Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Haniczka24

Metoda Gersona

Polecane posty

Gość Haniczka24

Ostatnio dowiedziałam sie o spektakularnej metodzie leczenia raka tj Metodzie Gersona. W Internecie jest niby pelno informacji na ten temat ale czy ktos z was zna kogos osobiscie kto poddal sie tego typu terapii. Z jakimi skutkami? Co w ogole sadzicie o tym???

Gość coś w tym jest
media siedzą cicho

Gość Renia 56
A ja sadze ze w jakis sposob na pewno to dziala. tyle ze sa to metody ktore powinno sie wcielic w zycie od poczatku narodzin a nie w momencie juz wykrytego raka z przerzutami, W cuda nie wierze ale cos w tym musi byc skoro badania nad ta metoda sa tak dokladnie trzymane w tajemnicy. pewnie wszystkiego i tak nie wiemy na ten temat.

Gość na 100 jest skuteczna
tylko skąd brać owe ilości czystych ekologicznie płodów? Jesli będziemy w takiej ilości spożywali je zanieczyszczone, to tylko przyspieszymy nasze zejście z padołu ziemskiego!

Gość Renia 56
Sporo jest juz sklepow ze zdrowa zywnoscia ale co z tego skoro idac tam do moich pluc dostanie sie tysiace toksycznych zwiazkow emitowanych z kominow , samochodow itp ;) Ale zaskoczyla mnie lista rzeczy ktore wolno... a ktore nie wolno jesc . No i to ze paste do zebow uzywac bez fluoru.... Sa takie pasty>> chyba tylko dla dzieci :)

Gość Owiane tajemnica...
Dlaczego w Polsce nie ma kliniki w ktorej leczono by ta metoda???? Media nic o tym nie wspominaja?? badania niby byly, niby skuteczne ale utajnione?? dziwne -----------> ŚCIEMA?????!!!!!!!!!

jak ktoś ma dostać raka to go bedzie i tak miał. Również niektóre wirusy mogą wyleczyć z raka, ale czy warto chorą osobe infekować nimi i testować co pomoze? zdrowa żywność pomoże w taki sposób że opóźni proces powstania raka u kogoś kto ma do neigo tentencje.

Gość chodzik
jest za to na Węgrzech wiedziałem ze na Białorusi albo Ukraina zapomniał gdzie Stwardnienie rozsiane leczyć można krioterapia we Wrocławiu a nie lecza wola wyciągać pieniądze od pacjentów

Gość chodzik
Dr.Gerson był genialnym lekarzem i naukowcem, a jego dietetyczna terapia tak dalece wyprzedzała swoje czasy że nie znalazła wówczas uznania w kręgach tradycyjnej, alopatycznej medycyny. Dopiero dzisiaj naukowcy zaczynają potwierdzać, poprzez najnowsze badania, dlaczego terapia Gersona działa. Terapia Gersona jest skuteczną, naturalną metodą leczenia która odbudowuje i wzmacnia nasz własny układ immunologiczny do tego stopnia że może on sobie poradzić z rakiem, artretyzmem, chorobami serca, alergiami i prawie każdą inna chorobą. Bogactwo składników odżywczych przyjmowanych codziennie w świeżych, organicznych sokach zapewnia naszym organizmom potężną dawkę enzymów, minerałów, witamin i mikroelementów w ich naturalnej, łatwo przyswajalnej formie. http://radykalnewybaczanie.blogspot.com/2008/09/doktor-max-gersona.html

