Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiczek2265

Czy jeśli mialam...

Polecane posty

Gość kasiczek2265

o tydzień za wcześnie okres to może oznaczać że jestem w ciąży ?

Gość kasiczek2265
Ja poważnie pytam... Odpowiedzcie mi

Gość kasiczek2265
Nie powiecie mi ?

tak to jest jak się bierze a seks nie mając o nim i o własnym ciele zbyt wielkiego pojęcia.....

Gość kasiczek2265
no dobrze Juz wiem ze jestescie super mądrzy... To powiecie mi czy nie ?

Gość gryczka
Czy to był normalny okres, taki jak zwykle?

Gość kasiczek2265
Ale to ze ma sie okres wcale nie oznacza ze mozna byc spokojnym...

oczywiście, że Ci powiemy... w końcu wynaleziono już aparat, który sprawdza przez sieć czy laska jest w ciąży czy nie :-o

Gość kasiczek2265
Tak tylko ze on sie nie spuszcza we mnie... Ale nie wiem czy mozna byc w ciazy przez jaki kolwiek kontakt spermy z pochwa... Nawet jesli nie dostanie sie ona do srodka ?

Przeczytaj swoje pytanie i zastanów się jeszcze raz... Jeżeli sperma nie ma kontaktu z pochwą to jaką inną drogą może isę dostać do macicy??? Przez skórę plemnieki nie przenikają, spokojnie :D :D :D :D A co do tego, że miałaś za wcześnie okres, sądząc że jesteś młodą osóbką w twoim organiźmie cały czas dzieją się różne rewelacje i spóźnienie bądź przyspieszenie się okresu jest spowodowane zmianą rozpoczęcia się cyklu co może wystąpić np pod wpływem stresu lub ogólnych jakiś zmian w życiu. Ja jak miałam chyba 16 lat to nie miałam okresu przez dwa miesiące i ginekolog mi powiedział, że to całkiem normalna sprawa ;) Nie przejmuj się aż tak bardzo bo takie zamartwianie się też może mieć wpływ na zmianę przebiegu cyklu. A tak od siebie to radzę się troszkę doedukować bo mi gul skacze jak czytam takie pytania. Skoro nie znasz konsekwencji uprawiania seksu i kompletnie nie znasz się na swoim ciele to na Boga nie uprawiaj go!

Gość kasiczek2265
Dobrze a jesli na przyklad on sie spuscil ale nie do pochwy i pozniej tylko wytarl penisa i znow mi go wlozyl to jest jakas szansa ?

tak jest - jeśli niedokładnie wytarł penisa i w nasieniowodzie znajdowały się pozostałości spermy po wytrysku

Gość kasiczek2265
a biorąc to pod uwagę i to że mam okres ?

Oczywiście, że jest. Samo wytarcie nie wystarczy! A zreszta królewno kochana w śluzie który wydziela penis przed stosunkiem też są plemniki, co prawda w małych ilościach ale są.

Skoro masz nie regularny cykl a masz skoro za wcześnie dostałaś okresu to jest całkiem prawdopodobne, że nawet w trakcie miesiączki miałaś owulacje co się wiąże z tym, że mogłaś spokojnie zajść w ciążę.