Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina001

czy zdrade mozna wybaczyc?

Polecane posty

Gość ewelina001

czy ktos jest w podobneh sytuacji??? bylam w dlugoletnim zwiazku moj chloapk zostawil mnie dla innej ale tego dowiedzialam sie po czasie. boli mnie to teraz stasznie . chce wrocic prosi o wybaczenie . warto?

Gość a ja juz mam meza
nie warto! Kozak byl a ty bedziesz glupia jak wybaczysz....kiedys znow to zrobi....

Gość ewelina001
nasza sytuacja wygladala tak ze pisal z inna ja to czula ze cos jest nie tak .potem powiedzial ze mnie nie kocha . mieszkalismi ze oba wyprowadzilam sie. cierpie bardzo brakuje mi go. on teraz mi miesza w glowie ze wie co czuje i zebym mu wybaczyla. wiem ze nie warto ale mecze sie bez niego

ja nie wybaczyłam, nie zaluje, swoją kolejna też zdradzał. Dlaczego tak trudno uwierzyć ze jesli raz na coś pozwolisz facet zrobi to kolejny raz? gdyby Cie zdradził po pijaku na imprezie, przyznał sie do tego, i błagałby o wybaczenie to jeszcze bym Ci poradziła przemyslec (choc ja osobiscie bym nie wybaczyła) ale koles ewidentnie sie Tobą znudził, pozwolił Ci odejśc a jak mu z tamta nie wyszło to nagle chce wracac? pomyśl sobie... on teraz wie, ze 2 takiej jak Ty nie znajdzie, ze popełnił błąd... nie masz tej satysfakcji, ze teraz może sobie tylko o Tobie pomarzyć? ze spierdolił coś tak wspaniałego? ze to wszystko jego wina i ze do konca zycia bedzie załował? zastanow sie czy on Cie kochał w chwili zdradzania. Nie mozna tak po prostu przestac kogoś kochac a jak sie noga podwinie znow pokochac. To jest niewykonalne. Ciesz się ze już nie musisz sie meczyc z takim facetem. Znajdz szczęscie u boku innego.

a meczysz się, bo sie przyzwyczaiłaś do tego faceta. Jesli teraz wrócisz juz nigdy od niego nie odejdziesz, bo bedizesz sie bała tego co przezywasz teraz. Pomysl - minie kilka miesiecy i bedziesz sie z tego smiała - u boku innego, lepszego faceta :) teraz jest żle - jak do niego wrócisz bedzie jeszcze gorzej, bedziesz myslec i analizowac wasz związek pod kazdym kątem, będziesz rwac włosy z głowy przy kazdym jego spóźnieniu. A pomyśl - co bedziesz czuc jesli znow Cie zdradzi. Nie lepiej pocierpiec i zapomniec?

Gość ewelina001
madre slowa . tez tak sobie tlumacze ale jednak to bylo 5 lat i nie umie tego przekreslic tak z dnia na dzien . minol juz jakis czas od tego a ja jednak nie moge sie z tym pogodzic to znaczy dawalm rade wszyscy mi tlumaczyli daj sobie z nim spokój udawalo sie zapomniec ale sa takie momety ze nie umie zyc bez niego strasznie mi smutno tesknie za nim

Gość ewelina001
miesza mi teraz w glowie ze wczesniej nie docenial tego teraz chcialby zalozyc rodzine itp. bo tylko ze mna ja chce zalozyc .troche to daje do myslenia .wiem ze z szacunku do siebie nie moge wrocic !!!! skrzywdzil mnie bardzo ale jak dlygo bde tak cierpiec?

