Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce windowsa

Kupiłam tanio system operacyjny do kompa

Polecane posty

Gość nie chce windowsa

Na bazarku okazyjnie kupiłam za jedyne 50 zł bardzo dobry program. Nazywa sie Linux Ubuntu i jest podobno o niebio lepszy od tego głupiego Windowsa

Gość ja też nie chcę
Niestety w pobliżu takiego bazarku nie mam xD Ale od czego jest internet...

Przecież Linux jest systemem darmowym :) Ubuntu można sobie ściągnąć z neta :)

Gość 1/10 za popularyzację linuxa

Moja przygoda z Ubuntu skończyła się po 30 minutach. Więcej tego gówna nie tykam. A podobno Ubuntu jest najbardziej przyjazny użytkownikowi to co dopiero by było w jakimś bardziej zaawansowanym Linuchu. :O

To żeś się dała naciągnąć :P Trzeba było sobie z neta ściągnąć. Przyznaję, że Linux jest lepszy od Windowsa, przede wszystkim bezpieczniejszy. Większość wirusów jest tworzonych pod W.

Gość tyle ze nic pod linuxem
nie dziala... brakuje sterownikow. Pod tym wzgledem - nWindows nie ma sobie rownego ;)

Gość mi wszystko działa
Oprócz INKSCAPE oraz Drukarek (tzn one działają ale gówniano )

Bezpieczniejszy to może i jest ale dlatego że nikomu nie chce się pisac wirusów na system który posiada 1% użytkowników komputera. Z tego tez powodu nigdy nie będzie na linuksa poważnego oprogramowania.

Gość do dobry system dla
Statystycznej kafeterianki , działa u mnie dźwięk , filmy, internet, niestety nie ma Photoshopa ani BestPlayera , jest Sktype oraz Gadu-Gadu.

Gość niestety nowe
KDE zawiesza się , jest bardzo niedopracowane.

Jedno jest pewne gdyby linux był taki dobry jak go zachwalają to nikt by nie kupował Windowsa a mimo tez że jest za darmo to nikt tego nie chce (nie licząc paru zaplutych pryszczatych nastolatków) którzy użwyają Linuxa aby szpanowac przed kolegami.

akurat do gadu jest niezlu zastepnik - Kadu ;) Do grafiki - Gimp. Nawet pracujac na Windowskie uzywam Gimpa bo lubie ;) Ale AutoCad juz by nie poszedl, ArcGIS, MapInfo, Statistica, Microstation, Surfer... Z tych bardziej znanych.

no to dałaś 50 złoty na śmietnik, ubuntu jest darmowe :) to sympatyczna dystrybucja linuxa, w wersji polskojęzycznej. Do surfowania idealny, na linukxa nie potrzba antywirusów, bo mało jest robaczków i nic nie spowalnia kompa. W necie siedzę na Mozilli pod ubuntu, ale jak mam zdjęcia do zrobienia wracam do XP (visty nie znoszę, a 7 zaczynam ogladać) Niestety, wiele programów jest słabych, np do obróbki grafiki.

ze sterownikami tez sa koszmarne problemy, chyba ze jakies bardzo popularne podzespoly, heh...

o grach to nawet nie wspominam ;)

Gość jest kilka lepszych programów
komercyjnych pod Linux'a np Maya . Programy CAD też są ale mało . Ostatnie wersje oprogramowanie leżą, są zbyt niestabilne, zwłaszcza nowe KDE , ale zapewne poprawią. Ja linuxa używam codziennie od ponad roku . Mam Widnows 7 RC ale wolę linuxa już przywykłem . Muzyka działa filmy działją mogę przeglądać internet i odbierać pocztę niczego więcej nie potrzebuje . Jest też kilka dobrych edytorów z podświetlaniem składni

Gość a jak z neostrada pod Ubutu
?

bo jak juz powalczylam z reszta kiedys i mniej wiecej poinstalowalam (choc ze sterownikami kiepsko bylo) to stanelam na sieci wlasnie...

Gość Ze sterownikami to bujda
u mnie działa wszystko , nie mogę tylko zmieniać funkcji wejść/wyjść od karty dźwiękowej. Grafika touchpady , karty dźwiękowe, myszy ,karty LAN , pendrive / mp3 to działa. Problemy są z niektórymi skanerami , z drukarkami , Karatami Wi-Fi z winy producentów. W sumie są to też kłopotliwe urządzenia(zwłaszcza drukarki ) pod windows :) po nie działają poprawnie :D

Gość do neostrady
najlepiej LiveBox albo Rotuer , choć modemy też działają , nie mam modemu na USB nie wypowiem się.

no wlasnei neostrade mam na routerze.

Gość zadna bujda ze sterownikami
do sieciowki nie mialam, do grafiki tez nie znalazlam...

Gość siecówki zawsze działaja
Gorzej z Wi-Fi bo jak to nowy laptop to nikt nie ogarnął jeszcze ich :) Z grafiką nie powinno być wcale problemów np są Catalist pod Linuxa oraz Sterowniki Nvidia http://www.nvidia.com/object/linux_display_ia32_177.13.html A z kartami ATI są problemy z WINY ATI (sam mam kartę ATI :classic_cool:)