Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamama77777

KLEIK RYZOWY DLA 3-MIESIECZNIAKA ????????????

Polecane posty

Gość mamama77777

Doswiadczone mamusie napiszcie mi czy moge dac 3-miesieczniakowi kleiku ryzowego na mleku modyfikowanym i karmic go lyzeczka. Dodam ze synek prawidlowo sie rozwija, dobrze przybiera na wadze , pije 130 ml emfamilu co 2.5 -3godz ale mam wrazenie ze sie nie najada i czesto w dzien placze, spi tylko gora 2 godziny dziennie!!!!!!!! Czy to normalne ???? Prosze odpowiedzcie bo jestem mloda matka i nie wiem sama co robic . A z tym kleikiem to mi mama powiedziala. ❤️ ❤️ ❤️

Gość mozesz na poczatek
zageszczac troszke mleko kleikiem i z butli dawac

Gość mamama777
probowalam tak robic ale synek sie denerwowal bo dziurka w smoczku mu sie zatykala i nie lecialo mu mleko. Chodzi mi o jednorazowy posilek np w czasie obiadu. mama mowi tez ze powinnam juz mu dawac zupe jarzynowa raz dziennie. Czy to wszystko nie za wczesnie???

"mama mowi tez ze powinnam juz mu dawac zupe jarzynowa raz dziennie." za wczesnie :o 3 miesieczne dziecko jak je co 2,5-3 godz 130 ml mleka nie powinno być głodne. nie każde marudzenie jest marudzeniem z głodu radzę zaczekać do 4 miesiąca i zacząć podawać kleik albo z butli (smoczek nalezy zmienić na większy przepływ) albo łyżeczką jak chcesz

Gość mamama777
jaka to jest butla bardziej przeplywowa chyba taka po 6 miesiacu , tak???

Gość mamma777
mam butelke NUK 0-6 miesiecy

Gość mozesz na poczatek
musisz zmienic smoczek na rozmiar wiekszy i nie za duzo kleiku sypac, to sie nie bedzie zatykal

Gość mamama777
ale na butelkach nie ma rzmiarow tylko oznaczenia wiekowe a nie dam 3-miesieczn butelki dla 6-miesiecz ❤️

Gość mamama777
ale na butelkach nie ma rzmiarow tylko oznaczenia wiekowe a nie dam 3-miesieczn butelki dla 6-miesiecz ❤️

Gość najlepiej to
schabowego mu daj bo mamusia kazala :O dajcie sobie siana, to jest 3 mc niemowle, nie potrzebuje jeszcze dokarmiania ! po cholere chcesz go tym kleikiem zapychac?? Wam sie wydaje ze jak tylko dziecko zamarudzi to na 100% glodne, a tak nie jest, wbijcie to sobie w koncu do glowy !

Gość mozesz na poczatek
jak dodasz kleiku do mleka to wez butle od 6 miesiaca jak sobie wyobrazasz karmienie lyzka 3 miesieczniaka

jesli dodasz kleiku to nie wiecej niz 1 lyzeczke na poczatek i po prostu zrob wieksza dziurke w smoczku albo kup takie do kaszki-np.canpol albo baby ono.

zupy jarzynowej nie dawaj na pewno. Kleik sprobuj jesli uwazasz ze sie nie najada,ale naprawde malutko wsyp. dokarmiac najwczesniej powinno sie od 17 tygodnia,ale to pojedyncze warzywa i owoce na probe-troche marchewki, jablka, gruszki, pietruszki, ziemniaka. Jak bedzie tolerowal pojedyncze to potem mieszasz marchew z ziemniakiem, jabkjo z gruszka, dopiero potem zupa jarzynowa. On jest jeszcze za malutki na takie jedzenie

Gość ghghhkjhgbv gfxd
Nie rób sama dodatkowych dziurek!!!! Są specjalne smoczki, zamiast dziurki mają kreseczkę podłużną i wtedy łatwiej leci. Ale tak naprawdę jeśli maluch dobrze przybiera to po co go dokarmiać? Nie słuchaj mamy ani innych ciotek klotek które miały dzieci 30 lat temu. Kiedyś dokarmiano zupkami i sokami w 2 miesiącu zycia, teraz inaczej się żywi. Nie każdy płacz oznacza głód

Gość mamama777
to nie jestem z tych ktore reaguja na kazdy placz podawaniem butelki ale moje dziecko sam w sobie jest duze bo juz wazy 8kg wiec moze dlatego samo mleko juz mu nie wystarcza i dlatego trzeba go dokarmiac.