Gość Axhetorn
Widze temat juz ostygl ale pytania dlaczego ta metoda nie jest rozpowszechniana ma swoje uzasadnienie.Czlowiek z natury jest leniwy lub zabiegany nie ma czasu dla siebie,gdy zachoruje chce szybko wyzdrowiec garsc tabletek by znow wrocic na wysokie obroty Firmy farmaceutyczne scigaja sie w wymyslaniu i reklamowaniu specyfikow szybko powstrzymujace objawy choroby lub same choroby ale jakim kosztem ? Kto jest wiekszym oszustem ktos kto oferuje pastylke i mowi jutro bedzie dobrze,czy ktos kto oferuje terapie w sumie za darmo lecz wymagajace systematycznosci .Sa osrodki ktore lecza ta metoda ale to tak jak sa osrodki treningowe dla sportowcow nie wszyscy ludzie potrafia narzucic sobie taki rygor Sami widzimy co sie dzieje pieniadz rzadzi wstrzykuje sie "pawulonik" za kase,oglasza sie pandemie kurzej,swinskiej i wymysla jeszcze pare gryp.Grozi sie rzada krajow ze nie dbaja o obywateli podsyca opinie pobliczna checia sprzedazy nietestowanych lekow Jest wiele przykladow na to ze bardziej niz zdrowie licza sie pieniadze.Pamietacie polskiego wynalazce ktory wymyslil zderzak dzieki ktoremu zderzeniu przy 60km na h nie wyrzadzalo zadnych obrazen dla pasazerow ...zniknol zaraz po prezentacji swojego wynalazku.Nie kalkuluje sie,no jak nikt nie zginie nikogo nie trzeba bedzie leczyc Paliwo inne niz ropopochodne tez istnieje ale co z rafineriami co z koncernami.Oni maja pieniadze i lobbuja aby nic innego nie weszlo na rynek Tak samo z ta metoda Garsona po co ja rozpowszechniac a co z trucizna ktora zalega nam na magazynach kto ja kupi.Trzeba osmieszyc zgnoic kazdego kto bedzie probowal popsuc rynek Wiem ze wszyscy o tym wiemy tak tylko chcialem sobie ulzyc

Gość jozek
bardzo proszę o jakieś namiary kliniki Gersona na Węgrzech

"I tak informacyjne: Osrodek w Debince, ktory sie oglasza z terapia gersona dziala BEZ AKREDYTACJI Instytutu Gersona. Na Wegrzech mialem opieke lekarska - lekarza, ktory przeszedl 2 letni trening w San Diego oraz calodobowa pielegniarska. I z tego jak arogancko wypowiada sie wlasciciel to mozna sie jedynie obawiac." Jaki właściciel:O?A na nowotwory znam inne metody:classic_cool:.

a jakie to metody jeśli można wiedzieć temat bardzo mnie interesuje i bardzo proszę nie kpij jesteś zdrowy/wa i nie wiesz co znaczy walka o życie chętnie poznałabym też adres tej kliniki na Węgrzech

Gość metoda dr Hamera
metoda dr Hamera jest tańsza i gwarantuje 95% wyleczeń.

" [zgłoś do usunięcia] ariva a jakie to metody jeśli można wiedzieć temat bardzo mnie interesuje i bardzo proszę nie kpij jesteś zdrowy/wa i nie wiesz co znaczy walka o życie chętnie poznałabym też adres tej kliniki na Węgrzech" Jasne że nie kpiłem:P. Tu jest kilka: http://www.noni.inter-tech.pl/article_info.php?articles_id=362 http://www.primanatura.pl/antynowotworowe-dzialania-siemienia-lnianego/ Jak będziesz grzeczna i poprosisz dodam więcej:P.

"metoda dr Hamera metoda dr Hamera jest tańsza i gwarantuje 95% wyleczeń." A co to jest:P?Bo coś tam widziałem bezsensownego o urazie psychicznym:P.Przecież od napromieniowania jak jest nowotwór to nie trzeba do tego urazu psychicznego:P.

Gość znalazłam na kafeterii
Na kafeterii jest coś o tej metodzie - http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3628195&start=180 "dr Hamer już w 1981 sformułował Żelazną Regułę Raka - http://www.germanska-nowa-medycyna.pl/archiw_ germanska_nowa_medycyna/1_prawo.htm .......................................................... Niestety na raka nie ma żadnego lekarstwa - bo rak nie jest jakimś wynaturzeniem tylko naturalnym procesem biologicznym. Jeżeli ktoś zada sobie trud i przeczyta 5 praw natury odkrytych przez dr Hamera to zrozumie przyczynę wszystkich chorób nowotworowych, czy nowotworopodobnych."

