Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość N e s k a

siostra buntuje córkę

Polecane posty

a ty myślisz ze moja córka jest głupia? kązdy wie nawet 12 latki że za pierwszym razem można również zajść w ciąże.

uznaje, mogli by np. stosować gumki podobno chłopacy w jej wieku zawsze mają w portwelu jedną lub dwie na czarną godzine. I tak uważam że skoro siostra zaczęła puszczac się w młodym wieku to moja córka nie musi.

abrajo, dziękuję za informację :) Ps - w niemczech osoby, które biorą tabsy anty są zapisane w rejestrze i panie w aptece sprawdzają ciągłość wykupywania lekarstw. Taka baza danych. Przynajmniej tak jest w okolicach Hamburga. A nawet jeśli w jakichś regionach się da, to już widzę, jak 16-latka spierdziela takiej mamusi celem zakupu tabletek ! :D

gumki nie zabezpieczają przed ciążą jak tabletki, ale słuszna uwaga córce powinnaś doradzić stosowanie dodatkowo prezerwatywy by była bardziej zabezpieczona. Moze właśnie tym razem Ty z nia usiądziesz i porozmawiasz na ten temat?

nie pieprzowa nie myslałam az tak drastycznie ze jej spierdzieli po tabsy ale moja mama bgyła w polsce a ja nie byłam zapisana do lekarza i i tak brałam te tabletk b=ez recepty wiec zgłupiałam wtym momencie i zastanawia mnie dlaczemu mi je dali????? było to jakies 5 lat temu moze teraz jest inaczej/ a z reszta pioru wie ;)

Zapewne o takiej możliwo,ści mądra siostrunia juz jej powiedziała. A ja z córka na te tematy nie będę rozmawiać bo by mnie chyba wzrokiem zabiła. Ciągle sie kłócimy i byle co, nawet zazdroszcze siostrze dlaczego ma tak dobry kontak z córą. Tylko że jak był na wakacjach razem bo wzięli ją nad morze to pozwała jej na wszytsko za to jak była z nami nad morzem to niesttey reguły były.

d.zimolag@tvn.pl tu masz maila do kobiety co chce pogadac z mamami które podejrzewaja ze ich nastoletnie crk zaczely lub chca zaczac współzycie serio pisze ale nie rozumiem moze i pisałas dlaczego nie chcesz rozmawiac z córka ja zaczelam uprawiac seks jak miałam 15 lat powiedziałam mojej mamie ze chce isc do ginekologa,poszłam z nia.kupiła mi tabletki,nawet po pół roku zamieszkał z nami mój chłopak moze spróbuj pogadac od tego sie nie umiera a twoje podejscie bardzo jej pomoze i bedzie wiedziala ze mzna jej zaufac

ja moze jestem inna ale jak bedzie chciala to pójdzie z chłopakiem na 5 minut do piwnicy i tam beda sie bzykali i nie upilnujesz ni w zab moze lepiej dac jej wolna reke sama dorosnie do tego i sama zdecyduje no i sama ci powie ze to juz ;)

Za e-mail dzięki ale nie skorzystam. Wiem że juz jej nie upilnuje ale chciaż chciałabym miec w połowie tak dobry kontakt jak ma z moją siostrą. Niestety rodzic musi wiele rzeczy zabraniać a taka ciocia może pozwalać....

Gość elewacjaeleele
A jaki Twoja córka ma kontakt z synem? I z ojcem? To też ma duży wpływ na dziecko, wiem, co mówię. ;)

Gość elewacjaeleele
Tzn. z bratem.

Gość N e s ka
z bratem kiepski, ciągle mu dokucza i dogryza. Z mężem ma też dobry kontakt ale bez przesady mąż jej się nie czepia więc jest ok, jak tylko coś jej każe to odrazu obraza majestatu.

Gość elewacjaeleele
A nie zastanawiało Cię dlaczego tak jest ? Jestem starsza od Twojej córki o rok, niemniej potrafię ją zrozumieć. Czy mąż przypadkiem nie mówił, że chce mieć syna? Syn sprawił, że zeszła na drugi plan, a jak się domyślasz to wcale miłe nie jest. Mogła poczuć się odepchnięta, szczególnie jak dałaś za zadanie swojej siostrze aby rozmawiała z nią o dojrzewaniu, co tak naprawdę jest rolą matki, a nie ciotki. Nie dziw się więc zbytnio, że tak się zachowuje. To się jednak da naprawić, musisz jej tylko poświęcać więcej uwagi i razem z mężem musicie ją uświadamiać, że także ją kochacie tak samo i chcesz jej dobra. Żadne krzyki tu nie pomogą. Zacznij także ubierać się jak Twoja siostra, może Twoja córka wstydzi się także Twojego stylu?

Raczej tak jak moja siostra się nie będę ubierać, mam pare kilo za dużo i gdybym ubrała mini że ledwo dupe zakrywa, i obcisła bluzkę, wywaliła cycki na wierzch to by się zapytała czy jestem normalna a ja sama czułabym się okropnie.

Gość elewacjaeleele
Okej, odniosłaś się do ostatniego zdania, a do tego: A nie zastanawiało Cię dlaczego tak jest ? Jestem starsza od Twojej córki o rok, niemniej potrafię ją zrozumieć. Czy mąż przypadkiem nie mówił, że chce mieć syna? Syn sprawił, że zeszła na drugi plan, a jak się domyślasz to wcale miłe nie jest. Mogła poczuć się odepchnięta, szczególnie jak dałaś za zadanie swojej siostrze aby rozmawiała z nią o dojrzewaniu, co tak naprawdę jest rolą matki, a nie ciotki. Nie dziw się więc zbytnio, że tak się zachowuje. To się jednak da naprawić, musisz jej tylko poświęcać więcej uwagi i razem z mężem musicie ją uświadamiać, że także ją kochacie tak samo i chcesz jej dobra. Żadne krzyki tu nie pomogą. ? Czyżbyś zaczęła zauważać błędy? Ty jesteś młodą, ale zakompleksioną kobietą. Nie zazdrość siostrze, bo wystarczy jeden wypad do kosmetyczki i fryzjera i możesz wyglądać o niebo lepiej od niej.

Nie, wiem że to mało prawdopodobne ale On zawsze chciał córeczkę mówił że to będzie jego mała księżcznika to ja chciałam syna... Poprosiłam siostre bo jak już pisałam łatweij jest nastolatce orzmawiać z młodą osoba niż z własna matką. Mam kompleksy i tego nie ukrywam, przy osttaniej ciąży strasznie brzuch mi się rozwlekł i nie wróciła elastyczność więc dużo pracy bym miala i chyba spróbuje ale nie przesadzajmy z tym stylem ubierania się.

Gość elewacjaeleele
To niech Twój mąż jej to okazuje, kontakt córki z ojcem jest cholernie ważny. Gdy go nie ma wpadają w różne problemy i często też rozpoczynają wcześnie współżycie myśląc, że znajdą miłość i opiekę u innego mężczyzny. Co do stylu i wyglądu wcale nie przesadzam. Wiele moich koleżanek nie chce się pokazywać z mamami mówiąc, że są zaniedbane, typowe kury domowe, takie torby. Przepraszam za określenie, ale po prostu cytuję. Kiedy powiedziałaś córce, że ją kochasz? Może ona czuje, że zawsze chciałaś syna i po prostu wie, że i tak nie zdobędzie tyle Twojej uwagi co syn.