to zrozumiałe że po tylu latach cięzko jest się przestawić. Ale tak samo byłoby gdybyś straciła bliską osobę np z rodziny. Też byłoby Ci przykro, tez czułabyś się zle, też byś teskniła... ale w końcu ten ból by przeszedł, nauczyłabys się zyć bez tej osoby. Jeśli dasz sobie szansę - nauczysz się żyć bez niego. Nie pozwól mu na kontakt, nie odbieraj tel, nie odpisuj a jesli już to powiedz mu zeby przestał się z Tobą kontaktować. On wie, ze nadal o nim myślisz, bedzie próbował. Ale powiedz mi szczerze - gdzie była jego miłość kiedy Cię zdradzał? dlaczego wtedy nie myślał o tym jak bardzo Cie kocha i jak Ty kochasz jego? Nie dawaj się, tyle tu czytam o zdradach o kobietach które wybaczają... nie popełniaj ich błedu... teraz zdradził, poślubie znajdzie sobie kochankę.

każdy facet tak mowi po zdradzie. Ale ilu mowi to szczerze? tacy ktorzy żałują 5 minut po tym jak zdradzili a nie tacy ktorzy pozwalają tej ukochanej kobiecie odejśc, nie tacy ktorzy chca wrócić gdy nie ma innej na horyzoncie. Teraz próbuje Cię namowić na rodzine, dzieci, bo pewnie wie, ze zawsze tego chciałaś... koleś nie jest głupi ale z pewnością nie robi tego z miłości a z wyrachowania.

Gość ewelina001
tak jak mowiesz sa jakeis kobiety ktore wybaczaja ! i czy to w ogole ma sens? dlatego wydaje mi sie ze jak inne wybaczja to ja tez moge i mysle sobie przeciez tak bardzo sie kochalismy przeciez to milosc naszego zycia !! ja jestem mu pisana a on mi !!!ale wiem ze nie moge mu ulec bo bym chbya bardziej tego sobie nie wybaczyla ale zle mi jest naprawde nie umie bez niego zyc .smutno mi codziennie. nie usmiecham sie wszystko przez to mi sie wali

Gość jeśli sie nie kocha to
oczywiście

ale kochana powiedz mi skąd wiesz ze to miłośc Twojego zycia? masz 80 lat i 20 facetów na koncie, ze jestes w stanie powiedziec który był miłością Twojego zycia? z pewnością nie... moze i on jest twoją obecną największą miłością... ale Ty nie jestes jego miłością. Chcesz podtrzymywać ten związek przy życiu tylko dzięki temu co TY czujesz? Zrbisz jak chcesz ale w pojedynkę nie da sie zbudowac związku a tym bardziej szczęsliwej rodziny. Zawsze pozostaną wątpliwości... kiedy mu się znudzisz, kiedy pzrestaniesz go pociągąc, kiedy pojawi się jakaś kolezanka na horyzoncie, kiedy on nie bedzie odbierał telefonu, keidy bedzie zostawał do póżna w pracy, kiedy bedzie się spóżniał. Zawsze bedziesz myśleć o jednym. Nie jepiej sobie tego oszczedzic? ile masz lat?

Gość ewelina001
mam 22 lata . moj zwiazek trwal 5 . moze i to racja ze mi sie wydaje ze to milosc mojego zycia bo tylko on istnial dla mnie . nie mialam od 5 lat zadnego. nigdy tak ie kochalam i latego tak twierdze ze juz nie pokocham innego. boje sie ze nie bede umiala pokochac . nie chce mu dawac szansy i tak duzo wytrzymalam nie odzywalm sie jakeis 4 miesiace on teraz pisze mysle ze i tak moge byc z siebie dumna udalo mi sie trzymac tego co sobie powiedizalam na samym poczatku dam CI to czego chcesz - dalam ciesze i spokooj

ło jezuuuuu :D myślałam ze masz dawno po 30 :D:D tym bardziej kop w dupe dla takiego kolesia!! ciesz się dziewczyno :) masz całe życie przed sobą, skąd wiesz, moze za rok, dwa sama byś go zostawiła :) nie mow ze to miłośc życia bo tylko jego jednego miałaś. Jeśli bedziesz miala 10 do porównania to będziesz mogła mówić ktorego najbardziej kochałaś :) ja po 2 latach związku nie wybaczyłam. I ciesze się z tego, bo moj ex nie dosyć ze zdradzał każda kolejną to teraz zdradza swoją ciężarną zone... a ile ten chłopak ma lat? tyle co Ty?

