Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

trąbka

Szczepienie dziecka, pomozcie

Polecane posty

Jutro ide do pediatry na pierwsza wizyte. Pewnie na niej umowie sie na szczepienie, ktore ma byc w 2 miesiacu zycia. I teraz chce juz powiedziec lekarzowi jakie wybieram szczepionki. W szpitalu maly dostal euvax mimo ze mowilam ze chce zaplacic za szczepionke bez rteci. Polozna powiedziala ze ta jest bez rteci i jest najlepsza, a ja niestety uwierzylam. Nie chce zeby moje dziecko dostalo kolejna szczepionke euvaxem. Czy moge zazyczyc teraz sobie inna za ktora zaplace? I jakie najlepiej szczepienia teraz wykonac, jaka szczepionke kupic. Czy ta DTPw jest bezpieczna? A co z Hib i jaka wybraz na Wzw B?

pediatra cie pwenie poinformuje o szczeionkach.i zapewne tez powie o skojarzonych na ktore duzo mam sie decyduje bo tylko raz dziecko jest klute.moja cora byla szczepiona standardowo i zyje.te pieniadze co mialam dac na szczepionke wolalam wydac na rzeczy ktore jej sie przydadza,a co za roznica czy raz czy 3 ukluja dziecko i tak placze i tak.jakos od lat ludzie byli tak szczepieni i zyja

na pewno nie bede szczepic skojarzonymi bo sie zbyt duzo zlego naczytalam ja chce wybrac zamienniki ktore sa bezpieczne, ale boje sie ze pediatra tez nagada mi glupot tak jak ta polozna :(

no to szczep standardowo.moja cora wlasnie zakonczyla szczepienia nastepne na 5 lat dopiero.i dbrze wszystkie zniosla zadnych komplikacji obrzekow czy goraczki.tyle lat ludzie sa szczepieni tumi szczepionkami i zyja.gdyby bylo z nimi cos nie tak to by je wycofali

o rany ale nie chce szczepic euvaxem, chce szczepionke bez rteci i myslalam ze jakies zorientowane mamy mi doradza...

ja nie pamietam jaka core szczepili.zapytaj pediatre o to i powiedz ze wolisz inna.alo jeszcze inaczej idz do apteki i tak sie zapytaj o zamiennik bo nie zawsze maja i musza sprowadzac i sie zorientujesz czy jest taka mozliwosc i w jakiej cenie.i dopiero powiedz pediatrze ze wolisz zaszczepic dziecko inna szczepionka