Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna kluseczka

POTRZEBUJE POMOCY PLISSSSSSSSSSSSSSS !!!!!!!

Polecane posty

od stycznia przytylam 12 kg!!!!to dla mnie tragedia, wazylam 58 kg przy wzroscie 168 a teraz latwo sie domyslec jest 70!!!!przytylam cala...twarz,rece,brzuch,posladki, nogi...wygladam strasznie jak balon taka napuchnieta jestem!! zwolnilam sie z pracy i zaczelam wiecej czasu spedzac w domu,jednak nie jestem leniwa osoba,okazalo sie,ze mialam zle tobrane tabletki anty,juz zmienilam,po 3 listkach tabletek jest 2 kg w dol..jednak ciagle mam 10 kg do zrzucenia!! i tu mam do was pytanie,jak schudnac??robie codziennie brzuszki...z racji kontuzji nogi nie moge uprawiac extremalnych sportow wiec chodze co drugi dzien na dlugi spacer,nie jjem kolacji JEDNAK TO ZA MALO!!waga nie spada!! mozecie polecic jakas diete po ktorej sa szybkie i trwale efekty???? myslalam o kopenhaskiej jednak ja nie lubie miesa i nie wyobrazm sobie siebie jedzaca stek wiem,ze w internecie jest tysiace diet do wyboru ale mi chodzo o jakas sprawdzona proosze pomozcie mi, jestem zrozpaczona!!!!!

przesledzilam wiele tematow tu na kafeterii ale jest tego za duzo:/ chodzi mi o jedna konkretna diete ktora naprawde daje szybkie rezultaty!!!

nie ma nikogo kto mi moze pomoc?????:(

Żadna dieta nie da szybkich i trwałych efektów. Tyłaś 9 miesięcy, a chcesz zrzucić w tydzień?

Gość Patrika
Dzień 1: Posiłek 1-Pomarancza + Jabłko P2 - Szynka +plasterki sera P3 - Jabłko + szynka P4 - Pomidor + ogórek+ rzodkiewka+ kurczak P5- 2* jabłko p6 -pomarancza + jabłko Dzień 2: P1- cytryna + pomarancza p2- kurczak + pomidor p3 -rzodkiewka+ pomidor+ogorek p4-jajko na twardo+ pomidor p5-szynka+ plasterki sera p6- salata+ ogorek+pomidor Dzien 3 P1-jajko na twardo+serek wiejski P2-winogrona+ogorek P3-ogorek+pomidor+rzodkiewka+kurczak P4-ser+szynka P5-serek wiejski+salatka z jajek P6-ogorek+pomidor+salata Dzien 4 P1-winogrona+pomidor P2-salataka z jajek +serek wiejski P3- --||-- P4-ogorek+pomidor+salata P5- --||-- P6- plasterki sera+szynka Dzien 5 P1- szynka + ser P2- jajecznia+szynka P3- serek wiejski + salatka z jajek P4- serek wiejski+szynka+ser P5 serek wiejski + kurczak P6- ogorek+pomidor+rzodkiewka Dzien 6 P1- szynka+jajecznina+serek wiejski+pomidor P2- szynka+polasterki sera P3- --||-- P4-ogorek+pomidor+rzodkiewka P5 salatka z jajek+serek wiejski P6- --||-- Dzien 7 P1- pomidor+salata+rzodkiewka+ogorek P2-ser+szynka P3- --||-- P4- pomidor+salata+rzodkiewka+ogorek P5-serek wiejski+jajko na twrado P6- orzechy Dzien 8 P1-pomidor+salata+rzodkiewka+ogorek P2- szynka+ser P3- pomidor+salata+ogorek P4- szynka +ser P5 kurczak+serek wiejski P6- serek wiejski Dzien 9 P1- jajecznica+szynka P2- pomidor+salata+ogorek+rzodkiewka P3-szynka+ser P4- --||-- P5 - pomidor+salata+ogorek P6-serek wiejski+orzechy Dzien 10 P1-jajecznica+szynka P2-ser+szynka P3-pomidor+salata+ogorek+rzodkiewka P4-pomidor+salata+ogorek P5-kurczak+serek wiejski P6- ser+szynka

moze nie w tydzien ale w 2 miesiace moze???? ja wiem,ze sie zaniedbalam....tylam powoli i chyba,nie dopuszczalam do siebie mysli co sie dzieje, miescilam sie ciagle w te same ubrania(chyba rosly ze mna )i dopiero sie opamietalam jak odwiedzilam rodzine(nie mieszkam czasowo w Polsce) jestem w totalnej depresji....nigdy nie mialam takich problemow z waga,nigdy nie robilam zadnych diet nienawidze siebie za to

Patrika, dieta wyglada smacznie....jednak nie dostane tu rzodkiewki...czy mozna ja czyms zastapic???? jaka jest spodziewana utrata wagii??moze na poczatek dobrze jest taka diete przejsc i zmniejszyc sobie zalodek??