weź mnie dziewczyno nie załamuj.. jestes młodziutka i chcesz sobie reszte zycia marnowac z jakims frajerem?? koles Cie zdradził, olał to że go kochasz, olał to co do niego czujesz, musiał sie wyszalec, wybawic a teraz chce wraca? cykor i ciota jak dla mnie. Za rok znow Cie zdradzi, najpierw zrobi Ci dziecko, wyjdziesz za niego za mąż a on bedzie sobie z kochanka zycie umilał kiedy Ty bedziesz siedziec z dzieciakiem w domu...W wieku 22 lat to wiele dziewczyn po raz 1 w związki wchodzi! masz jeszcze tyle zycia przed sobą!

Gość ewelina001
dzeikuje za slowa wsparcia ! mylse ze juz czuje sie lepiej po takich opinach i fatycznie czuje sie pewniejsza. kopne go w d*** tak jak mowieci . fatycznie nie warto bawic sie w takie cos i z takim kims .!!! wierze ze ktos czeka na mnie na tym swiecie :) i bede szczeliwa. a to co on mi teraz to nie tyle co bede sie smiala bo do smiechu mi nie bylo i nie bedzie tyle cierpienia tyle łez wylalam ale swiadomosc to ze bylam gora i ta satysfakcja jest chyba najbardziej cieszy:)

i prawidłowo :) jestes młodziutka, jeszcze poznasz swojego księcia a Twój ex bedzie sie bił po głowie dlaczego był takim idiotą. Wiem, ze niektorzy popełniają błędy - ale swiadoma zdrada, odejście od ukochanej to dla mnie cios poniżej pasa. To była świadomo zdrada. On wiedział jakie sa tego konsekwencje i doskonale zdawał sobie sprawe że Cie stracił. Trzymaj sie tego co on już dawno temu postanowił, nie daj mu tej satysfakcji :) skoro 4 miesiące wytrzymałaś, wytrzymasz kolejne :) w koncu mu sie znudzi :)

Gość ewelina001
chyba to bedzie najplepsze rozwiazanie tyle dalam rade to i dam wiecej a o ze mi zle nie moge mu pokazywac. sam tego chciala dobrze mowiesz to byla zdrada swiadoma , chical tego powiedizal mi ze mnie nie kocha widocznie nie chcial laczyc ze mna zycia a teraz nagle mnie kocha ze hce zakladac rodzine a nie pamieta tego ze byl tak pewny swej decyzji. nie prosilam nigdy go o to zeby wrocil i sie zastanowil ale widzialam tez ze jest pewny tego bo po mimo mojego placzu nie ruszalo go to tylko mowil ze bedzie dobrze bede szczeliwa i wtedy nie mowil mi o rodzinie itp. nawet zeby wspomnial ze nie wie co czuje ale boli go to ze tak przezywam a miala to wszystko w du***

Gość ewelina001
i teraz mam mu wierzyc na slowo ze mnie kocha ?????????????? tak jak mowil nie czuje tego juz to tak samo milosc mu tez nie przyszla odddd takkk z dnia na dzien . moje uczucia mial gdzies kiedy ja cierpialam a teraz ja mam sie rozczulac na jego. nie warto nie warto !!! jestem juz coraz pewniejsza . ale chyba potrzebowalm opin ludzi ktorzy patrza na ta z zewnatrz:)dzeikuje :)

nie ma za co :) po prostu nie popełniaj tego błędu ktory popelniaja kobiety... nie wracaj do człowieka ktory Cie nie kocha. I pamietaj jedno - liczą sie czyny a nie słowa. On czynami pokazał, ze jestes dla niego nikim. A słowa? każdy mowi to co przyniesie mu slina na jezyk i co w danej chwili się opłaca. Trzymaj sie!

