Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drzwozol

jak ja tego odzwyczaic

Polecane posty

Gość drzwozol

jak odzwyczaic dziecko od pampersa ??? prosze o rady :)

Gość drzwozol
18 miesiecy. od osmego miesiaca sadzam ja na nocnik w celu przyzwyczajenia jej kiedys nie plakala a od jakiegos czasu okolo 2 misiecy jest rozpaczliwy placz jak tylko powiem ze pora usiasc i zrobic siku

blisko 2 urodzin upór przeradza się w przekorę, więc nie mów o tym tylko sadzając zagaduj na inny temat-dziecko załapie, że nocnik to normalnosć-chyba, ze zamiast nocnika nakładka

ja mojego tez szybko nauczyłam na nocio , jak miał 6 miesiecy wszytkie kupki do nocnka , teraz ma 20 miesiecy i moze przez ten rok , zrobił pare razy do pampersa (poprostu nie potrafił robic w luche :D ) moze jak nie chce do nocia , spróbuj do kibelka , wytłumacz ze nocio czy kibelek , beda sie bardzo cieszyły jak zrobi siku i kupke , w nagrode daj jej spuścic wode , mój to uwielbiał :D i ściąg jej pampersa , niech chodzi bez , musi zobaczyc jak jest jak sie z sika , ale tak ja tzrymaja pare dni (a po nocy , pampers jest mokry )

Gość drzewozol
tak po nocy jest mokry bo czasami w nocy wstaje jeszcze na karmienie albo musze dac jej pic puszczalam ja bez pampersa w majteczkach ale nic jak sie zsikala to nic chodzila jak by nic sie nie stalo sadzalam na kibelek dawalam spuszczac wode i nic tyle ze na kibelku nie robi draki bo widzi jak mama robi siku zawsze jak widzi ze kieruje sie w strone lazienki to zawsze idze za mamusia caly czas powtaza si si na co ja jej przytakuje daje jej nocniczek i ja sadzam siedzi chwile ale jak zorjentuje sie ze siedzi na nocniku to jest placz. moze torche rozpiscilam ja zabardzo ??

Gość drzewozol
ogolnie nie zakladam jej pampersa na dzien tylko tetre i ceratke pampers tylko na noc :(

wiesz co moim zdaniem jeszcze nei czas moze jeszcze nei potrafo kontrolowac , mój jak po tyg po nocy miał suchego pampersa czaczelismy sie uczyc , i teraz ładnie woloła , "siku" jak z nim ide to podrodze mówi nie siku , ale sie nei dziwiebo u chłopców sisiak twardnieje i moze to go troszeczke boli własnei zaraz musze go odsikac (prawie przez sen) duzo pije w dzien i w nocy własnie meidzy 23-24 czas na sikanie , a potem dopiero rano po obudzeniu , mów do nie j pełnymi zdaniami , tłumacz wszytsko , moze ci sie wydawac ze jest mała ale dzieciaczki wszystko juz rozumieja , ja mojemu mówiłam ze trzeba robic siku bo brzuszek bedzie bolał , na kupke sam goni i czeka na mnie :) kazda z nas chyba mysli ze ma zabardzo dzieci rozpuszczone - ale nei mylmy rozpieszczenia z rozpuszczeniem :) napewno nei jest tak - moze faktycznie przechodzi okres bunu , poczekaj jeszce trzoszeczkę , musi wiedziec o co chodzi z moim szybko i łatwo poszło ale kolezanki swoje dzieci uczyły jak miały one ok 3 latek

Gość do Zuska 81
a co to jest nocio ??

ha ha moj synek tak mówi , na nocnik :D wiec siła rzeczy przebywając z nim tyle czasu , mi tez jego nazewnictwo sie udziela :D nocnik , nocniczek , nocio :D ale tera z ma kurs na "kibelek " coraz zadziej kozysta z nocnika :D tzw nocia :p

Gość maciuga
nocio, kibelek, kupka i te literówki, błędy... i tekst, ze "sisiak twardnieje". Macałaś do cholery, czy co? Masz naprawdę coś nie tak z głową zuzka81.

Gość zosiozol
do magucia zuska opisuje wszystko tak jak jest i co zaroznica jakie slownictwo i czy sa bedy liczy sie chcec pomocy innym jak cos sie nie podoba to nie musisz czytac i wchodzic a jak bedziesz miec dzieci to zrozumiesz

Gość zosiozol
mialo byc do maciuga