Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość actionnnnnw

ile przysluguje l4 mezowi jak ja uropdze

Polecane posty

Gość jasne zadne wyludzenie
podobnie jak siedzenie na l4 w ciazy od pierwszych dni, bo przeciez sakd mam wiedziec czy jutro mnie nie zaboli cos :/ ahhh jak ten kraj ma byc normalny :/ kazda babe boli porod, jakby tak podchodzic do sparwy to powinno byc dla meza l4 ustawowe

Gość actionnnnnw
dzieki za odpowiedzi wykorzystam zus :D i maz pojdzie do lekarza i wezmie sobie te l4 i nie obchodzi mnie to ze wykorzystuje zus on nas tez wykorzystuje wiec aby raz ja moge go wykorzystac nie bede miala z tego powodu wyrzutów sumienia

a orientuje się któraś czy jak nie jesteśmy małżeństwem to można dostać? niby na L4 jest punkt, że osoby nie spokrewnione, ale czy tak można? u mnie w szpitalu dają 14 dni minus pobyt w szpitalu - przynajmniej tak twiedzili na szkole rodzenia.

Gość żadne wyłudzenie
"powinno byc dla meza l4 ustawowe" no przecież jest ustawowe, każdy może wziąć :) tak, jestem na zwolnieniu od pierwszych dni ciąży, ponieważ zagraża mi poronienie, a wcześniej już poroniłam, leżenie to moja jedyna szansa na dziecko, zazdrościsz ?????????????

Gość Ale wy jesteście gupie
Jakie wyłudzenie? Porąbało was chyba!!!!Odczepcie się od ciężarnych!!! A wiecie ile osób przebywa na lewych rentach? Znacznie więcej niż ciężarnych na zwolnieniach, czy ich mężach na L4 po porodzie.

Zus to jest dopiero jedno wielkie wyłudzenie!!!!Instytucja oszustów!!! Ja nie mam żadnych skrupułów względem ZUS-u i dobrze mi z tym :-P

Gość Asienka27
2 dni urlopu okolicznościowego to przysługuje ustawowo, a tzw. opieka to zwykłe l4 tylko z tytułu konieczności sprawowania opieki nad chorym członkiem rodziny. Mój mąż "opiekował" się mną przez 2 tyg. Szpital dał mu takie pismo, że rodziłam, kiedy, jak itp. A na tej podstwie lekarz rodzinny wypisał druk l4. Nikt nie robił z tym żadnych problemów. Aha ja rodziła sn.

Gość asanka
Litości, wiem, że ciąża to nie choroba, ale każdy źle się czuje po porodzie. właśnie na tyle, by mąż się opiekował. Co w tym złego? Panie które rodziły a mąż nie mógł pomóc/nie chciał/ niedostał zwolnienia zachowują się jak psy ogrodnika. Ja nie musiałam -to no ona też nie potrzebuje opieki.

Gość a czy wiecie
Wiecie czy jest mozliwosc wykorzystanie 2 tygodni po 2 dniowym urlopie okolicznosciowym? tzn chodzi mi o to, czy jest mozliwe wykorzystanie najpierw 2 dni urlopu a potem 2 tygodni l4 z racji, że żona urodziła?