Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zysiamisia

Jak musi być zapezpieczona paczka do wysłania Pocztą Polska

Polecane posty

Gość zysiamisia

czy musi byc karton oklejony papierem takim szarym czy starczy jak zakleje karton dobrze tasma i nie będę dodatkowo oklejała papierem? czy mi wogóle przyjma taka paczkę ?

Gość nie musisz dodatkowow oklejac
papierem

Gość zysiamisia
ale to jest bardzo duża paczka do 15 kg boje się że karton im sie rozleci jakos pomóżcie bo z ta pocztą to nigdy nie wiadomo czy tasma musi byc bezbarwna bo kiedys sie czepiali ze tak ;/

Gość nie chłopak
to zależy od placówki. Ja często wysyłam paczki w samych kartonach dobrze zabezpieczonych, czasem jak miałam nadmiar wolnego czasu to karton oklejałam jeszcze szarym papierem. Jak mam firmowe pudełka, które np. w deszczu mogą ulec zamoczeniu/zniszczeniu to zabezpieczam folią stretch i tyle :)

Gość nie chłopak
a kiedyś przyszły do mnie zamówione drążki, czyli takie 90 cm rurki i były tylko złapane w 3 miejscach taśmą, bez żadnego katony, czy papieru i też widać poczta przyjęła.

nie musisz papierem oklejac ale jesli to ciezka paczka to sie zastanow czy nie lepiej wyslac kurierem - oni bardziej dbaja niz poczta

Gość zysiamisia
dziekuję za odzew

Gość zysiamisia
o to chodzi, że osoba ktora ma ją otrzymac woli pocztę bo nie ma jej czesto w domu tez wolałabym kurierem bo i przyjada po to i maja swoje opakowania ale cóż nie to nie musi byc poczta

Gość dmuchaj na zimne
Jak paczka tyle waży, to dobrze ją zabezpiecz, tak jak mówisz, bo moze się rozlecieć, rozedrzeć, czy położa ją na wózek z innymi paczkami, a na nią walną jeszcze cięższą, bo i tak bywa. Weź ją sznurkiem zawiąż, papierem możesz obwinąć i taśmą jak najbardziej oklej. Wsadż do środka folię bąbelkową, żeby zawartość się nie zniszczyła, nie wiem co Ci jeszcze doradzić. Paczka jest ciężka, to rzucać nią nie będą aczkolwiek może się uszkodzić w transporcie, czy spaść z wózka. A koło taśmy można napisać że paczka zabezpieczona taśmą przez nadawcę.

Gość nie chłopak
zawsze możesz ubezpieczyć paczkę lub wysłać ją w opcji ostrożnie, chociaż mi kiedyś potłukli lampę mimo, że były naklejki i ostrożnie i uwaga szkło, na szczęście dopłaciliśmy za "sprawdzenie przed odbiorem" więc od razu był protokół i po sprawie.

Gość dmuchaj na zimne
No to musiało coś na nią spaść, bo paczki "ostrożnie" się przenosi z rąk do rąk, po to jest taka usługa. No, ostrożnie też dobry pomysł, tylko trochę kosztuje.

Gość ja już nigdy nic nie
wyślę pocztą, nawet listu, wszystko albo ginie, albo ulega zniszczeniu, albo dociera z jakimś kosmicznym opóźnieniem. Autorko - Z kurierem często można się umówić na godzinę, oni dzwonią do adresata i pytają o najodpowiedniejszą godzinę. Przynajmniej ci z dhl, ostatnio otrzymałam kilka przesyłek wysłanych tą firmą i nie było problemu, a też często mnie w domu nie ma. nie polecam za to DPD - przesyłka z magazynów na okęciu na terenie warszawy szła do mnie trzy dni... przejazd komunikacją stamtąd zajmuje mi ok. godziny...

Ja proponuję okleić porządnie taśmą, by paczka była ściśnięta, i do tego opakować ją papierem. Papier jest dodatkową ochroną, a i będzie bardziej estetycznie.

Wydaje mi się, że zawsze jak się chce, to można paczkę ubezpieczyć, przynajmniej tak robią firmy kurierskie, dajmy na to AIN. Ewentualnie można jeszcze wypełnić specjalny druk z informacjami o zawartości paczki. Wydaje mi się, że jednak lepiej byłoby ubezpieczyć paczkę, jeżeli naprawdę zależy nam na jej zawartości.

Gość Kryspin

Wszystko zależy jaka paczka. Ja nie wiem co się dzieje w samochodzie kurierskim, czy te paczki nie latają po całym aucie. Dlatego ja zawsze zabezpieczam paczki ze dwojona siłą. Nakładam zabezpieczenia z Folimpexu i wtedy mam pewność, że paczki są dobrze zabezpieczone. 

Gość Andrea

Też zawsze pakując paczki nakładam zabezpieczenia z Folimpexu. Są mocne i trwałe, nigdy w czasie podroży się nie zniszczyły , a wiec wiem, że są dobrze zabezpieczone 🙂

Gość ronni
Dnia 17.10.2019 o 09:30, Gość Andrea napisał:

Też zawsze pakując paczki nakładam zabezpieczenia z Folimpexu. Są mocne i trwałe, nigdy w czasie podroży się nie zniszczyły , a wiec wiem, że są dobrze zabezpieczone 🙂

No to fakt, Folimpex zadbał o swoich klientów i swoje produukty . Są najwyższej jakości, dzieki czemu pakowanie paczek jest o wiele łątwiejesze, a ich przewóz bezpieczniejszy.