Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dusiia

Jakieś sposoby na oczyszczenie skóry?

Polecane posty

Hej. . Mam problemy z cerą. Co prawda nie jest tak tragicznie , ale bardzo mi się przetłuszcza. Robi mi się mnóstwo wągrów. Macie jakieś domowe sposoby na oczyszczenie cery??? ;))

Parówka :) Zaparzasz w misce 2,3 torebki herbaty rumiankowej i wisisz nad nią kwadrans przykryta ręcznikiem. Potem delikatnie wyciskasz wągry z rozpulchnionej skóry i nakładasz maseczkę ściągającą, np z jajka.

Gość Polecam Ci Słonko
parówka(szałwia+rumianek+bratek) przemywam nano srebrem koloidalnym i na to maseczka z białka kurzego świetnie ściąga. Świetna jest tez maseczka aspirynowa http://www.youtube.com/watch?v=dt3JoaN5zgw

próbowałam rumianku, średnio pomógł, wolę żele, ostatnio stosuję Sorayę, nawet dobry, raz na miesiąc nakładam maseczki oczyszczające ostatnio kupiłam sobie tabletki d-tox, oczyszczają skórę od wewnątrz, mają dużo witamin, widzę juz lekką poprawę, nie wiem co mogłabym jeszcze robic dla poprawy cery...

Ja na oczyszczenie skóry polecam maseczkę z drożdży. Rozkruszone zalać wrzątkiem, poczekać chwilkę aż ostygną i na buźkę nałożyć na 15 min. Naprawdę pomaga:). Ale nie słyszałam o tych tabletkach na poprawę stanu cery. D-tox?? W sumie jak sama nazwa wskazuje odtruwają od środka. Bardzo ciekawa koncepcja. Ciekawe jak cenowo wyglądają?

Hm, poza drożdżami dobrym pomysłem jest też wymieszanie miodu z mąką i sokiem z cytryny, robi się taka paskudna papka, ale wągry same się oczyszczają, całe sebum wypływa na zewnątrz - super :)

ja za te tabetlki d-tox dałam coś koło 80 zł, ale ogółem firma loreala ma dobre wysokiej jakości kosmetyki, więc myślę ze warto, żeby pięknie wyglac :-) a bierze się 2 razy dziennie przez 2 miesiące i kurację się powtarza tylko 2 razy w roku, wiec da się przezyc :-)

Gość slona_woda_
hmm.. o tych tabletkach inneov d-tox loreala to pierwsze slysze. dobre to? fajne? w sumie nigdy tabsow nie uzywalam, zawsze takie mieszadelko: kawa ziarnista plus zel do twarzy plus troche wody i peeling jak znalazl. tyle, ze papraniny sporo i tylko pod prysznicem, bo czlowiek brzudzi sie przy tym (wlosy) niemilosiernie... to akurat minus :|

z domowych sposobów to tylko nakładanie białka z jajka. ale polecam, kup sobie mydło siarkowe i myj nim buzie. nie ma nic lepszego. wszystkie żele sie chowają. i kup sobie w aptece tabletki Visaxinum, zwalczaja trądzik od środka. ja uzywam i buzia sie poprawiła, mniej sie przetłuszcza a wzielam kilka tabletek dopiero. w opakowaniu jest 30 sztuk, bierzesz raz dziennie, kosztują ok. 17 zł.

Gość cloud
a ja kojarze opakowanie tego d-toxu (nazwa ciekawa :)). poczytalam sobie wlasnie troche o nim, wyglada obiecujaco. no i loreal, a na nich rzeczywiscie nie ma co narzekac. a jakby co, to sprobuj parowki - chociaz na mnie nie dziala.