Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pepsiaa

stłuczony termometr

Polecane posty

wczoraj około godziny 17 stłukłam termopmetr rtęciowy. Od razu wyrzuciłam go do specjalnego kosza i zabrałam się za szukanie kuleczek. W panice natychmiast chwyciłam odkurzacz i dokładnie odkurzyłam obszar gdzie rozbiłam ten termometr. Pokój wietrzyłam jakieś trzy godizny, a później w nim spałam. Czy mogłam nawdychać się tych oparów? Proszę o pomoc...

Gość nie panikuj

Gość dsfsdf
obszar w ktrym stłukł ci się termometr jest skażony, najlepiej zwrócic się z tym na straż pozarną

dodam, ze od razu wyrzuciłam worek z otkurzacza i dzisiaj od rana wietrze pokój...

Gość adadoairaora
Jak bylem mlodszy to bylem u mamy w pracy, jest nauczycielka chemii, i tak w takiej fiolce byla taka fajna kulka, potem ja wziolem do reki i nagle byly 3 kulki, a potem o wiele wiecej kulek, z godzine sie tym bawilem i nic mi nie bylo.

wczoraj rano po przwespanej nocy w tym pokoju znalazłam jeszcze jedną malutką kuleczkę rtęci. Czy ona mogła mnie otruć?

dzisiaj znalazłam kolejne dwie kuleczki na biurku :(. Tylko pierwszą noc spałam w tym pokoju. Czy te trzy kuleczki rteci mogły mnei zatruć? Zały czas wietrzę pokój, ale dodam, ze dużo czasu w nim przebywam...pomóżcie...

Gość spartakus
spokojnie,ciagle zyjesz i dobrze sie czujesz fizycznie przynajmniej tak?nie rob z tego czarnobyla...jestem hipochondryczka,i wiem jak pracuje twoja wyobraznia...odkurz,wywietrz,zrobilas to ok...a jak cos znajdziesz-nikt tego nie zjadl?pies,dziecko...jest ok,daj se pozyc,bo ten stres i strach wykancza bardziej od tych kulek co zostaly...takie rzeczy sie tluka,ale gdyby to mialo skazac...to byloby niedopuszczalne,nie do sprzedazy,wyluzuj...jak masz zwierzeta itd to pilnuj zeby czegos nie zzarly,pozdrawiam.

Gość maj hart is klozet
:D Za mało rtęci żeby było skażenie grunt, żeby pies albo kot kulki nie zjadł a reszta to spoko i wyluzuj:P

Gość fiolkowe oczy
haha tez stuklam wczoraj termometr :D wogole bawilo mnie jak te kulki sie lacza i rozlaczaja...bylo zimno wiec zamknelam po tym okno..dzis rano znalazlam jeszcze kilka srebrnych kuleczek i jak dotad nic mi nie jest 🖐️

Gość rzygi
taaaaa tylko, że opary rtęci i tak są szkodliwe nawet w małych ilościach... rtęć niweluje się siarką, można kupić w aptece nawet i powiedzieć wprost, że potłukł ci sie termometr

Gość gfnghj
10 lat temu (bylam gowniara) wsadzilam termometr rteciowy do goracego golabka :O akurat bylam chora i jadla w lozku obiad. staralam sie wyciagnac przez 40 st. (szybko lecialo :P :D ) i w koncu pekl. tak fajnie pyklo. golabka z tym termometrem zapakowalam do husteczek i wywalilam :P do tej pory zyje. bez odkazania pokoju i siebie samej tak btw :P

Gość aldona z peknietego....
acha czyli rtęć z termometru tzn. jej opary zabijają? Kur... co ja tutaj jeszcze robie? Powinnam nie żyć:o

Gość fiolkowe oczy
jasne ze zabijaja...ale w duzych ilosciach :/ z peknietego termometru na pewno sie tyle nie zbierze

dziękuje wam, pocieszyłyście mnie :) Cały zcas wietrzy mi się w pokoju i nawet już w nim nie śpie. Mówiłam to koleżance to też mówiła, że taka ilość nic nie zrobi, a później to już ze mnie zartowała :)

Gość Kanion
dzisiejszej nocy umrze miasto

Gość peepsia ty pipo
ale ty głupia jesteś...o loosie