Gość Paulina003
Ja Ci Evelinko wspóczuje. Ja do tej pory nie moge sie pozbierac po rozpadzie mojego 3 letniego związku.

Gość ewelina001
wiec chyba my kobiety sie dobrze rozumiemy w tych sprawach ale dobrze ze tez mozemy sie wygadac ... szkoda tylko ze od zycia dostalysmy takiego kopniaka . ja starma sie zapomniec nawet udawalo mi sie czulam sie dobrze kiedy nie mialam z nim kontaktu teraz kiedy pisze mi zaczynam dolwac . smutno mi ze spiep*** tak super zwiazek a moze mi sie wydawalo ze byl super ??????????

ale to normalne :) ja prawie pół roku nie miałam kontaktu z moim ex... odezwał się w momencie w ktorym poznawałam mojego obecnego faceta. Znaliśmy się zaledwie 2 tyg kiedy ex mącił, pisał, dzwonił. Olałam, dałam szanse tamtemu facetowi i co? opłaciło sie. A były jak się dowiedział, ze kogoś mam zorganizowal mega atak na mnie :D niestety było już za pózno :) to dlaczego nie zablokujesz jego nr, nie poprosisz go grzecznie badz mniej grzecznie zeby dał Ci spokój?

Gość ewelina001
wlasnie zablokowalm go na gg ale przypomniel sobie o moim mailu. odpisalm raz i tak zaczelo sie krecic i juz byl pewny ze bede odpisywac na kazdego ale kiedy nie odpisalam znowu napisal dlaczego nie odpisuje i ze to pewnie znaczy jedno.

no to nie odpisuj, nie czytaj ich nawet, wywalaj je od razu! po co sie meczyc i katowac? facet nie jest tego wart. A powuedziałaś mu wyraźnie (miło, niemiło, wrednie, chamsko) zeby dał Ci spokój? moze facet potrzebuje ostrzejszych słów zeby zmądrzec?

Gość ja wybaczylam
chociaz bardzo bolalo. ale chyba balam sie ze jak nie wybacze to bedzie bolalo dluzej. a mylilam sie - bolalo by mocniej ale krocej. mimo, ze sama to zrobilam, chyba nikomu nie radze. on co prawda jest teraz zupelnie inny, stara sie, robi wszystko, zeby mnie zapewnic o swojej milosci. ale ja mu nie ufam i nie wiem, czy kiedykolwiek bede mu ufac tak ja przedtem. mysle sobie, jak byl glupi to do diabla z nim, znajde kogos kto doceni moja milosc. a potem mysle-przeciez wszyscy faceci sa tacy sami, wiec juz lepiej z tym zostane. i poza tym on w dalszym ciagu jest moja wielka miloscia.... to jest beznadziejna sytuacja :(

Gość ewelina001
no wlansie chyba mu musze zaznaczyvc ostrzej zeby sie ze mna nie kontaktowal tylko ze byl szybszy i powiedizial mi ze juz nie edzie sie kontaktowal i da mi spokoj tylko zazwyczaj tak pisze kilka dni spokoju i znowu zaczyna pisac ale mysle ze juz raczej da mi spokoj ale to tez jakos boli kiedy sam mi mowi ze juz zniknie z mojego zycia

Gość ewelina001
tu masz racje tez sie kierowalm tym ze kazdy facet jest taki i ze kazdy to zroni po tej sytuacji mam wypaczony umysl boje sie ze zadnemu juz nie zaufam. ale nie mozna tak mylsec . i tez wychodze z tego zalozenia ze byl moja miloscia zycia i ze to moze bolec bardzo dlugo ale tym samym czss pokarze moze kiedys jeszcze nam sie uda ale nigdy nie teraz i nic na sile