Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubię kolory

Kolorystyka salonu

Polecane posty

Gość lubię kolory

Czerwony,pomarańczowy i... No właśnie. Zastanawiam się nad wprowadzeniem trzeciego koloru. Ściany i wypoczynek jasne. Dodatki we wspomnianych wyżej kolorach. Jaki dodać, by wszystko współgrało ze sobą...?

jak dla mnie, to już za ostro dla uspokojenia - granat, ciemna zieleń

Gość lubię kolory
nad zielonym tez sie zastanawialam. Bardzo lubie bordo, wisniowy itp. Czy pasowalyby do czerwonego + pomaranczowego?

ojejku, z bordowym czy wiśniowym już kompletnie czerwień z pomarańczą się pogryzą. pomyśl, że to pomieszczenie do odpoczynku, a takie kolorki raczej "nabuzowują"...

Gość lubię kolory
racja...ale mam np.wazon w tych 3 kolorach i sie nie gryza, wrecz przeciwnie wyglada super. A sporo widuje np.dywanow pomaranczowo-czerwono-bordowych...

Gość czerwony i pomarańczowy
okropne połączenie i jeszcze trzeci kolor do tego ble

Gość Jak sunset beach
To moze dodaj piaskowy lub blekit. calkiem niezle bedzie

Ja widzę, że Ty lubisz wyraziste dodatki. To tak samo jak ja. Wiesz tak się zastanawiam i może do tego czerwonego i pomarańczowego byłby dobry żółty. Myślę, że to by we sobą współgrało i w pokoju nie było by ponuro lecz wesoło i kolorowo. Trochę życia wpadło by, a powiem Ci, że nie ma to jak ożywienie wnętrza. Z pewnościa będzie to nieźle wyglądało, przynajmniej jak na mój gust.

Dwa mocne kolory może złagodzić bardzo łagodny kolor ecru. Dobrze, że lubisz intensywne barwy, bo one nadają wnętrzu charakteru, ale bez odrobiny spokoju, nikt nie wytrzyma w salonie dłużej niż10 mniut:) Według mnie, dodatki i przeróżne bibeloty powinnaś zróznicować kolorystcznie. Skoro masz jasny wypoczynek to może mocne kolory poduch, ale jesli myślisz o jakichś obrazach to wybierz pastele i powieś je na ścianie czerwonej bądź pomarańczowej. Jeśli nie wiesz dokładnie co i jak, to polecam fajny sklepik internetowy: Fabryka Form ( urządziłąm tam prawie całe mieszkanie). Jestem ciekawa efektu końcowego:)

Gość ja bym zostala przy 2 kolorac
jak dodasz trzeci to bedzie za duzo. ja mam glowna sciane w salonie pomalowana na ciemny wisniowy a reszta jest na zolty. jednak odcien troche nie pasuje do tego czerwonego po tym jak wysechl ale trudno. do tego mam ciemnobrazowe meble i jasnobrazowe panele. powiem szczerze ze mam troche za ciemno. myslalam nad bialymi zaslonami ale jakos nie beda chyba pasowac :P bo sie zrobi za duzo kolorow. nastepny kolor to bedzie 2 odcienie bezu i jasne zaslony. zeby malowac kolorami trzeba miec wyobraznie a ja jestem troche cienka :P

Gość dodaj jakis neutralny