Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiekxd

od 26.09 serca w gore, waga w dol!

Polecane posty

tylko racjonalne posilki - zero slodyczy, tlustych pysznosci, fast foofow i codziennie jakis ruch! i 3kg mniej po 2-3tyg! Kobietki, ktoras ze mna?

a jakie robisz cwiczenia? ja tak robilam marzec/kwiecien i jakies efekty to tam dalo. ;) niestety juz je zniweczylam..

silownia 5 dni w tygodniu roll masaż bieżnia rowerek wibro gim

Gość Kada77
onaa jestem pod wrażeniem Twojego treningu - skąd czerpiesz energię? Nie wierzę że przy takim wysilku nie czujesz że ciało się zmienia- waga nie ważna. Zaczęłam metodę " zero słodyczy, fastfoodow i chleba" kilka dni temu - jem wszystko acz trochę mniej niż zwykle- ubylo mi ok 1 kg. Bardzo chcę schudnąć 4 kg- szczytem marzeń byłoby 5 kg. Czytam forum o diecie proteinowej - to coś dla mnie - zacznę ją za jakiś tydz, dwa. Na razie mam za dużo owoców i warzyw w domu- szkoda je zmarnować. Na razie nie zaczęłam się ruszać - jedynie rower- ale to raczej użytkowo niż dla sportu. Ogólnie boję się wszelkich radykalnych założeń - bo jak je łamię to się b. zniechęcam i pluje sobie w brodę- dlatego zaczęłam "lajtowo".

Gość mrożona pomarańcza
Witam. Ja jestem za!Utyłam w ciąży 26 kg a nadal wyglądam jak ciężarna.Mam dosyć docinków typu-może tam jeszcze jedno dziecko jest?Grrr...

Gość mrożona pomarańcza
Oj chyba nie ma chętnych.Co innego latem ale na zimę to może nikomu się nie chce

jestem zalamana!!! zzarlam kalafior i frytki zrobilam za duzo dla syna :( :( :( :( :( glupia!!!!!!!!!!!!!!!!!! i dzis chyba zero z silowni bo kolezanka wymieka :(

Kada77 dzieki. Cialo sie zmienia, czuje i widze, ale waga nic! A teraz boli mnie zoladek a w piekarniku piecze sie murzynek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ojej!

Gość kada77
mrożona - na zimę, czy na wiosnę - każda pora dobra jeśli jest zapał :) ja już nie mogę na siebie patrzeć od dluższego czasu - tluste brzuszysko; za każdym razem kiedy chę zakupić jakiś ciuch wychodzę z przymierzalni sfrustrowana. Obiecałam sobie, że jak tylko pojawi się luz w spodniach w nagrode zakupię sobie coś ładnego. Czas żeby coś z tym zrobić bo inaczej czeka mnie jesienna deprecha, a wiadomo czym to może owocowac do wiosny < lub raczej do sylwestra;)>. Przez ostatnie 2 lata utylam 7 kg. Frytki uwielbiam - jeśli pochłonę je raz na jakiś czas < tym bardziej z kalafiorem> nie będę rwać włosów z głowy :) ale zakladam że to będą tylko wyjątkowe odstępstwa od zdrowej normy. Pije toast za Panie czerwoną herbatą -

Gość mrożona pomarańcza
kurczaki moja zmora to słodycze.A do zrzucenia mam jakieś 30kg!masakra,jak ja się tego pozbedę?:-(

mi sie wydaje, ze trzeba przede wszystkim dzialac.. i zaczac od zaraz. ona - po prostu w miejsce tluszczu pojawily sie miesnie, dlatego waga sie nie zmienila.. ja nie potrafilabym stosowac tak duzej ilosci cwiczen.. dlatego zostaje tylko przy plywaniu i hula hop (przy mojej wczesniejszej diecie 2 tyg krecenia = 3cm mniej w pasie) i nie interesuje mnie czy lato czy zima.. i tak i tak brzuch mi wylazi spod bluzki... tak wiec dziewczyny do dziela !

Gość Kada77
zaliczylam pierwszy po kilku miechach jogging. Sceneria ładna, bo akurat zachód słońca. Co do kondycji,,, masakra. Myślałam że płuca mi pękną. Acz nie pękły :) Może byc tylko lepiej asiekxd- jak zrzuciłaś wiosną w tak krótkim czasie prawie 5 kg? Pisałaś - racjonalne posiłki + pływanie i hulanie - Jakaś konkretna dieta - mocno się ograniczałaś?

A ja dziś odpuściłam :( buuuuuuuu i nie byłam na siłowni :( buuuuu

Ja się na to piszę. przez ostatnie 2 lata przytyłam 7 kg. Z coraz większym wstrętem na siebie patrzę. Narazie zaczełam ograniczać się w jedzeniu i codziennie 30 min na steeperku. Jednak zapał szybko mi się wypala i bardziej mi się nie chcę niż chcę. Może z Wami będzie raźniej.

