Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo ciekawa 27

Jak się mieszka,żyje w Łodzi ?

Polecane posty

Gość gość
Ciężko się żyje, a pracy tutaj nie ma, chyba że mało płatna. Niby duże miasto ale płace naprawdę głodowe. A jak szukają to głownie studentów i niepełnosprawnych.

Gość gość
tyle produktu mozna tera kupic w Lodzi trzeba sie speszyc bo za komuny tego nie bylo 333 www.youtube.com/watch?v=X9NY5T6P4A4

Gość gość
Moja koleżanka przeniosła sie 2 miesiące temu z Warszawy do Łodzi (na szczęście chwilowo, na rok) - kwiczy i błaga o powrót do stolicy. Nie może się tu odnaleźć, mówi, że wszystko tu jest gorsze - od płacy, przez komunikację miejską, imprezy, wydarzenia kulturalne, mentalność ludzi, aż po warunki mieszkaniowe i wszystko inne. Cieszy się jak głupia, że wróci do domu, do swojego miasta. I wcale się nie dziwię (jestem łodzianką).

Gość harabtoek
Mieszkania są bardzo tanie, ale jest problem z pracą. Tanie mieszkania w stosunku oczywiście do innych miast, bo zobaczcie - http://tabelaofert.pl/mieszkania-na-sprzedaz/%C5%81%C3%B3d%C5%BA Generalnie Łódź nie podąża w dobrym kierunku - jest w coraz gorszej kondycji.

Gość franex
No dobra, życie jak życie, może z Warszawy był to przeskok, ale gdy ktoś z mniejszego miasta przyjeżdża, to tego nie widzi. Ja aktualnie szukam mieszkania, chcę kupić jakieś w nowym budownictwie, ale nie za bardzo wiem na jakich stronach szukać, ewentualnie gdzie przedzwonić. (?) help

Gość ostapa
A jakieś wstępne rozeznania? Jest teraz sporo inwestycji, które się świetnie przyjęły.

Gość franex
trzy po trzy szukałem, ale na stronie każdy napisze, że świetna inwestycja, obsypie złotymi różami, a najważniejsza opinia jest osób postronnych, najlepiej mieszkańców, dlatego może ktoś się znajdzie..

Gość passeo
Ja widziałem kilka mieszkań, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na inwestycję Panoramika, przy ul. Bartoka. I owszem, jako nabywca mogę polecić, ale każdemu odpowiadają inne klimaty. Nie wiem czego dokładnie szukasz. My mamy 3 pokoje z balkonem i miejscem parkingowym, duże windy lub schody, młodzi sąsiedzi. ;)

Gość franex
A nie masz problemu z tym, że wieżowiec i dużo osób w jednym miejscu? To znaczy czy sąsiedzi nie hałasują...? bo to zawsze inaczej niż w bloku. Miejsce parkingowe ma każdy, czy kto pierwszy ten lepszy? :p

Gość passeo
Wiesz, póki co to nowa inwestycja, też nie wszystkie mieszkania są zajęte, ale dla mnie to nie ma znaczenia czy mieszkam w wieżowcu, czy w bloku. Nie słyszę sąsiadów, a jak słyszę, to muszą krzyczeć albo czymś uderzać w ściany :D Wiadomo, że nie będzi grobowej ciszy, ale hałas nie niesie się jakoś bardzo...

Gość bicycleservice
Witam oferuję usługę: NAPRAWA ROWERÓW z bezpłatnym dojazdem do klienta. Łódź i okolice. Cena za przegląd podstawowy u klienta 65PLN, obejmuje on: ustawienie przerzutek i hamulców , skasowanie wszystkich luzów. Przegląd kompleksowy (w warsztacie) 200PLN, obejmuje onwyczyszczenie i nasmarowanie wszystkich łożysk, ustawienie przerzutek i hamulców, skasowanie wszystkich luzów, wymianę wadliwych podzespołów na nowe + koszt części, centrowanie kół. Na czas naprawy oferuję rower zastępczy GRATIS! Tel. 509-102-531 Strona: http://rowerylodz.jimdo.com SZYBKO SOLIDNIE FACHOWO KUPNO-SPRZEDAŻ ROWERÓW UŻYWANYCH

Gość Anka67
Czy ktoś w ostatnim czasie brał mieszkanie pod kredyt w Łodzi? Jeśli tak, to gdzie? Interesuje mnie jedynie rynek PIERWOTNY, nie kupię mieszkania wcześniej użytkowanego. Zależy mi, by budownictwo, jak i samo mieszkanie było nowoczesne. Nie chodzi mi o materiały, raczej o wystrój i klimat.

Gość Ginuka
Klimatycznie ma panoramika. Korytarze same są bardzo fajnie ozdobione. Tak inaczej niż w zwykłych blokach jest... W dodatku ten budynek ich z zewnątrz jest interesujący, ciekawa konstrukcja i gdy się patrzy z bliska to wydaje się potężny i solidny. Bardzo mi się podoba ta inwestycja. W ostatnich latach mało jest takich.

