Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo ciekawa 27

Jak się mieszka,żyje w Łodzi ?

Polecane posty

Gość bardzo ciekawa 27

Chciałabym wiedzieć jaka jest Łódź? Jak się żyje w tym mieście? Drogie tam jest życie,koszty utrzymania itp.? Jakie łódzkie dzielnice,ulice,miejsca są ok a jakie nie? Lubicie to miasto? Podoba Wam się ono? Jacy są jej mieszkańcy??? Z góry dzięki za odp.:) Pozdrawiam🖐️

Gość uppppperrr
w mojej łodzi jest strasznie ciasno ale jak wiosła sie odłoży na bok to wyspać sie idzie

Gość bardzo ciekawa 27
:D:D:Dheheh:D:D:D No spoko ale ja pytam poważnie,jak się mieszka w tym mieście:)

Gość niechcaca
Nie bede zbyt obiektywna bo tu mieszkam :) Lubię Łódź, ma swój specyficzny klimat. Trafiłam na studiach na rok, który w 90% składa się z osób poza Łodzi, lub z okolic i bardzo im się tu podoba, nie chcą wyjeżdżać na weekendy, pare osób nawet zostało na część wakacji w Łodzi. Łodzianie są wyluzowani i pomocni. Myślę, że warto spróbować bo to ciekawe miasto i przede wszystkim pełne młodych ludzi, dlatego organizuje się dużo fajnych imprez, dużo zniżek dla studentów itd.

Łódź, jak każde miasto, ma plusy i minusy :) Ale to moje ukochane miejsce. Od urodzenia mieszkałam na Chojnach, do centrum tramwajem 20 minut, dobrze skomunikowane, wszystko w sumie pod ręką, park w pobliżu :) Koszty utrzymania zależą naturalnie od tego, czy mieszka się w wynajętym mieszkaniu, własnym, czy domku, w blokach z płyty czy tych nowych. Na temat dzielnic się nie bedę wypowiadać, bo każdy ma oczywiscie swoje upodobania. Za nieciekawe okolice uchodzą tzw. Limanka i Abramka, czyli okolice ulic Limanowskiego i Abramowskiego. Oprócz tego nieciekawa jest generalnie ulica Kilińskiego, głownie ze względu na to, że jest bardzo zaniedbana. Gdybyś coś chciała jeszcze się dowiedzieć, to pisz :)

Gość do EwelinaEwa
a gdzie teraz mieszkasz?

Gość bardzo ciekawa 27
może ktoś jeszcze się wypowie? pytam, bo zakochałam się w marcinie gortacie, chcę się z nim ożenic i później urodzic dzieci. no a ze on jest z łodzi, to tam pewnie zamieszkamy :)

Gość Seledine
Ja mieszkam w Łodzi i kocham to miasto :) A jak tu jest? Tłoczno, ludzi mnóstwo, jak to w takich aglomeracjach. Ale dzięki temu miasto tętni życiem, jest wiele imprez, zabaw itd. Życie kulturalne kwitnie (teatry, kina, przeglądy). Istnieje wiele miejsc, które warto zobaczyć (Pałac Poznańskiego, Biała Fabryka, Księży Młyn, Manufaktura, Rudzka Góra), w tym sporo parków. Komunikacja jak to komuniacja...to trudny temat :D no i to wieczne robienie dróg...brrr. Ale cóż, żeby było ładnie, trzeba pocierpieć. Chciałam jeszcze nadmienić, iż ja mieszkam w okolicach ul. Limanowskiego i wcale nie jest tu tak strasznie, jak to się powszechnie uważa.

Gość ja tu mieszkam
Mieszkam w Łodzi od 10 lat. Miasto jak miasto. Trochę zaniedbane. Mało ciekawych miejsc tzn pubów, dyskotek. Ludzie? Hmm...znam kilka fajnych osób, kilka bardzo inteligentnych osób. I oni tak samo jak ja chcą sie stąd wyrwać. Nie da sie już dłużej patrzeć na te tępe mordy.

Gość bardzo ciekawa 27
buahahah:D Niezły ten podszyw o Gortacie:D;):P

Gość bardzo ciekawa 27
hehehe i jak już coś to wyjść za niego za mąż a nie się ożenić:P

Gość bardzo ciekawa 27
żaden tam podszyw, tak sobie tylko gadam, żeby was zainteresowac troszkę :) ale będziecie mieć miny za jakiś czas jak zobaczycie nasze ślubne zdjęcia w superaku i fakcie :)

Gość bardzo ciekawa 27
:D

Gość bardzo ciekawa 27
gdzie w łodzi można kupić ładne kiecki ślubne? najlepiej duże, bo ślub planuję brać w ciąży :)

Gość bardzo ciekawa 27
hi hi złapię go na dzieciaka :D i na zawsze będziemy razem :)

Gość bardzo ciekawa 27
hahahahaha:D podszywy dzisiaj są zajebiste;)

Gość bardzo ciekawa 27
jubiler by się też przydał... muszę przetopić złote zęby pradziadka na nasze obrączki :)

Gość ses eeee
na Jaracza ;D podszywku

Gość se seee eee
Taki faaaajny temat, tyle można napisać, a Ty się tam brzydko podszywasz pod autorkę :>

Gość bardzo ciekawa 27
ale weselicho to w remizie będzie :) moja mamusia zrobi nam nóżki w galarecie, a tato uwędzi kiełbasy :)

Gość bardzo ciekawa 27
ja przepraszam, że tak się przed wami obnażam z moimi prywatnymi sprawami, ale po prostu chcę z wami dzielić się moim szczęściem :)

Gość bardzo ciekawa 27
podszywy? o nie! zgłoście je do zablokowania!

Gość bardzo ciekawa 27
albo nie, nie zgłaszajcie. niech się głąby cieszą ;)

Gość bardzo ciekawa 27
:D:D:Djak chcecie to się podszywajcie,fajnie się czyta te podszywy:P Ale o normalne wypowiedzi na temat też proszę:)

Gość to ja ci powiem co mysle
łodź jest do przezycia. szara, smutna, ludzie jak ludzie. tanio w miare jest, duzo sklepów, dużo wszystkiego. dla studentów okej. sa miejsca którychleipej sie wieczorami wystrzegac, abramowskiego, limanowskiego, tudziez okolice stadionów czy park w poblizu fabrycznego. blokowiska też niektóre nie sa zbyt fajne, chociazby retkinia, najwieksze blokowisko w miescie. ludzie zyja jak wszedzie, niby maja perspektywy, ale czesc jest w pewnym marazmie. medyk, polibuda i uniwerek nienajgorsze nawet, powiedzmy ze bogate komunikacja tragedia,wysiada co pewien czas, ulice robią ciagle, czesto po kilka waznych, co utrudnia ruch prezydent jest kiepski, ale sie staramy to zmienic :p zapraszam ;)