Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapuszczamWłosy

co polecacie na szybszy wzrost włosów? zaczynam zapuszczać

Polecane posty

Gość zapuszczamWłosy
podnoszę :)

Gość campari34
ludziska a co na wypadanie włosów u nastolatki córa ma 14 lat a leni się jak pies ma długie włosy jutro chcę jej ściąć ona ryczy nie chce ale co zrobić poradzcie coś?jakieś tabletki?może szampony?albo odżywki?

Gość zapuszczamWłosy
a co mozecie powiedzieć o capivit piękne włosy?

Gość to ja się wyłamię a co
Żeby nie było takiego monopolu na jeden specyfik... ;) polecę coś innego.. SILICA. Nie mierzyłam jak szybko włosy rosną, ale są lśniące i zdrowe, mocne, natomiast paznokcie mam teraz twarde, a zawsze mi się łamały i ciężko było zapuścić. SILICA poprawia też stan skóry. Tabletki te są ziołowe z minerałami, tj. zawierają: skrzyp polny, pokrzywę zwyczajną, workoliść członowaty.. wapń, fosfor, krzem, żelazo, niacynę (wit.B3, PP), PABA (wit.B9, kwas foliowy), kwas pantotenowy (wit.B5), biotynę (wit. H), aminokwasy: L-nizynę, L-metioninę. A poza tym, to ważna jest zdrowa dieta, tj, warzywa, owoce, ziarna itp, no i zdrowy tryb życia -jak najmniej stresu i aktywność fizyczna.. Proste nie? ;) Pozdro

Gość lknjskjnkj
a ja polecam droga, ale skuteczną w 100% kurację ampułkami radicalu. Trzeba je wcierac w skórę codziennie przez miesiąc, włosy po tym rosną jak szalone:) Polecam 15ampułek kosztuje ok 30zł

Gość stosowałam radical i jak u
mnie bez rewelacji i szampon stosowałam i ampułki... Teraz używam 2 różne maseczki, które podobno przyspieszającą wzrost włosów, więc bardziej chodzi mi o coś od środka, żeby odżywiać. Co do sillicy też kiedyś stosowałam i chyba również bez rewelacji skoro zmieniłam...

Gość zapuszczamWłosy
co jeszcze polecacie?

Gość ja obecnie zazywam
od srody skrzyp max. zawiera krzem i aminokwasy siarkowe wiec powinny wloski rosnac jak szalone

Gość princesSss
w jakiej cenie jest ten skrzyp maxx??

Gość ten skrzyp max
kosztuje ok. 17 zl. 48 kapsulek dziennie bierze sie 1 lub 2. ja na poczatek biore po 2 potem jak mi sie wzmocnia bede brala po 1

Gość ten skrzyp max
aha podobno dobry tez jest maxi krzem bo zwiera najiecej krzemu w porownaniu z innymi tego typu specyfikami. ma go az 50 mg a patrzylam to w innych jest tylko 10 mg. akurat w tym skrzypie max pisze tylko ogolnie ze jest krzemionka i wyciag ze skrzypu ale nie pisze ile jest samego krzemu. ale u mnie w zadnej aptece nie bylo maxi krzemu. a ten skrzyp max zawiera aminokwasy siarkowe (tamten preparat nie)a one tez sa dobre na wlosy skore i paznokcie no i na pewno z racji skrzypu jest tez jakas zawartosc krzemu. pewnie mniej niz w maxi krzemie ale zawsze

Gość zapuszczamWłosy
a ja sobie dziś kupiłam capivit piękne włosy ;) co 4 dni robię maseczkę Wax i również co 4 dni maseczkę z żółtka, olejku rycynowego, nafty kosmetycznej :)

Gość zapuszczamWłosy
i teraz czekam na efekty, wiem, że pewnie będą widoczne po jakiś 3 miesiącach... co jeszcze możecie polecic?

Gość zapuszczamWłosy
albo mi się zdaje, albo naprawdę są efekty! Po miesiący dbania o włosy jak już pisałam: witaminy, co 4 dni odżywka Wax, co 4 dni odżywka z żółtka, olejku rycynowego, nafty kosmetycznej, stosowania na mokre włosy jedwabiu i na suche serum widzę, że moje włosy są ładne, lśniace, ładnie rosną i końcówki się nie rozdwajają :)

Gość zapuszczamWłosy
dodam jeszcze, że włosów nie susze, chyba, ze wyjątkowa sytuacja i muszę je szybko umyć. Prostuje sporadycznie.

Gość zapuszczamWłosy
może ktoś się jeszcze dołączy? doradzi? podzieli się swoimi doświadczeniami w zapuszczaniu włosów? W grupie raźniej ;)

ja mialam kiedys taka sytuację ze usłyszałam ze po nafcie kosmetycznej szybciej wlosy rosna . I na opakowianiu pisało : naniesc na wlosy nieiwelka ilosc :D ale jak to ja pzredobrzyłam :P wylalam sobie tego na glowe bardzo duzo a potem mialam takie tłuste wlosy zee myslam je po 5000000 razy i nic nie pomagało :O wkoncu kolezanka powiedziala zebym umyla w płynie do mycia naczyc to mi odtłuszczy :D i sie udało :D ale z nafty stanowczo zrezygnowałam :O:O:O

Gość zapuszczamWłosy
podnoszę :)

Gość zapuszczamWłosy
jeszcze raz podnoszę :) Kupiłam ten seboren, ale żadnych efektów, włosy się jeszcze bardziej przetłuszczają;/

Gość dosia , dosik
polecam 1.maseczkę WAX 2.odżywka do włosów i skóry głowy Jantar Framona 3.nafta kosmetyczna 4 olejek rycynowy ( wcieramy w skórę włosów nie radze dawać na cała długość włosów 5 . picie herbaty z pokrzywy 6. pukanka z piwa (ale nie stosowałam)

Gość illonka
Jestem 100% przykładu,że maxi krzem działa! Włosy wypadały mi od pażdziernika 2011 aż do połowy lutego 2012r. Przerabiałam wiele szamponów i wiele tabletek. Sporządziłam sobie taką kurację: do łykania maxi krzem (efekt zaprzestania wypadania po czterech opakowaniach a w opakowaniu jest 20 kapsułek),pokrzywa w tabletkach i w herbatkę pokrzywową. Na mycie głowy szampon Radical wzmocnienie z czerwoną nakrętką i serum wzmacniające też z Radicala. Maxi krzem 12zł w aptece Pokrzywa w tabletkach 6.90zł Herbata pokrzywowa 4.90zł Szampon Radical 9.90zł Serum wzmacniające po umyciu głowy 9.99zł Miałam wiele rzeczy i szamponów ale jestem pewna że ten maxi krzem pomógł najbardziej bo krzem jest nam bardzo potrzebny,zresztą poczytajcie w internecie o znaczeniu krzemu w organiźmie człowieka.Polecam naprawdę szczerze bo myślałam,że przy każdym już myciu bedę ryczeć :)

Gość feger.
ja uzywałam waxa i seboradinu teraz zaczynam kuracę rzepową z joanny,słyszałam ze jest wspaniała, ale strasznie śimierdzi

Gość feger.
* śmierdzi radical też jest ok, używałam ampułek i serum

Gość toffifee w
Nie śmiejcie sie teraz, ale... czytalam ostatnio o szamponach dla koni, lekko zmodyfikowanych. Dziewczyny to stosuja, podobno rewelacja. Wlasnie sie zastanawiam czy nie kupic.

Gość feger.
co do wypadania, polecam kuracja wzmacniająca z ziaji przeciw wypadaniu, tani i skuteczny