Gość szaraczek91
Ja właśnie namawiam chłopaka na zakup mieszkania w Villa Romanów w Łodzi. Kocham Łódź bo żyję tu całe życie i nie wyobrażam sobie mieszkać gdzie indziej <3 Mam 25 lat, w zasadzie całkiem niezłą pracę i stwierdziłam, że to już najwyższy czas na kupno mieszkania. Jak myślicie, www.villaromanow.pl - warto ?:-) Dodam, że oczywiście na kredyt :)

Gość gość
W Łodzi kupuje się naprawdę wysokiej klasy mieszkania w świetnych lokalizacjach, wystarczy zerknąć - https://tabelaofert.pl/mieszkania/lodz Wybór jest bardzo duży, cenowo również atrakcyjny, tylko najpierw trzeba to wykorzystać.

Gość przyszłałodzianka
Razem z mężem jeszcze w tym roku przeprowadzamy się do Łodzi...przyznam, że średnio podoba mi się ta opcja, no ale praca wymaga. Nie chcę zamieszkać na jakimś szarym blokowisku, interesuje mnie coś w nowym stylu i blisko zieleni. Sprawdziłam tę villę romanów, którą ktoś tu polecał i wydaje się super. Na ich stronie www.villaromanow.pl mieszkania wyglądają pięknie, czegoś takiego właśnie szukam :) może jednak ta Łódź nie będzie taka straszna :D

Gość gość
Trochę restauracji w Łodzi jest, w samej tylko Manufakturze chyba z kilkanaście. Jeśli o mnie chodzi to lubię smaki Indii i najczęściej odwiedzam Ganesh, właśnie na rynku Manufaktury. Mają pyszne zupy, ryż basmati i bardzo smaczny chlebek Naan. Jest też w menu sporo pozycji dla dzieci, indyjskie słodkości naprawdę są dobre, miałem okazję spróbować.

Gość gość
Dla mnie Łódź rozwija się teraz tak jak inne miasta. Mamy już obwodnice:) Powstaje coraz więcej odważnych inwestycji, to znak że inwestorzy zaczynają działać w Łodzi np. powstają apartamenty w starych zakładach Lenora na Zdrowiu. Unikalne miejsce do zamieszkania i chyba jedyne w łodzi z taką możliwością lokalizacji. http://www.apartamentyzdrowie.pl/

Gość gość
Ja mieszkam tu od urodzenia, ale nie czuję się w ogóle z tym miastem związana :( Nie podoba mi się i już od wczesnego dzieciństwa nie lubiłam Łodzi. Moze dlatego, że mam sporo rodziny w innych miastach, w tym w W-wie i często tam bywałam, miałam więc porównanie. Dla mnie niestety Łódź jest szara, brzydka, smutna i biedna. Dużo żuli i chuligaństwa, chociaż nie ma co się łudzić - w innych miastach też elementu nie brakuje, wystarczy wyjść po zmroku w niektórych dzielnicach. Poza tym z pracą tragedia :( A zarobki żałosne, nie bez powodu wielu wykształconych Łodzian ucieka do Warszawy. Ja żałuję, że w pewnym momencie swojego życia nie udało mi się stąd wyrwać, zawsze chiałam, ale najpierw szkoła, studia, potem pierwsza praca (bardzo kiepsko płatna), potem druga (lepiej płatna, ale też bez fajerwerków), coś mnie zawsze tu trzymało. A potem rodzina, mąż tu pracował i nie chciał pracy rzucać dla czegoś niepewnego. I tak już zostało...

Gość Marcin73
Ja kupiłem po targach w Łodzi mieszkanie w Apartamentach Zdrowie. Z budową ruszają już w październiku. Mam nadzieje że będzie to najlepsza miejscówka w Łodzi:)

Gość gość
Jak dla mnie super. Nie mogę się doczekać odbioru mojego nowego mieszkania w Apartamentach Zdrowie, wtedy już wgl będe zakochana w Łodzi <3

Gość gość
Ja też się interesuje tą inwestycją. Jak kupiłaś mieszkanie to jakie są ceny? czy duży jeszcze mają wybór mieszkań ?

Gość gość
łódz ma swój klimat

Gość pannarybka
Ja już czekam na klucze do mojego nowego mieszkania :D kupiłam mieszkanie na Villi Romanów (www.villaromanow.pl) i już nie mogę się doczekać aż się wprowadzę. Widzę że budowa idzie bardzo sprawnie więc licze że już niedługo będe mogła urządzać mieszkanko :D Nie wyobrażam sobie innego miasta do życia niż Łódź, a coś w sobie :)

Gość gość
jak dla mnie świetnie. Generalnie nie narzekam, ten deweloper wybudował świetne domy http://samson-dom.pl/ i akurat tam ułożyłam sobie zycie. Łódź ma swój specyficzny klimat. Trzeba się w nim odnaleźć, a potem to już tylko żyć sobie spokojnie

Gość gość
Ja też kupiłam mieszkanie http://www.rozyckiego28.pl/ Myślę, że będzie fajnie bo uliczka jest cicha a jednocześnie blisko do centrum, a na tym mi zależało bo pracuję w samym centrum i nie chcę tracić czasu na długie dojazdy.