Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listek cytrynowca

choroby tarczycy a ciąża i poród

Polecane posty

Gość listek cytrynowca

temat jak wyżej. Czekam na odpowiedzi mam, których ten problem dotyczy. Stwierdzono u mnie nadczynność tarczycy a potem chorobę Gravesa Basedowa. Jestem w ciąży (3 m-c). Może ktoś był w podobnej sytuacji i podzieli się doświadczeniami. pozdrawiam

Nie mam takich doświadczeń, ale cierpię na niedoczynność tarczycy. Ostatnio na kontrolnej wizycie u endokrynologa pytałam lekarza, czy będę mogła normalnie mieć dzieci. Pani doktor powiedziała, że oczywiście tak. Teraz cały czas biorę leki. I muszę je brać również dlatego, by nie mieć kłopotów z zajściem w ciążę i by urodzić zdrowe dziecko. I jak tylko zajdę w ciążę, mam od razu przychodzić, a nie czekać do terminu kolejnej kontroli. Dlatego jedyne co mogę poradzić, to poszukanie dobrego endokrynologa i kontrolowanie przebiegu choroby. Pozdrawiam!

Gość dominikaO
Kochane kobietki ja mam niedoczynnośc tarczycy ale lekarz mój powiedział,że mozna na to machnąc ręką. o dziecko staraliśmy się równy rok i w końcu nam sie udalo a przy niedoczyności trudno jest zajsc w ciąże. teraz mamy 16miesięcznego synka i spodziewamy się drugiego bobaska.