Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość massala

waga 12 tygodniowej dziewczynki

Polecane posty

Gość massala

hej:) mam pytanie do mamuś 12 tygodniowych dziewczynek..ile waża wasze maleństwa..moja waży obecnie 5900 i pediatra stwierdziła ze to troche za dużo!!!!! sprawdzałam w siatkach centylowych -jest to ok 75 centyla wiec chyba OK ale caly czas siedza mi w głowie slowa tej lekarki...napiszcie proszę jak jest u Was:) a i jeszcze jedno...mała słabo dzwiga głowę w leżeniu na brzuchu, macie jakies sposoby na to zeby jej to ułatwic:) z góry bardzo dziękuję:)

Gość zolzaa
za duzo ?moj ma 10 tyg i 8 ,5 kg i jest ok

ale to chyba nie chodzi o to, ile waży, tylko czy trzyma się na tej siatce centylowej w tym samym zakresie czy coś. Bo ważne jest też z jakiego pułapu zaczynała. Jak po urodzeniu ważyła mało, to może za dużo przybrała.

Moja ma 12 tygodni i waży 5200gr ale wszystko też zależy od wagi urodzeniowej. Moja mała ważyła 2600gr także podwoiła wagę w pierwszym kwartale. Na wadze w ostatnim m-cu przybrała 1 kg. Czyli wszystko jest ok :-D

to tez zalezy troche od wzrostu, ale 10 tygodni i 8,5kg to juz nieco duzo ... moja ma 7 m-cy i tyle nie wazy :)

Gość massala
ważyła przy urodzeniu 3100 czyli od urodzenia przybrała 2800 ale w ostatnim miesiącu przyrost wagi wyniósł około 1200 g...więc moze dlatego pediatra tak powiedziala...karmię ją mlekiem modyfikowanym od około 1,5 tygodnia z powodu moich problemów zdrowotnych i zażywanych przeze mnie leków i trzymam sie ściśle ilości miarek na dobę...nie chce wychować małego grubaska ale przecież nie bede odchudzac malego dziecka!!!

moja corcia jak miala 12 tyg to wazyla 6450g i caly czas sie utrzymywala na 75 centylu.i wszystko bylo dobrze.ladnie na wadze przybierala.na starcie wazyla 2980

Gość a moja ma
16 tyg. i waży niecałe 8kg. jak sie urodziła to było 3710 ..... nie wiem czy to nie za dużo ale jest wysoka bo już jej ubieram ciuszki na 72 i niektore maławe sa jak mniejsza rozmiarówka wiec dziecko dziecku nierówne ......

moze ta zmiana mleka tak wplynela na malucha, nieraz sa takie skoki wagi, moja malutka tez chwile wygladala jak chomik jak miala moze z 6 tygodni, ale pozniej szybko sie unormowalo jesli trzymasz sie dawek to nie ograniczaj, w koncu maluch musi miec wystarczajaco jedzonka

Gość zolzaa
malgosia a ile miala jak sie urodzila? bo moj 4200 ni 60 cm teraz ma 70

przede wszystkim sie nie przejmuj jak zacznie raczkowac i chodzic to spadnie jej waga.zawsze tak jest teraz zuzywa malo kalori a pozniej sie to wyrowna :)

Gość zolzaa
a no i moj tylko na piersi

Gość moja ma
massala jak ja karmisz tak jak jest wskazane to ok. dziecko spali jak zacznie raczkowac i biegac.....

Gość papierosniczka
maja ma 18 miesiecy i wazy 9kg

zolzaa, no to rzeczywiscie duzy maluch od urodzenia, pewnie dlatego ze chlopiec moja miala 3630 kg i 54 cm teraz ma 7 mcy, jakies 70cm i 7,5 kg

Gość massala
dzięki dziewczyny...bede scisle trzymac sie ilosci mleka na dobe i zobaczymy:)