Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Misia122446

Czy to bardzo niskie ciśnienie?.

Polecane posty

Gość Misia122446

od niedawna mam coś takiego, że nagle czuje się bardzo osłabiona..senna..taka jakby naćpana.. słyszę tak dziwnie.. i wgl.. czuje się tak jak nieraz np. nocuję u jakieś kumpeli i nie śpimy całą noc i gadamy.. takie dziwne głosy sie wtedy słyszy.. i takie zmęczenie.. tak właśnie czasami się czuje nagle w ciągu dnia, ... kiedyś tak miałam i zmierzyłam ciśnienie.. i było niskie.. 106 na 60 /100 na 60 /a czasem 95 na 60/ dziś własnie miałam takie. przepraszam że to tak pisze, ale nie wiem jak się to piszę ; ) mam 15lat.. i czy to sprawa ciśnienia?. i jaki może być inny powód?.. ktoś z WAS Tak miał ?.. Proszę o pomoc i pozdrawiam :)).

Powinnaś zbadać tarczycę. A masz jeszcze jakieś objawy ? Schudłaś ostatnio albo odwrotnie - przytyłaś ?

Gość Misia122446
mam niedoczynność tarczycy. to znaczy teraz wszystko jest ok i mam odstawione leki badania miałam kilka dni temu . nie przytyłam, nie schudłam .

Gość tak jak rusalka napisala
zbadaj tarczyce ... Miesiac temu skonczyly mi sie hormony (mam niedoczynnosc tarczycy) i mam identyczne objawy. Jestem zmeczona, kreci mi sie w glowie ... w poniedzialek ide do endo po hormony.

Gość o ile wiem nawet jak wyniki sa
w normie nie powinno odstawiac sie hormonow, nidoczynnosc to choroba przewlekala i nawet jak masz wzorcowe wyniki powinnas brac leki. Stad pewnie objawy wrocily ....

Gość Misia122446
ale ja mam póki co ostawione leki bo wszystkie badania wyszły dobrze. to bardzo dziwne uczucie.. tak czuje się taka senna że zaraz mam zasnąć.. tak jak niekiedy w nocy jest .. tak słysze dziwnie.. nie umiem tego opisać.. może znacie to uczucie?.. ja się nawet przestaszyłam tego szczerze.. bo kiedyś to już nie wiedziałam czy mi się to śni czy co.. bo tak dziwnie słyszałam.. i takie total osłabienie.....

No ale przecież przy niedoczynności tarczycy występuje senność, osłabienie itp. :D A rozumiem wcześniej tego nie miałaś tej senność itp. tylko od niedawna tak masz ?

Ja też od jakiegoś roku byłam senna, zmęczona i miałam większość objawów jak przy niedoczynnośći i zrobiłam badanie na tarzycę ale wyszło w normie ... Ktoś miał może tak jak ja ?

Gość Misia122446
nigdy wcześniej tego nie miałam . Wszystkie tego typu problemy zaczęły się dokładnie w Czerwcu na 3-dniowej wycieczce. Pamiętam że poczułam się tak dziwnie.. nagle.. było to wieczorem. To było dziwne uczucie.. nie wiedziałam już czy mi się to śni czy co.. okazało się że moja kumpela czuje się tak samo, ona się tego przestraszyła i zaczęła panikować, że coś nie jest tak czy coś. Ja się tym nie przejmowałam zbytnio położyłam się i zasnęłam . Na drugi dzień wszystko minęło . Ale potem powtarzało się to częściej..

ja mam takie nawet po wypiciu kawy 100-60 jak sie wkurze to mam 120-80 i mnie rozsadza ale u mnie to jest dziedziczne każdy ma wręcz trupie ciśnienie u mnie w rodzinie no ale jeśli nie jest to rodzinne i czujesz się słabo to może być podejrzane