Daj spokój, nie ma co siebie nienawidzić:) Zrezygnuj z planów mega diety, zdrowe chudnięcie to zjadanie o 300 kalorii mniej niż potrzebujesz :) Gdzieś była strona, gdzie można było obliczyć swoje zapotrzebowanie. Większe cięcia spowodują spowolnienie metabolizmu, a że nie możesz ćwiczyć, to tym bardziej nie powinnaś go zwalniać. Jedz dużo białka, nie słodź, pij czerwoną i zieloną herbatę. Aha, co do kolacji, to niejedzenie jej też zwalnia metabolizm. Białko można jeść do 3 godzin PRZED SNEM, a węgle nawet godzinę, pół.

Gość Patrika
ogórek, pomidor. wiesz na każdym inaczej działają diety ja narazie na tej diecie schudłam przez 10dni 4kg.

dzieki persymona :)) pije czerwona herbate od dwoch tyg slodyczy nie jjem, czasem tylko przed miesiaczka mnie naleci herbaty nigdy nie slodzilam a co na temat chleba??czy powinnam go ograniczyc/wylaczyc z jadlospisu/zamienic na ciemny??? bialko czyli np: piers z kurczaka,jajka...co jeszcze???

Gość Patrika
ta dieta też jest bardzo dobra. Przepis na zupę kapuścianą: - główka kapusty, - 6 cebul, najlepiej ze szczypiorem, - 2 zielone papryki, - 6-12 pomidorów, lub 2 puszki pomidorów, - pęczek selera naciowego, - przyprawy: pieprz, pietruszka, curry, koper, oraz według uznania np bazylia, czosnek, estragon. Pokrojone wszystkie warzywa (pomidory obrać ze skórki) wrzucić do garnka i zalać gotowaną wodą. Gotować, aż jarzyny będą miękkie. UWAGA: nie można zupy solić, nie można dodawać żadnych tłuszczy, ani bulionów. Taka porcja zupy wystarcza na około tydzień. Zupę kapuścianą można jeść w dowolnych ilościach i o dowolnych porach. Najlepiej przechowywać ją w lodówce i małymi porcjami podgrzewać. W czasie stosowania siedmiodniowej diety według poniżej podanego rozkładu określonych posiłków nie można pić alkoholu, nie można pić gazowanej wody, nie można jeść chleba, mącznych produktów, żadnej soli, oraz tłuszczu. Można jeść ziemniaki i mięso, ale tylko według przepisu. Oczywiście jak każda dobra dieta - trzeba dużo pić wody, niesłodzonej herbaty, można kawę, soki owocowe i odtłuszczone mleko. Dieta kapuściana - rozkład na 7 dni: Dzień 1 Zupa kapuściana i owoce z wyjątkiem bananów. Dzień 2 Zupa kapuściana i warzywa gotowane lub na surowo. Nie wolno jeść fasoli, kukurydzy, groszku i grochu. A najlepsze będą warzywa zielone. Nie wolno jeść owoców. Na obiadokolację dwa ziemianki ugotowane bez soli, ewentualne z dodatkiem masła. Dzień 3 Zupa kapuściana, owoce i warzywa. Pomijamy banany i ziemniaki. Dzień 4 Zupa kapuściana i trzy banany. Do tego można wypić dowolną ilość odtłuszczonego mleka. Dzień 5 Zupa kapuściana, wołowina lub pierś z kurczaka i pomidory. Można zjeść o,25 - 0,5 kg mięsa i około 6 pomidorów. Z mięsa może to być także indyk bądź chuda ryba. Mięso należy ugotować lub zapiec bez tłuszczu. Zupa kapuściana musi być zjedzona chociaż raz. Dzień 6 Zupa kapuściana, wołowina i warzywa głównie zielone. Wołowinę można zastąpić chudą rybą, piersią z kurczaka czy indyka. Dzień 7 Zupa kapuściana, jarzyny oraz ugotowany ciemny ryż. Soki warzywne i woda do picia. Pamiętaj, ta dieta opiera się głównie na jedzeniu kapusty, która zarówno surowa jak i kiszona jest cennym źródłem witaminy C, ma także szerokie właściwości lecznicze, pobudza pracę jelit, pobudza przewód pokarmowy do większej aktywności. Przede wszystkim kapusta jest bardzo mało kaloryczna