Ja jestem zawsze niegrzeczna ,a w takim wypadku jak ten nie będę prosiła ponieważ jak jesteś taki obczytany w w/w temacie to w/g mnie powinieneś sam napisać więcej i podzielić się ze wszystkimi swoją wiedzą . Ja przynajmniej taka jestem,że jak mogę pomóc to robię to bezinteresownie nie czekając na "proszę".

A tamto co podałem czy zastosujesz:O? W każdym razie czytałem jeszcze o likwidacji nowotworów takimi substancjami: CHCl2COOH oraz przez odkwaszanie organizmu:classic_cool:.Odskwaszanie można łatwo zrobić łykając duzo np. węglanówlub wodorowęglanówlitowców lub berylowców:classic_cool:.Mpoże to być też syntetyczna wodfa mineralna-jak masz syfon podać mogę przepis:classic_cool:.Naturalna jest chyba za słaba:O.Ale napisz jak wyglądają efekty bo 2 doradzałem i nie wiem co z nimi sie dzieję:O.Nagle znikły jakby ktoś je zamordował:O.

cyt:nagle znikły jakby ktoś............itd. Może faktycznie z tym doradzaniem coś nie tak? Możesz mi powiedzieć skąd czerpiesz swoją wiedzę na w/w temat sam jesteś chory?Czy może zajmujesz się tematem zawodowo-jesteś chemikiem?

" ariva cyt:nagle znikły jakby ktoś............itd. Może faktycznie z tym doradzaniem coś nie tak? Możesz mi powiedzieć skąd czerpiesz swoją wiedzę na w/w temat sam jesteś chory?Czy może zajmujesz się tematem zawodowo-jesteś chemikiem?" JeŻeli podejrzewasz że się otruły to jest bardzo wątpliwe:P.Większość środków które polecam jest bezpieczniejsza od chlorku sodowego:classic_cool:.A problem mam nie z nowotworem ale czymś innym:O.Znacznie gorszym bo na nowotwory znam pełno metod a te problemy tylko 1 i to co najwyżej tylko częściowy sukces obiecują do tego metoda jest że tak sie wyrażę eufemistycznie ascetyczna:O.A przyczyną ich zniknięcia najprawdopodobniej nie jest nowotwór czy zatrucie tym co polecam ale jakiś inny problem-często przyczyna nowotworu wywołuje też inne problem:O?Czy słyszałaś o efektach smarowania ludzi smołą:D?A co do doradzania-gdzieś tu pisałem że jak ktoś planuje stosować powinien spytać się o szczegóły-wiadomo że zaszkodzi jak ktoś bedzie chciał łykać po 200 gramów jednorazowo;).Do tego powino być oczywiste ze jak pisze o zwiażkach cezu to nie chodzi o ten promieniotwórczy izotop którym straszą:D.No i czasami są przeciwskazania:P.

