Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastka 234

Jaki krem do twarzy dla malucha po kąpieli i jaki krem ochronny na spacery???

Polecane posty

Gość nastka 234

Dziewczyny, do kąpieli mam kupiony płyn oliatum, więc nie trzeba już uzywac oliwki do ciała. Zastanawiam się jednak czy powinnam używac na buźke po kąpieli na noc jakiś łagodny krem? Czy Wy samrujecie buzie swoim maluszkom? Jesli tak, to jaki krem polecacie? I drugie pytanie - jaki poleciłybyście mi krem ochornny do twarzy na spacery? Urodze w październiku, więc mysle, że ochorna przed wiatrem, a potem chłodem jest ważna? Czy nivea na każdą pogodę Wam się sprawdził?

Gość ergee
A może kup krem z tej samej serii co emulsja do kąpieli? (Nie znam się i też zastanawiam się co kupić i chyba kupię emulsję i krem tej samej firmy.)

Gość nastka 234
tak, ale z olilatum nie ma na przykład kremu ochronnego. Nie wiem natomiast jak z kremem na noc

Gość ja właśnie używałam
nivea na każdą pogodę i do kompieli oilatum tak jak autorka.o ile na każdą pogodę nivea był ok to juz ten z filtrem przeciwsłonecznym był do bani

Gość ja właśnie używałam
a po co krem na noc.jak najmniej przyzwyczajac do takich rzeczy.tylko to co niezbędne

Gość ergee
Aha, rozumiem. To ja też nie wiem i będę podczytywać odpowiedzi bo założyłaś ważny topik.

Gość nastka 234
ja właśnie używałam, to znaczy mam maluszka wykąpać, umyć mu buźke podczas kąpieli w wodzie z oilatum i to wystarczy? Czy przemyć jeszcze wodą gotowaną i tyle? To moje pierwsze dziecko i naprawde nie wiem jak będzie najlepiej? :)

Gość nie szalejcie
taki maluch nie potrzebuje kremu na noc, nie dajcie sobie zrobic wody z mozgu kapiesz w oilatum, wycierasz i koniec

Gość żadnych kremów na noc
na spacer polecam nivea na każdą pogodę

Gość kosmetyki.....
ja do kapieli tez uzywam oilatum a do twarzy na noc-krem do twarzy dla niemowlat WELEDA, natomiast na spacer mamy ochronny do twarzy WELEDA

Gość kosmetyki.....
ale ten ochronny to tylko jak jest wiatr i zimno, tak normalnie tez mu smaruje tym do twarzy.

Gość kosmetyki.....
jak juz przemywasz mu buzie woda z oilatum to nie myj dodatkowo czysta woda, po prostu osusz :-)

Gość kosmetyki.....
a jak po umyciu wolisz czyms posmarowac buzke malemu to mozesz zawsze uzyc tego kremu, ktorym go bedziesz calego smarowac i juz. Co kremu Nivea to tutaj gdzie mieszkam go nie ma,ale pamietam ze dobre lata temu sama uzywalam go jako kremu ochronnego w zimie i byl swietny wiec pewnie nic sie nie zmienilo.

Gość cherrycoke
Nivea na każdą pogode i Bambino - rewelacyjny

jejku, dziewczyny, a po co wy te maluchy tak smarujecie? Ja tylko kąpię w wodzie z oilatum, jak było słonecznie to używałam kremu z filtrem na spacer, teraz jak będzie chłodno i wietrznie zaopatrzę się w jakiś kram barierowy i tyle.

Gość a używacie oliwkę
na główkę po kąpieli, bo słyszałam, ze niektóre mamy smarują noworodkom głowę

nie uzywa sie kremu na noc . a na spacer (moj ur sie w styczniu) uzywalam nivea - krem na kazda pogode . smaruje mu ok 15 min przed wyjsciem