Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzień Dobry Wszytskim

Mam do Państwa ogromną ...

Polecane posty

Gość Dzień Dobry Wszytskim

prośbę :) a mianowicie potrzebuje jakiegoś tematu na dobry reportaż. zaczynam dopiero pisać do gazet ( mam 17 lat) moja polonistka zaproponowała mi pracę w tzw. brukowcu ( wiem że nie najlepiej ale jak na początek to dla mnie w sam raz, zawsze bede miała swoje pieniadze i zajecie ) Tylko jest jedno ale muszę najpierw napisać dobry artykuł aby wydawca poznał mój styl i powiedział czy mu się podoba czy nie. myślałam już o wszystkim tysiące razy zaczynałam o ciąży o klubach... nie wychodziło dlatego zwracam się do Was z takim pytaniem - jakie artykuły najbardziej do was trafiają ( chodzi o tematykę ) może ktoś z was przeczytał coś co utkwiło w pamięci ? proszę o jak najszybsze odpowiedzi :) Z góry dziękuje. Pozdrawiam. Ania.

Gość i za ciebie wszystko zrobią
Ejże nie ucz sie cwaniactwa:D

Gość ladaco2
Napisz o ladaco:D A powaznie to napisz o nerwicy natrectw:) Nawet jest tu taki topik:D Zaraz podesle link:D

Gość efdfv
walnij jakis felieton ja lubie czytac takie pierdoly :D

Gość zolza i tyle o
ja bym cie juz z tego brukowca na zbity pysk wywaliła. za to że masz fantazje sięgająca do pierwszego schodka

Gość anseflabanse
Proponuję wybrać się na korepetycję do kogoś,kto pisać potrafi.Kto zliczy ile dziewczyna popełniła błędów w tak krótkim tekście?

czemu tak piszecie? :| skoro polonistka ją wysyła do gazety tzn że dobrze pisze. Nawet jeśli ma to być brukowiec, zresztą czasem jak widzę jakim językiem jest pisane w tych Faktach i Twoich Imperiach to głowa mała. Nie wiem o czym możesz napisać, do mnie ogólnie trudno trafić ;) ale nerwica natrętcw lub jakieś takie klimaty psychologiczno-społeczne może nie głupie;)

Gość kkio
o czym takie dziecko może pisać? chyba tylko o szkole i problemach nastolatek

Gość no coż
napisz o kradzieżach w sklepach... albo o poziomie nauczania w polskich szkołach na tle innych krajów unii europejskiej - tu pole do popisu masz spore.

:| boże jak ja nie mogę znieść stereotypiarstwa. Są ludzie którzy w wieku 30 lat nie potrafią się wypowiedzieć na żaden temat i są ludzie którzy w wieku 17 lat mają dojrzałe przemyślenia na wiele tematów i szerokie zainteresowania. Ja mając 17 lat też współpracowałam z dziennikiem i pisałam tam felietony, które bynajmniej nie były odbierane jako dziecinne =.=. BŁAGAM LUDZIE, świat nie składa się tylko z czarnych i białych barw, nie ocenia się ludzi po tym ile mają lat tylko po tym co prezentują sobą. Nie przejmuj się laska i rozwijaj się! Nie może być tak żeby wiek Ci był przeszkodą =.-. Kiedyś przeszkodą było niskie pochodzenie, teraz są stereotypy, ręce opadają.

Gość kkio
no bo chciałam podać propozycję, która po części dotyczy środowiska w którym sie obracam- małzeństwo bez seksu. tzw białe małżeństwo, boginilasu, - chyba nie powiesz że 17 latka poradzi sobie z takim tematem??przyznaję ze co do szkoły to zbyt uogólniłam, ale to oczywiste ze nastolatka nie może wypowiedzieć sie na każdy temat

Na każdy temat to i człowiek po 70-ątce się nie wypowie, bo jest zbyt wiele dziedzin i świat jest zbyt rozległy by znać na tyle każdą sprawę by mieć na KAŻDY temat wyrobione zdanie ;). Ale umysłowo nastolatka może dorównywać niejednej osobie w średnim wieku i móc z nią na poziomie dyskutować :). Ludzie są różni, naprawdę, mój brat w wieku 10 lat czytał encyklopedie przyrodnicze i ma taką wiedzę z zakresu przyrody i geografii teraz w wieku 14 lat że powala na kolana ;). I wiele jest takich osób, wcale to też nie znaczy o równoczesnej ułomności społecznej. Zagładą świata jest sprowadzanie wszystko do prostych schematów. Nastolatka - idiotka, Niemiec - morderca, Rusek - pijak, starsza pani - wredota....litości ;)

PS: tzw "białe małżeństwa" SUPER!!!!!!!!!!!! O tym bym chętnie poczytała, poszukaj info, rozpoznaj się w temacie:)

Gość anseflabanse
jest jedna zasada-pisać o tym co się zna:)ja też zaczynałam jak miałam naście lat.Napisz o swoim mieście,o okolicy i ciekawych miejscach,o krzywym chodniku na ul.Mickiewicza o czymś,co nie jest Ci obce,bo pzreciez nie napiszesz o konfliktach małżenskich ani o wychowywaniu dzieci:)

Gość pisz na temat na ktorym
sie znasz, a ktory wlasnie ty, a nie kto inny opracujesz lepiej - wlasnie dotyczacy 17latków, raczej malo wydumany, uzywaj jezyka , ktory znasz z zycia codzinnego, Nie musza to byc od razy ciaze czy galerianki , pomysl co ciebie samą najbardziej nurtuje, nawet drobne sprawy, co dla ciebie jest wazne i pisz o tym ze swojego punktu widzenia

Gość anseflabanse
Może temat o młodzieży i alkoholu,internecie,o słownictwie,o zainteresowaniach młodych ludzi,o ich pasjach.A ten, jak ty to ujęłaś, brukowiec to taka regionalna gazetka?

Gość pisz na temat na ktorym
mnie by np ciekawiło,jakie sa zainteresowania, marzenia, ambicje wlasnie 17latkow, nie jakich patologicznych, tylko przecietnych, a moze ktos z twoich znajomych ma jakas pasje, albo rob cos dobrego ( nie musi byc to wielka rzecz). Jakie sa problemy w rodzinach w zwiazku z tym,ze ludzie maja mniej czasy, jakie rozrywki .Takie wiadomosci od 17latki sa cenne, bo z pierwszej reki. Tylko nie pisz ogolnikow, o wszytkim i o niczym, skocnentruj sie na jakiejs sprawie czy osobie, ktora znasz.