Gość znalazłem metodę Hamera
Jest opisana w tym topiku - http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4222346&start=30 Każda choroba powstaje wskutek uderzenia DHS (Dirk Hamer Syndrom), czyli wskutek doznania ciężkiego, dramatycznego, odczutego w wyizolowaniu, szokowego przeżycia konfliktowego następującego w trzech płaszczyznach jednocześnie: w mózgu, w psychice i na narządzie. DHS to nie to samo co konflikt psychiczny. Problemy i konflikty psychiczne, na które możemy się przygotować, jesteśmy w stanie pokonać sami. Zupełnym przeciwieństwem tego są konflikty biologiczne to są właśnie te „poślizgi, na które uprzedzając nas pierwszy reaguje mózg włączając SBS. W momencie wystąpienia konfliktującego szoku (DHS), w określonym miejscu w mózgu powstaje coś w rodzaju krótkiego spięcia. Można to sfotografować za pomocą tomografii komputerowej i wygląda to jak koncentryczne koła na powierzchni wody po wrzuceniu do niej kamienia (tzw. Ognisko Hamera w skrócie HH). Każdy kto kiedyś oglądał program typu „Ukryta kamera mógł zaobserwować jak nietypowa sytuacja zaskakuje ludzi, czasem odskakują ze strachem, czasem stoją jak zamurowani. Zapewne u wielu z nich włączył się wtedy jakiś SBS ale ponieważ szybko zostają poinformowani, że „są w ukrytej kamerze to konflikt im się automatycznie rozwiązuje. I tak to jest „zaprojektowane w momencie kiedy sytuacja kryzysowa zostaje opanowana, mózg natychmiast przełącza program na fazę zdrowienia, która jest tylko powrotem do stanu naturalnego, czyli tego, który istniał przed wystąpieniem konfliktu. Niestety, warunki w jakich żyjemy powodują, że SBS-y trwają zbyt długo, a czasami w ogóle się nie przełączają na fazę zdrowienia. SBS-y u zwierząt zawsze włączają się pod wpływem realnej sytuacji, a my tylko tym się różnimy od zwierząt, że nasze programy ratunkowe włączają się również pod wpływem subiektywnie odczutego przeżycia konfliktowego często rozumianego w przenośni. Może te dwie relacje chorych na raka płuc, zobrazują lepiej moment uderzenia DHS-u (jeden odczuty realnie, a drugi w przenośni): 1. „Podczas studiów jeździłem codziennie na uczelnię rowerem. Na mojej drodze musiałem przejechać codziennie rano po pasach na przejściu dla pieszych. Pewnego ranka właśnie stałem przy tym przejściu dla pieszych. Światła były czerwone. Nacisnąłem więc guzik i czekałem na zmianę świateł na zielone. W momencie przełączania na żółty kolor dla kierowców, nacisnąłem na pedały i ruszyłem (za wcześnie, ja miałem jeszcze czerwone światła!) Ciężarówka, której wcześniej nie zauważyłem zaczęła zbliżać się do przejścia. Prawie nic się nie stało. Sprzeczność sama w sobie: albo coś się stało, albo nie. Ciężarówka, która w ostatnim momencie chciała przejechać przez przejście dla pieszych, musiała mocno zahamować. Nie najechała na mnie, ale w tej sekundzie ogarnęło mnie ogromne przerażenie. Do dzisiaj pamiętam ten moment. To przerażenie było połączone ze strachem o życie. (konflikt "strach przed śmiercią") Przez ułamek sekundy myślałem, że moje życie należy do przeszłości. Myślałem w tej sekundzie, że nigdy nie dotrę na drugą stronę ulicy. Myślałem, że umrę. 2. „Przy którejś z rozmów telefonicznych z moją matką, przy zupełnie zwykłej rozmowie, zdumiony nieco jej postawą wobec przerywania ciąży, zareagowałem stwierdzeniem „cieszę się, że nie miałaś takich poglądów jak byłaś ze mną w ciąży. Odpowiedź jaka mnie spotkała to mój DHS. Zacytuję ją w pełni tego się nie zapomina.