Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Haniczka24

Metoda Gersona

Polecane posty

Gość koteczek1215
Żeby zrozumieć cokolwiek może ludzie powinni się cofnąć o przynajmniej 500 lat wstecz. Dlaczego? Dawniej nie było chemii,nie było fabryk,jedzenie było naturalne i powietrze świeże. W dzisiejszym świecie jest to prawie niemożliwe. Wszędzie gdzie nie pójdziemy tam chemia,nawet niestety w warzywach i owocach. Terapia Gersona jest skuteczną metodą pod warunkiem,że ściśle stosujemy się do wszelkich wytycznych bez wyjątków. Pamiętajmy też,że w czasach gdy żył Gerson było mniej chemii,niż jest dziś,dlatego prowadzenie terapii jest trudne,ale nie niewykonalne. Moim zdaniem terapię powinno się stosować cały czas a nie tylko przez jakiś okres,ponieważ ciągle mamy styczność z chemią i szkodliwym wpływem środowiska,które niegdyś było bez skazy. Są osoby,którym ta terapia może wydawać się czymś nienormalnym i nie wierzą w jej działanie. Ale czy wy naprawdę wierzycie,że ta sama chemia,która nas zabija jest w stanie wyleczyć? Poza tym dr Gerson miał dowody na działanie terapii,które sam testował na sobie. Dlaczego mamy tak wielu niedowiarków? Ludzie boją się faktów,boją się prawdy. Wolą wierzyć ,że jakiś doktorek z dyplomem ich uzdrowi za pomocą magicznej chemii. Tak się jednak nie dzieje. Gdyby faktycznie farmakologia leczyła,to ludzie byliby zdrowi,nie chodziliby do lekarzy co jakiś czas,chorzy na raka nie mieliby nawrotów. A chemia ,którą stosuje się w leczeniu raka,prędzej może zabić niż pomóc,ponieważ nie tylko niszczy chore komórki ,ale też zdrowe. Terapia Gersona polega na pozbyciu się przyczyny choroby a nie jej objawów. Poza tym sam Gerson traktował ciało jako jedność i nie dzielił na organy. Jeśli masz chory jeden organ to cały jesteś chory ,nie tylko ten organ. Jeśli dalej chcesz wierzyć w mrzonki ,że farmakoterapia Ci pomoże,to życzę powodzenia. Tylko natura ,która Cię stworzyła jest w stanie Cię uratować.

Gość gość
Widzę, że mało "wierzących" tutaj jest -sama nie jestem w 100% jezszcze co do tego przekonana, choć zastanawiam się nad tym od pewnego czasu. Dokształcam się na różnych stronach m.in. na tej http://terapiasokami.pl/terapia-gersona-leczenie-zasady-kontakt - i trochę mnie przeraża ta idea lewatywy. CZy przypadkiem zbyt częstę używanie lewatywy nie "rozleniwia" jelit? Zdecydowanie nie mam nic do soków, ale te lewatywy....

Gość Dociekliwie Wnikliwa
Witam was Książka :" TERAPIA DOKTORA GERSONA" trafiła do moich rąk jakieś 5 lat temu wtedy jeszcze byłam zdrowa . Kupiłam ją z powodu próby ratowania życia osobie mi bliskiej chorej na raka .Niestety w tym przypadku było za puźno a rak rozwijał sie w zastraszającym tepie na aorcie co nie dalo szans czlowiekowi na porzeżycie tym bardziej ze bardzo szybko osoba nie mogla przyjmowac pokarmow tradycyjną droga. Do książki wróciłam myslami jakieś miesiąc temu od pół roku zmagam się z własna chorobą nie jest to rak ale stan mojego organizmu jest w tym momecie bardzo dobrym srodowiskiem do rozwoju tego gada .Mój układ obronny organizmu płata psikusy. Postanowiłam zacząć terapię .Przygotowuję się na nią i tak niebawem zacznę. Robie regolarne badania krwi więc przebieg wyzdrowienia bede monitorowala . Trzymajcie kciuki

Gość tamara25
jeśli chodzi o dietę gersona to mam mieszane uczucia - po prostu nie wierzę, że takie coś może wyleczyc raka.. tak samo jak informacje od zięby że witamina C leczy wszystko... szkoda tylko że koleś nie jest nawet lekarzem, a medycyna nie potwierdza jego rewelacji. Czytałam sporo o tej diecie tutaj http://kompendiumdiet.pl/dieta-gersona/ i to co mnie przekonuje to to, że witaminy ok fajnie, ale 13 szklanek soku? Kto normalny tyle wypije? :)

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali leczenie terapią hipertermii onkologicznej i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.youtube.com/watch?v=aNtVjoE_O6k&a mp ;a mp ;t=156s