Gość o matko...
3msc i 8kg????????????????????????????? o matko.... ile twoje dziecko ważyło jak się urodziło?? pediatra nic nie mówi że tyle waży???

Gość mamama777
i jescze na dodatek je co 3 godz takze w nocy jak go tego oduczyc czy wogole oduczac a moze sam sie oduczy, probowalam dawac mu przegotowana wode jak sie obudzil ale ryk byl nieziemski :) myslalam zeby kupi mu ta kaszke ktorareklamuja "Spokojny sen" sie nazywa co Wy na to???

Gość mamama777
bylam u pediatry ale ona powiedziala zeby sie nie martwic bo on jest dlugi ma juz 68cm i symetryczny ladnie sie rozwija. Jak sie urodzil byl raczej maly wazyl 3600 i 58cm

nie dawaj kaszki bo ma dodatki smakowe i zwykle cukier a twoje dziecko jest na to za małe. mozesz dać łyzeczkę kleiku i większy smoczek nawet po 6 msc. zupek też nie, jest za male i nie będzie trawić.

za wcześnie na kleik, na kaszkę tym bardziej, o zupce nie wspominając! zwłaszcza że dobrze na wadze przybiera! a że je często, no cóż, mój synek do 6 miesiąca jadł co 1,5 godziny, później co 2 od 8 miesiąca co 3. teraz je jak ma czas :P czyli zwykle co 3,5-4,5 godziny uda mi się mu coś podać, bo biega (czytaj raczkuje) jak oszalały i za długo trwa jedzenie. a w nocy nadal się budzi na jedzenie. "Jak sie urodzil byl raczej maly wazyl 3600 i 58cm" - ja bym powiedział że raczej duży był!

Gość nie dosc ze taki duzy
to ty chcesz go jeszcze tuczyc kleikiem i zupkami ........ matko, niektorzy nie powinni miec dzieci :O

od kiedy kleik ma cukier??? nie kupilam jeszcze ani jednej kaszki z cukrem, jesli takie sa to ich po prostu nie kupuje

niczego takiego nie napisałam. kleik nie ma cukru a kaszki tak. mam w domu kaszke bebilon bobovita i nestle i we wszystkich jest cukier. jaką masz że jest bez?

Gość paola_1987
mój synek za 2 tygodnie skończy 3 miesiące, waży 6,5kg. wcześniej był na mleku nan 1 ale chyba było mało wartościowe bo gdy miał 1 miesiąc jadł 120ml co 3h a gdy miał niecałe 2 miesiące to jadł 8x150ml i mu było jeszcze mało. żadne herbatki, smoczek w buzi nie pomagały, cały czas miał rączkę w buzi, uspokajał się tylko gdy mu dawałam mleko. dr przerażona jego wagą zmieniła mu mleko na bebilon pepti i od tej pory jest ok. je 5x150ml i jest dużo spokojniejszy. powiedziała, że już od 3 miesiąca można wprowadzić kleik tylko taki zwykły, a nie jakiś smakowy. po świętach będę próbowała z tym kleikiem i myślę że będzie ok. podobno kukurydziany jest lżejszy dla brzuszka niż ryżowy.

Gość sindi21
moj synek za dwa tygodnie skonczy 3 miesiace,chce jesc tak czesto ze czasami nie nadazmy z produkcja mleka.Zasatanawiam sie czy dac mu do mleka chociaz po jedenj miareczce kleiku.Co sadzicie o tym?

Gość Cattie297
własnie ... a jak podawalyscie marchewke ,surową starta czy gotową kupiona np. bobovity???

Gość ugotowana marchew

cattie - najpeirw ugotowaną. surową to później można podać. sindi - on je modyfikowane? może za małe porcje dostaje? a jak je z piersi to moze przysypia i nie je, tylko śpi, albo masz kryzys i mleczka mniej. ja bym jeszcze kleiku nie dała.

Gość makkkkk
kileik ryżowy, kaszka kukurydziana i inne nowości powinny być wprowadzane stopniowo po 4 miesiącu życia przy karmieniu sztucznym a przy karmieniu piersią po 6 miesiącu