Gość Misia122446
może to smieszne ale jak mi się to działo pierwszy czy tam drugi raz przestraszyłam się . Nie wiedziałam czy ja śnie czy co.. bo to uczucie było niesamowicie dziwne.. bałam się okropnie . Raz nawet w takim stanie poszłam do lekarza, z tym uczuciem z rodzicami. Porobili mi badania- wyszły ok . Stwierdził że to może od tego że jestem osobą nerwową, lub dojrzewanie. PS. nie wiedziałam wtedy że mam tak niskie ciśnienie, więc nie mówiłam o tym lekarzowi . szczerze?. czasem nei mam ochoty nigdzie wychodzić bo boje się że to znów mi się stanie.. i znów wszystko zniszczone.. czasem przeszkadza mi to w normalnym dniu . ;/ więc ograniczam wyjścia.. czasem jak tak miałam myślałam sobie : Boże a może ja śnie? i tak dziwie się czuje czy coś?. no ale wszystko pamiętam, rozumiem, poznaje.. więc od razu skojarzyłam że po co mam tak bardzo panikować, że powód musi być inny.. Od tych wszystkich uczuć, mam czasem tak że ja sie zastanawiam czy wgl zyje.. myśle sobie : Moze to jakies moje 2 życie?. WIEM WIEM WIEM ! brzmi to okropnie i smiesznie !!!! .ale to uczucie mnie przerasta !!!!!!!! ale po tym jak zaczęłam mierzyć cisnienie i było bardzo niskie.. zaczęłam brac jakies leki i po nich czuje sie lepiej.... dziwne naprawde :((... przepraszam że sie tak Zwierzam, ale nie wiem już co robić.. PROSZĘ O PRZECZYTANIE :(. :**.

Gość Słoneczko1222.
dziwne. .

Gość mam tak samo.
tylko,ze ja mam wiele innych problemow zdrowotnych do tego:(

Gość Misia122446
ale od czego to może byc? . od tego cisnienia?.. mam nadzieję że czytałeś/ałaś jak się czujee tak dziwnie okropne.. może to śmieszne..ale sie tego boje :(.

Gość Misia122446
?????????????.

Gość Misia122446
???????????????????.

Gość bacc

Takim nowoczesnym bardziej innowacyjnym ciśnieniomierzem jest na pewno mój SmartCardio. Ma akumulator w zestawie, nie trzeba ani pamiętać o bateriach ani szarpać z całą wymianą, bo zazwyczaj w ciśnieniomierzach te klapki na baterie są ciasne i trudne w obsłudze...wiem to z autopsji bo poprzedni ciśnieniomierz miałam właśnie zasilany przez paluszki.

Gość dartt
Dnia 7.02.2019 o 14:38, Gość bacc napisał:

Takim nowoczesnym bardziej innowacyjnym ciśnieniomierzem jest na pewno mój SmartCardio. Ma akumulator w zestawie, nie trzeba ani pamiętać o bateriach ani szarpać z całą wymianą, bo zazwyczaj w ciśnieniomierzach te klapki na baterie są ciasne i trudne w obsłudze...wiem to z autopsji bo poprzedni ciśnieniomierz miałam właśnie zasilany przez paluszki.

Nam też Smart Cardio służy bardzo dobrze jak na razie. Wyniki precyzyjne badanie zajmuje dosłownie parę sekund.

Gość dartt
Dnia 7.02.2019 o 14:38, Gość bacc napisał:

Nam też Smart Cardio służy bardzo dobrze jak na razie. Wyniki precyzyjne badanie zajmuje dosłownie parę sekund.

Gość ert

Jeśli chodzi o ciśnieniomierze to macie sporo opcji przygotowanych z myślą o osobach starszych jak między innymi Senior od firmy Sanity. Bardzo fajna opcja bo duży wyświetlacz sprawia, żę nie ma problemów z czytaniem wyników dokonanych wyników.

Gość Kuba

Jeśli chcesz kupić ciśnieniomierz to sensowną opcją będzie kupić zestaw bo wyjdzie nieco taniej. W aptece ostatnio widziałem od Sanity ciśnieniomierz SmartCardio w połączeniu z pulsooksymetrem DuoControl