„mały głupi byłeś, wyskrobało by się ciebie nawet byś o tym nie wiedział. To co w tym momencie się ze mną działo nie potrafię logicznie uzasadnić. Patrzyłem się na siebie jak się trzęsę, jak staję się zimny, moja żona przeraziła się bo stałem się blady jak papier. Nie mogłem opanować irracjonalnego lęku, nie mogłem opanować dreszczy, działo się ze mną coś czego nie rozumiałem, nie rozumiałem swoich reakcji. Od tego czasu nie wiedziałem co mam zrobić. Nie mogłem tej kobiety nawet słuchać. Ale musiałem o tym bez przerwy myśleć. Konflikt - jako zakłócenie w normalnym funkcjonowaniu organizmu, natychmiastowe przeorganizowanie parametrów biochemicznych tak, żeby zaktywizować jakiś narząd do wzmożonego wysiłku fizycznego, oraz zmiana psychiki osobnika, która pozwoli mu przetrwać czy pokonać nieoczekiwaną przeszkodę, np. napaść drapieżnika czy odłączenie się od stada. Biologiczny dlatego, że Hamer zaczął rozpatrywać proces chorobowy nie od strony medycznej tylko czysto biologicznej jaki cel miała natura „zsyłając na nas choroby, wszak natura nie działa w sposób irracjonalny. No i okazało się, że zdarzenia, które do tej pory nazywaliśmy „chorobami nie były bezsensownymi zakłóceniami - każde z nich ma swój BIOLOGICZNY SENS. Każde takie zdarzenie zawsze przebiega w sposób dwufazowy (patrz wykres - http://www.germanska-nowa-medycyna.pl/index.p hp?option=com_content&task=view&id=58&Itemid=55 ) Wiele lat dr Hamer błądził po morfologicznej i histologicznej dżungli "bezsystemowości" nowotworów, obrzęków, oraz wszystkich innych chorób. Wreszcie odkrył prawdziwy ich podział. Jeżeli podzielimy wszystkie znane nam nowotwory i obrzęki według praw teorii ewolucji, a dokładniej mówiąc, według kryteriów listków zarodkowych, to nagle wszystko układa się w logiczną całość. http://pl.wikipedia.org/wiki/Listki_zarodkowe - W narządach sterowanych przez mózg archaiczny sens leży w fazie aktywnej konfliktu - guz o właściwościach wydzielniczych (czy wchłaniania) ma pomóc w rozwiązaniu problemu. Faza zdrowienia to tylko konieczność pozbycia się guza przy pomocy mikrobów. - W mezodermalnych narządach sterowanych przez łożysko nowego mózgu, biologiczny sens leży w fazie zdrowienia wzmocnienie lub powiększenie narządu, stąd: cysty nerkowe, cysty jajnika, cysty śledziony i węzłów limfatycznych, jak również bolesne rozciąganie się okostnej (wzmocnienie kości) np. przy białaczce. - W ektodermalnych narządach sens jest w dokonaniu takiej zmiany na narządzie, aby pomogło to przetrwać osobnikowi w trudnej sytuacji. Np. cukrzyca konflikt „wzdragać się przed czymś, bronić się rękami i nogami mózg wstrzymuje produkcję insuliny, na czas aktywności konfliktu, po to żeby mięśnie mogły dłużej i intensywniej pracować na dodatkowym paliwie. W korze mózgowej mają też miejsce tzw. konflikty rewirowe gdzie istotne znaczenie ma płeć i ręczność osobnika, poziom hormonów oraz ilość DHS-ów. To właśnie ilość i kolejność ich występowania w korze mózgowej powoduje określone choroby psychiczne. Taki układ dwóch lub więcej konfliktów nosi nazwę Konstelacji schizofrenicznej. Konflikty rewirowe zostały zastosowane przez Naturę w celu regulacji życia społecznego w rodzinie, w stadzie, w gromadzie itd. Czasami taki specjalny program zostaje włączony z konieczności na całe życie. http://www.germanska-nowa-medycyna.pl/index.p hp?option=com_content&task=view&id=95&Itemid=135

Gość Pink2girl
Podnoszę Może ktoś cos jeszcze dopisze Np jaką wyciskarkę stosuje itp

Gość Green Star
Troche ciężko się wyciska

Gość Kuvings Kraków
Witam serdecznie. Zapraszam na stoisko promocyjne Kuvings na targach medycyny naturalnej w Krakowie w weekend 6-8 maja 2016 w hali Chemobudowy przy ul. Klimeckiego24 w Krakowie promocja na Kuvings B6000 rabat + prezent dla każdego klienta , dla pierwszych kupujących będzie prezent o większej wartości . W razie pytań prosze o kontakt Artur 607077374 Ewentualnie mail: arturkubicki990@icloud.com W tym okresie rownież zamówienia telefoniczne na terenie Polski z bezpłatna wysyłką bedą objęte promocją. Zapytaj o szczegóły