Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stanikowa miseczka

w koncu mam odpowiedni biustonosz-kto jeszcze?

Polecane posty

Stanikowa_miseczko, zerknij na ten wątek: http://tnij.org/eeyb i ten http://tnij.org/eeyf Ja obstawiam połączone siły nowego stanika, większego zabudowania, lekkich bułek podpachowych i nieprzyzwyczajenia ciała do tego, że coś w tym miejscu go dotyka ;) Może być wszystko razem albo tylko niektóre z tych elementów. Na pierwszy może pomóc kilkakrotne wypranie i wypłukanie w płynie zmiękczającym, bułki znikają z czasem jak się je systematycznie zagania do miski, na zabudowanie lekarstwa w zasadzie nie ma (możesz jednak przy następnych zakupach popróbować innych modeli czy marek, mogą być bardziej kompatybilne z Twoją budową), choć możesz spróbować lekko poluźnić ramiączka. A nieprzyzwyczajenie się wyleczy samo ;) Za za wysokim dla Ciebie zabudowaniem przemawia też ta kłująca fiszbina. A tak w ogóle to napisz jaki stanik kupiłaś i w jakim rozmiarze - to może sporo wyjaśnić :) == stedentka wsz, czy pod biustem zmierzyłaś się bardzo ściśle i na wYdechu? Jeśli tak, zacznij od mierzenia staników w rozmiarze 70D (miękkich na fiszbinach, nie pusiapków bo w nich nie widać czy wszystko OK). Jeśli zmierzyłaś się luźniej i po poprawnym pomiarze masz pod biustem mniej niż 73 cm, to lepiej sięgnąć po 65G z marek polskich a 65(30)E z brytyjczyków. == A co z małymi biustami: zapraszam na Lobby Małobiuściastych – tam znajdziesz informacje na temat interesujących Cię rozmiarów :) === Dalia faktycznie zaczyna wprowadzać szeroką rozmiarówkę i można znaleźć fajne modele (dziewczyny na Lobby chwaliły niektóre semi-softy). Ale sprzedawczyni naprawdę mówiła o jakimś „dużym C” to proszę ją przy najbliższej okazji zaprosić na Lobby, bo wiedzy bra-fittingowej jej jeszcze sporo brakuje ;) Donnę i Szame pominę litościwym milczeniem :D

Gość stanikowa miseczka
http://www.bradea.pl/biustonosze/biustonosz_panache_confetti_czarno_zloty mam ten model w rozmiarze 75H. Ramiaczek nie moge opuscic poniewaz mam je na maxa skrocone i mam wrazenie ze jeszcze sa za dlugie i biust obwiza a jakbym je jeszcze podciagnela to ladnie by wygladal.Moze sobie je w tylu trosze przeszyje bo sa za dlugie.Obwod poszerzylam przedluzka,tylko ta wbijajaca sie fiszbina,juz ja proowalam troszke odgiac ale jest starsznie twarda i ciezko sie wygina.Twoim zdaniem to dobry model?Smiesznie moja piers wyglada w nowym staniku ,bo caly waleczek spod pachy jest juz w miseczce i miedzt piersia i waleczkiem robi sie taki rowek i automatycznnie czegos ,,brakuje" w staniku w tym miejscu

Gość Aggga24__
stanikowa miseczka---> Tez zamierzam sie wybrac do Zabrza, mieszkam w Rudzie. Ja mam z kolei bardzo maly biust, ledwo odstajacy od klatki (jakies 5 cm), do tej pory kupowalam biustonosze w H&M rozmiar 70A, biusotosz nosze jedynie po to zeby nie bylo widac mi brodawek i zeby bylo widac pod bluzka ze cos tam jest (bo bez jestem plaska). Ale czasem chcialabym zalozyc jakas bluzke z dekoltem i planuje inwestycje w taki dobry biustonosz, moze mi tez jakims cudem zrobi sie pelny dekolt? ;) A macie namiary na nietypowe rozmiarowki ale strojow kapielowych?

