks nic nie pomaga :) Wstrzymam sie, w koncu tyle juz wytrwalam :)

moja mama pila ten olejek ale w szpitalu pod okiem polozneji u niej zadzialal, u nas w szpitalu polozne mowily ze juz tego nie stosuja a olejek dziala jezeli masz od dolu jakies przygotowanie juz do porodu, np rozwarcie jezeli wszystko pozamykane to nic nie zadziala

Gość MamaZaChwile
Od dolu :) jestem przygotowana. Mam ju skrocona od tygodniaszyjke, rozpulchnienie. Obawiam sie tej smolki, ale czytalam, ze kobiety wypijaja nawet cala buteleczke 50ml, rodza i nie ma smolki. Hmmm chyba co organizm to obyczaj :)

Gość tyutyui
dziewczyny urodzicie!! w końcu!! po kiego czorta sie truć tym olejkiem??????? nie rozumiem naturę chcecie przechytrzyć czy jak?? mnie tez było ciężko na koniec ciąży, ale nie stosowałam żadnych głupich, nie wiadomo skąd wziętych metod!!!!!! może dzieciaczkowi jest zbyt dobrze w brzuszku? może nie ma jeszcze ochoty przybyć na ten durny świat?!