Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wypompowana z życia

Jak skutecznie podwyższyć ciśnienie krwi?

Polecane posty

Gość Wypompowana z życia

Witam! Zastanawiam się jak skutecznie podwyższyć sobie ciśnienie krwi. Moje normalne cisnienie, po wypiciu 3 kaw to jakies 110/60! Czasami mam nawet niższe i wtedy chce mi się okropnie spać! Picie alkholu nie wchodzi w grę, bo często prowadzę samochód. Leki też odpadają, bo będę je musiała zażywać do śmierci. Zaznaczę jeszcze, że palę papierosy i nie wiem dlaczego mam tak niskie ciśnienie. Czasami opadam z sił w środku dnia.. Macie jakieś pomysły? Może są jakieś zioła albo coś...

Gość ee tam
Ja też mam niskie, jak badałam sie w szpitalu to miałam 70 na 90 i też chce mi sie spac, ja juz nie pale bo fajki zagęszczają krew a wtedy ciśnienie jeszcze bardziej spada, dlatego czasami źle się czujemy po fajce. Mi to np. jak paliłam to zaraz po szludze kręciło sie w głowie i spanie brało nieziemskie, teraz jest juz duzo lepiej. Może faje rzuc albo ogranicz? Mozna kawe pić, podobno podnosi, no ale mi akurat nie pomaga, po kawie śpie. Dobrze działają witaminy, jak ciężko pracowałam to co drugi dzien brałam jakieś Centrum i było troche lepiej. Trzeba mniej smarzonego jeść, wtedy sie poczujesz lepiej. Jak to wszystko sięzastosuje to daje efekt jednak :)

Gość Wypompowana z życia
Generalnie jem mało smażonego, zazwyczaj wszystko gotowane (jestem wielbicielka zup, więc pałaszuję miesko ugotowane w zupie :) ). Rzucić palenia się boję, bo obawiam się przytycia ze 20 kg.... Nawet kiedy zaczęłam barc pigułki anty ciśnienie nie podskoczyło :( Teraz zamierzam je odstawić. Kiedyś lekarz mówił, że powinna pić bardzo dużo płynów, jeść sól bo zatrzymuje wodę w organizmie i ciśnienie podwyższa. Ale to nic nie daje! A mnie wkurza, że jestem zupełnie bez życia...

Gość ee tam
A może to brak rozrywki? Nuda jest zabujcza i to bardzo, albo powtarzanie codziennie tych samych czynności - chodzenie do roboty, obiad itp itd Ja zapisałam sie kilka miesiecy temu na basem, saune i dzakuzi, chodze 3-4 razy w tyg i jest duzo lepiej. Chodz czasem zdarzają sie jeszcze dni bezsensu, ze brak mi ochoty do życia. Wiec może jakiś sport albo zajęcia poza domem ? Takie nic a jednak coś:D

Sklepowa 👄 własnie pisze !!!! czego się śmiejesz? :o kawa daje kopa zwykle na 2-4 godziny zależy od organizmu ale jak się pije następne to efekt jest odwrotny jesteśmy zmęczeni. Sa lepsze sposoby na pobudzenie

Gość Wypompowana z życia
Też jestem ciekawa jakie to sa sposoby na pobudzenie.... Bo na mnie nie działa nic :(

kogo lubisz? :P ;) są sposoby ;0 ale czasem bywaj bardzo uciążliwe!!!!!!!!! bo ma się za dużo energii :o :o

Gość ee tam
pewnie jakaś maryśka

powiem ze picie kawy, napojów energetyczny, rożnych tabletek jest najgorszym rozwiązanie i szkodliwym dla zdrowia!!!!!!!!

Gość ee tam
A może częściej SEX uprawiać??? Mi pomaga :P

Jania ostatnio nie wiem czemu ale nie zaprasza mnie na obiadki :o :o :o a ja lubię kotlecik schabowy z ziemniaczki i surówka z marchewki :P ;)

Gość ee tam
Ej SRACZKI !!!!!!!!! Miało być o niedociśnieniu a nie o jakiś zasranych ochydnych ziemniaczkach i marchewce !!!!!!!! Won mi stąd !!!!!!!!

na co???? herbatkę z krakersami?? :o :o nie umie gotować :o :o Jania o tym wie!!!!

Gość ee tam
Jakie tam buraczki, same jesteście buraczki !! Sex podnosi cieśnienie najskuteczniej. Dziewczyna ma problem, zresztą ja też, bo mam niskie ciśnienie, ale po buraczkach wcale mi lepiej nie jest....... Hehehe hihihi

Gość ee tam
Ja też jestem buraczka a do tego chamska, bo jak sie najem to sobie lubie beknąć, nawet przy mężku i co Wy na to ???