Gość stanikowa miseczka
moze i bedzie pelny dekod,warto sprawdzic:) mnie w moim staniczku denerwuje tylko to,ze ja bardzo lubie jak biust jest pelny,jabuszka,piersi sa laczane i robie sie przedzialek.Mam nadzieje ze wieceie o co chidzi,a w tym stanku piersi sa od siebie bardzo oddalone,nie ma przedzialka bo piersi sie troszke rozchodza i miedzy nimi jest plasko.Chcialaym znalezc taki zeby byl dobrze dopasowany i wypu=ychal piersi do przodu, tak zeby byl rowek:)

Gość bulka srułka
ja tez mam :) od niedawna, przedtem nosilam z musu 70A lub 75A nawet :P nie lubilam ich, niewygodne byly, podjezdzaly do gory, cycki z nich uciekaly, coz, myslalam ze tak ma byc :P do tego fiszbiny strasznie sie wbijaly w mostek i zebra po kilku probach mam Freyę 60D :D jak ja zalozylam, szok :P stanik- druga skora, nie czuje nic, zadnego wbijania sie fiszbin, no doslownie nic, cycki stercza jak nie wiem, nie sadzialam ze mam az tak duze :P piersi siedza w miskach, jedyny problem to scisly obwod, musze sie przyzwyczaic, oddycham swobodnie ale po kilku godzinach bolaly mnie moje kiedys polamane zebbra :P

Gość stanikowa miseczka
no widzisz moja Droga chyba wszytskie po zmierzeniu i przeliczeniu jestesmy w szoku jak duze miski powinnysmy nosic:)

Gość stanikowa miseczka
best bra zagladasz tu jeszcze?odpowiedz na moj ostatni post

Gość stanikowa miseczka
best bra zagladasz tu jeszcze?odpowiedz na moj ostatni post

Gość biszkoptowa
ja tez po latach noszenia 80C w koncu mam swoj prawdziwy rozmiar - 75 DD lub E zalezy od rozmiarowki. w koncu nie mam waleczkow pod pacha, dolem mi sie nic nie wyslizguje, a gora nie wyskakuje:-) pozdrawiam

Gość ja zamówiłam
65G bo tak mi wyszło na kalkulatorze, choć zawsze niosiłam 80 B/C zobaczymy co to bedzie

Gość stanikowa miseczka
juz nikt tu nie zaglada?

Gość karo88
Ja kilka lat byłam święcie przekonana że mam 75D a tu się okazało że to jednak 70G ! Niestety to nie największy problem. Ciężko znaleźć jakikolwiek biustonosz w tym rozmiarze bo po pierwsze - mały obwód, po drugie - wielka miseczka. Na szczęście okazało się że Krisline ma w swojej ofercie takie rozmiary :) godny polecenia sklep, bo nie tylko mają ogromną romiarówkę ale też duży wybór wzorów :)

Gość misssssssssssballet
70G to nie jest ani mały obwód ani wielka miseczka. I nie odkopuj wątków sprzed roku tylko po to żeby pospamować :O

Gość cycki pomocy ratunku
wiem ,że podbijam ale jak to jest z tymi producentami czemu np 34G truly you, M&S jest dobre a we frei to juz 2 rozm za mało np w takim rio , w polskich to juz całkiem loteria raz to 75 G leży idealnie a raz nawet 75I jest małe , czy poda ktoś kolejność wilekości miseczek u producentów albo jakies porównanie zrobi??

Gość klassi
o taka tabelka by się bardzo przydała. Ja mam ten sam problem nie wiem dlaczego nie ma jednej rozmiarówki. Inaczej jest w tych biustonoszach z wysp inaczej u nas. Ostatnio nabyłam sobie stanik z nipplex i jest 75 C i leży bardzo dobrze, później kupiłam sobie w jakimś brytyjskim dyskoncie i okazało się że tam mam 70 E . Jak na razie moim sposobem na to jest przymierzania różnych modeli.

Gość bielizna damska
różne rozmiary od b. małych po b. duże: www.e-bieliznakobieca.pl

Gość do bieliznakobieca
przestań spamować tam nie ma nawet szerokiej rozmiarówki

Gość jestem na balkonetce
ja sie zapisałam na balkonetkę bo już zgłupiałam z tym dobieraniem