Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamama77777

KLEIK RYZOWY DLA 3-MIESIECZNIAKA ????????????

Polecane posty

wiem ze w polskich kaszkach tez nie zawsze jest cukier, ostatnio mialam jakas chyba Nestle ze sliwka, natomiast zdziwil mnie dodatek waniliny-nie wydaje mi sie konieczne sztuczne "dosmaczanie" produktow dla niemowlat. W tych z linka cukru nie ma, a jesli jest to pochodzenia naturalnego zawarty w suszu owocowym.

a może jemu się possac chce.. ja bym problem "ugryzła" inaczej.. daj mu wody przegotowanej lub herbatki(rumiankowej, koperkowej), może to poskutkuje, może pic a nie jeśc się dziecku chce

Gość daj mu 150-170ml

Gość kasua
mój ma 1ego marca 5 miesięcy i wazy prawie 7 kg haha a ten Twoj juz 8kg, chyba co snie tak :??

Gość iwona_918
Do kasua Dziwne takie ocenianie niemowląt. Mój synek ma 3 miesiące i też waży 8 kg. Jak się urodził ważył 4 kg, a wzrostu miał 59cm - teraz już 70cm, a więc ubranka nosi na 74-80cm (tak jak niemowle 6-9 miesięczne). Każde dziecko jest inne i inaczej się rozwija.

Gość gość
a mój Karol waży 7kg ,jest wcześniakiem a ma 2.5 miesiąca, nie uważam żeby było "coś nie tak"

Gość Aga mama parki
Matko!!!!!!!!!!!!!! Nie wiem kto sie tu wypowiada ale nie sluchaj tych bzdur!!! Nie wiem jak wy karmicie swoje dzieci,ale powiem jedno-bzdury gadacie dziewczynie. Po pierwsze-nie zmieniaj butelki tylko smoczek na wiekszy. Ubawilam sie nieziemsko z tych rozmiarow butelek.Kolekcjonerki niemowlecych butelek sie widze wypowiedzialy hehehe. Po drugie-kazdy produkt,ktory jest przeznaczony dla dziecka po 4 msc-mozesz smialo podac 2tyg przed ukonczeniem 4 msc. Jesli dziecko chce jesc to mu daj. Nie sluchaj glupiego gadania o tuczeniu. Zupka jarzynowa czy kleik nie zawiera nic nadmiernie tuczacego. Najwazniejsze to kontroluj podawanie cukru w czymkolwiek-a w szczegolnosci zwracaj uwage na soczki ze sklepu.Niektore z nich to potezna bomba cukrowa.Psuje przede wszystkim pierwsze zabki,a w szczegolnosci podana przez smoczek,no i tuczy.Do podawania sokow,proponuje kubek niekapek po 6 msc.Reasumujac..Kleik i zupka jarzynowa-polecam marchew z ryzem z bobovity-jest jak najbardziej wskazana. Jak jestes zwolenniczka samodzielnego gotowania to podawaj wszystko zgodnie z tabela zywienia. Sposob podania sama sobie wypracujesz. Ja zaczynalam od podania zupki przez smoczek nr.2 -dwa tyg przed ukonczeniem 4 msc. Moja pierwsza coreczka jest wczesniakim-31 tydz. wiec 2 msc za wszesnie.Podawalam jej wszystko z 3 tyg opoznieniem do 7 msc. Pozniej juz normalnie.Teraz mam 4 miesiecznego synka urodzonego o czasie i pierwsze zuki i kleiki mamy juz za soba.Zycze Ci sukcesow zywieniowych i wychowawczych no i oczywiscie sugeruje we wszystkim zachowac umiar. Nie bombarduj dziecka nowosciami kilkoma naraz. .Codziennie lub co drugi dzien wprowadz cos nowego.Niech to bedzie jedna porcja dziennie. Pozdrawiam. Ps-Panie "wszystkowiedzace" z watkow powyzej rowniez pozdrawiam:)

Gość Kocia 25
mam 2,5 m-o Michalka ... oczywieście jezeli sie normalnie nie najada mlekiem modyf. to zageszczej i kup smoczek z dziurka do kaszek , bedzie spokojniejszy i lepiej bedzie spał :) mój Synek dostaje kaszki pol miarki od mleka . na 100ml modyfikowanego. owszem ma twardsze kupy ale przy refluksie juz nie ulewa .. mimo ze mial podawaany syrop gastrotuss. polecam