Patrika, ta diete mi przypomina troche kopenhaska jednak w smaczniejszej wersji ;) trudno bylo wytrwac??? 4 kg to niezle jak na poczatek, potem jak cos by zostalo 6 :( no ale od czegos trzeba zaczac.... sama juz nie wiem

Gość anaanna
napisz co jadlas do tej pory, wtedy mozna pomyslec czym to zastapic i co wyeliminowac

ta dieta kapusciana bardzo mi sie podoba :)) i bardzo lubie kapuste,jednak moze ona zbrzydnac jak sie ja jje codziennie...

Gość Patrika
radziła bym ci tą kapuścianą. nie nie trudno bardzo smaczna dieta. a z tym chlebem to vasa light ma 25kcl i jest naprawde bardzo dobry

Gość Patrika
kapuste można zastąpić innymi warzywami.

Gość Patrika
przeczytaj sobie to. Dieta kapuściana. Dieta kapuściana to dieta bardzo modna znana i szybka dieta. Jadłospis w tej diecie jest nieskomplikowany, a przygotowanie potraw bardzo proste. Dieta kapuściana znana jest także jako dieta szwedzka, dieta kalifornijska czy dieta kanadyjska. Stosowało już ją wiele gwiazd. Odchudzanie podczas tej diety nie wymaga wysiłku a już zwłaszcza dla tych, którzy lubią jeść kapustę. Ci, którzy stosowali tą dietę, mówią, że jest to nie tylko szybka dieta, ale i bardzo zdrowa, kapusta bowiem ma wiele cennych witamin. A więc schudnij dzięki kapuście. Możesz szybko schudnąć jedząc kapustę. W ciągu tygodnia można schudnąć nawet do 4-5 kilogramów. W sklepach aż roi się od preparatów fundujących dietę kapuścianą w kapsułkach. Lecz zanim wypróbujesz taki „wynalazek”, polecam wpierw sprawdzić jej działanie na własnej skórze w sposób naturalny. Nie wiem, czy Cię jakkolwiek przekonam do wypróbowania tej diety, ale spróbuję, bo jeśli masz niewielką nadwagę (a nie jesteś otyły), to jest ona jak najbardziej stworzona dla Ciebie. Dietę jak najbardziej polecam, pomimo jej monotonności, to jednak przez 7 dni jej trwania, myślę, można wytrwać. W ciągu tego tygodnia możesz schudnąć nawet do 5 kg, ale to też zależy od tego, ile zjadasz zupy z kapusty (paradoksalnie – im więcej jej zjesz, tym więcej schudniesz). I możesz się obejść bez efektu jo-jo, o ile po zakończeniu diety przejdziesz na inną, bardziej łagodną, np. 1000 kcal. Kapusta to takie dziwne warzywo, którego magicznych właściwości chyba nikt do tej pory nie doceniał. Nie tylko dostarcza wielu cennych pierwiastków i pokrywa dzienne zapotrzebowanie na witaminę C, jest małokaloryczna, może być stosowana jako środek leczniczy, ale także zwiększa aktywność przewodu pokarmowego i usprawnia pracę różnych narządów, np. żołądka czy jelit, przez co wpływa znacząco na przemianę materii. 100 gram tego warzywa to tylko 20 kcal. Zasada jest prosta – im więcej zjesz zupy w ciągu dnia, tym więcej stracisz na wadze. A przygotowanie takiej zupy jest bardzo proste. Do litra wody należy wsypać główkę poszatkowanej słodkiej kapusty oraz dwie pokrojone cebule. To wszystko należy zmieszać z puszką koncentratu pomidorowego i tą mieszankę dusić razem przez pół godziny. Dalej dodać pokrojoną paprykę i pokrojony seler naciowy. Do tego dolać 2 litry wody i gotować wszystko pół godziny. Dla smaku można wlać wyciśnięty sok z cytryny lub bulion warzywny z kostki. I już możesz się nią rozkoszować. Jako przyprawy używaj pieprzu, bazylii, tymianku lub curry, nigdy soli. Fajne jest to, że nie ma żadnego limitu co do spożycia kapuśniaku, toteż nigdy nie jest się głodnym. No, ale niestety jest to strasznie monotonne. Z drugiej jednak strony jadłospis zmienia się każdego dnia, bo jemy wiele innych produktów, ale kapuśniak oczywiście na pierwszym miejscu. Pierwszego dnia je się owoce, drugiego – warzywa, trzeciego – zarówno warzywa, jak i owoce, czwartego już mleko i banany, piątego i szóstego - mięso i owoce albo ryba z warzywami, a siódmego – ryż gotowany. Owoce można jeść na surowo, dusić zarówno gotować na parze. Codziennie pijemy minimum 2 litry płynów dziennie, jak przy każdej diecie. Po siedmiu dniach kończymy stosować dietę. Za jakiś czas można do niej powrócić. Warto ćwiczyć, gdyż spadek wagi przez jedzenie kapuśniaku odbywa się przez usuwanie wody z organizmu, a do tego przydałoby się przecież spalić tkankę tłuszczową.

co jadlam do tej pory?? zaczne od grzeszkow. co jakis czas fast food typu hamburger albo frytki ,pizza raz w miesiacu slodycze przed miesiaczka a tak to poza tym: sniadanie musli z jogurtem albo dwie kanapki z wedlina, serem zoltym, co tam akurat bylo pod reka obiad kasza ryz czasem ziemniaki(bo ich nie lubie) zawsze z jakas surowka i mieso(piers kurza, mielone,wieprzowina) kolacje to kanapki zazwyczaj..albo jakas salatka, z tunczyka np i czasem tez musli z jogurtem na kolacje zjadalam bo to po prostu lubie

Patrika, bardzo dziekuje za informacje o diecie kapuscianej :))przeczytalam wszystko na jej temat co mi wyslalas i nie wyglada to najgorzej ;)) jeszcze raz wieeelkie dzieki

Gość Patrika
bardzo prosze;)

Gość dziewczyno tylko nie stosuj
tego jadłospisu , co wypisuje Patrika to zabójstwo.

Djube tobie rowniez bardzo dziekuje za linki, jestem w trakcie przegladania :))

Gość Patrika
jakie zabójstwo ja stosuje obydwie diety i jakoś żyje i moje koleżanki też stosują i też żyją a te diety są dla ludzi którzy mają małą nadwage.

dlaczego zabojstwo????przegladalam forum i sa pozytywne komentzrze do tego typu diet ;)

Patrika, a jakie sa przyprawy dozwolone w tej diecie 10 cio dniowej??jakiej wielkosci szynka i ser??chodzi o plasterek??

Gość Patrika
no niewiem ja jadłam 3plastry

sprobuje z kapusciana na poczatek :D

Gość fdfdfdsfsd
ja ciebie rozumiem mialma tez tak myslalm ze nei utyje a sie okazalo 10 kg za duzo ja schudlam na diecie south beach naprawde rewelacja , nie glodzisz sie i chudniesz

wiesz no tabletki nie powoduja ze tyjesz, tylko ze ci sie woda w organizmie odklada, na to zeby wrocic do swojej poprzedniej wagi trzeba duzo czasu...w dwa miesiace to za krotko na 10kg tym bardziej ze mozesz sie spodziewac efektu jojo. Jesli zatrzymala ci sie woda to pij duzo plynow , nie jedz solonych rzeczy, jedz warzywa i owoce i ruszaj sie. Unikalabym tez mieszania weglowodanow z tluszczami czyli jak makaronik to nie z sosem bolonskim ani z paczki tylko ugotowac pomidorki dodac cebulke i czosnek i wlasny sosik zdrowy gotowy:) Nie jesc frytek bo sa wielokronie przetworzone. Najzdrowsze sa najmniej przetworzone rzeczy czyli susozne, gotwane, grilowane pieczone:) No i te nieszczesne tabletki...moze warto je zmienic?

Gość kotka brytyjska krótkowłosa
Oj, coś kitujesz. 12 kg w 8 m-cy to wolne tycie??? Bez jaj... Ja przytyłam równo 10 kg w czasie 5 lat studiów - to jest wolne tycie. Z tymi tabletkami to też nie bardzo chce mi się wierzyć - biorę od 8 lat, w międzyczasie, owszem, przytyłam, ale na wlasne życzenie - głównie dzięki bardzo nieregularnemu jedzeniu i słodzonym napojom. Schudłam dopiero po trwałej zmianie nawyków żywieniowych, jakieś 22 kg. Mogę ci coś podpowiedzieć, jeśli chcesz. Odchudzałaś się może wcześniej?