Kada, po prostu jadlam ok 1000-1200 kcal dziennie (co spokojnie da sie osiagnac unikajac rzeczy tlustych czy slodkich) np: śniadanie: wase, ciemne pieczywo, no i anwet jesli plasterek sera zoltego to z masa warzyw co bylo naprawde sycace, co do obiadu - mam 22lata i mieszkam jeszcze z rodzicami wiec raczej sie dostosowywalam ale jadlam mniejsze porcie.. czasem gotowalam sobie sama np ryz z warzywami na kolacje zazwyczaj jakeigos owoca do tego na przegryzienie kupowalam sobie lu go, robilam taki "krem" z galaretkii bez cukru i jogurtu albo owoce.. jesli sie mysli pozytywnie to naprawde mozna sie rpzestawic na zdrowe jedzenie! co do cwiczen: zaczelam od masy brzuszkow itd plus skakanka.. ale po 2 tyg skakania ok 1500powtorzen moje stawy skokowe nie wytrzymaly. ;/ potem robilam srednio 30-45min hula hop dziennie i basen 2 dnie w tygodniu To naprawde wystarczy!! :) I nie polecam jakis rygorystycznych diet... np diety kapuscianej.. ! Ale od jutra chce zaczac od nowa! Mam nadzieje, ze razem ebdziemy sobie pomagac :)

dzis data z naszego tytułu a ja mam za sobą nieprzespaną noc, piję 4 kawę, w pracy pożarłam "gorący kubek" bo z pośpiechu nie wzięłam nic i tylko to w szufladzie znalazłam. Ratuję sytuację nawadniając organizm wodą- może trochę chemii wypłucze...I trochę na poczet kolejnej nocy bo szykuje się impreza. Zakwasy mam od ramion po kostki po wczorajszym debiucie. Nie myślcie sobie że rezygnuję - weekendy nie sa łatwe dietetycznie- szczególnie wieczory. O wspomnianej diecie kapuścianej mam złą opinię - rozregulowała mi zupełnie żoładek, zniechęciła na jakiś czas do kapusty i wygłodziła ciało - efekt do przewidzenia. Innych nie stosowałam. Przekonałam się że świetnie się czuję i spada waga kiedy dbam, by nie łączyć pokarmów białkowych z węglami. Czuję się wtedy lekko i nie jestem senna po jedzeniu. Jak pisałam wcześniej oglądam wątek dziewczyn stosujących dietę proteinową - mam ochotę zastosować ją niedługo. Ale na pewno nie pokuszę sie nigdy o jakieś wychładzające diety przy których chodzi się głodnym i mysli tylko o kolejnym posiłku. Zakładam że 26.10 wejdę tu i napiszę że mam 3 kg mniej ;) ile chcecie zrzucić na początek ?

Oj co to? Wszyskie się poddały. Ja w weekend przesadziłam z jedzeniem, dlatego dziś muszę pocierpieć trochę, aby pozbyć się tego co niepotrzebnie włożyłam w swój organizm.

Gość Ewcia85
Mrożona pomarańcza się melduje pod nowym nickiem

Gość Ewcia85
Wiecie,dobre efekty daje jedzenie posiłków o stałych godzinach ale w codziennym natłoku zajęć jest to trudne w realizacji

onaa, ja po intensywnym pasomiesiecznym treningu, spadlam 2 rozmiary i bardzo wyzrezbilam cialo. a waga? poszla 2 kg ale w gore!!:) bo miesnie waza wiecej niz tluszcz xxx

Minęło trochę dni od rozpoczęcia mniej lub bardziej racjonalnego jedzenia, dawka ruchu i czuję się lżejsza+ dużo mniej zdechława. Na wadze też spadek - ale jak potwierdza mi ostatni wpis- nie ma co przykładać za dużej wagi do wagi. Piję pyszną czerwoną herbatę,w ciągu kilku dni tylko raz zjadłam chleb - pod postacią grzesznych grzanek i pamiętam żeby w lodówie nie brakowało kefiru. Straciłam zupełnie ochotę na cokolwiek słodkiego. U mnie słodycze to głupie przyzwyczajenie - jak zacznę jeść - bo akurat mam coś w domu albo u kogoś pożrę - to na drugi dzień już mam ochotę i zaczyna się codzienne jedzienie -po obiedzie słodkiej zagrychy. Właśnie zawsze z pół h po obiedzie - taka straszna ochota na słodkie. Wystarczy że kilka dni odetnę organizmowi dostęp do cukru - zupełnie traci on zainteresowanie nim:) Może masz tak samo mrożona pomarańczo vel Eciu;) Niestety jeśli chodzi o wieczorne jedzenie - zero sukcesów - nie otrzymuje zakazów typu "nic po 19". Dziewczyny trzymacie sie? Jakieś zmiany - w wadze? samopoczuciu? nowe dziurki na paskach od spodni? Z czego jesteście dumne a co potępiacie od 26 09 :) I powiedzcie co i ile pijecie w ciągu dnia.

Ja powiem tak od tego 26.09 jest gorzej niż przed z moją djetą i ćwiczeniami, ale powoli, poooowoli wracam. Wyznaczyłam sobie cel 8 kg do świąt Bożego Narodzenia, czyli tak ponad 2,5 kg miesięcznie- chyba do osiągnięcia. Ale potrzebuję ostrego KOPA aby się wreszcie zmotywować!!!

wyciągnęłam z szafy stare spodnie - w ramach zapodania sobie "kopa" Kiedys były zupełnie luźne i wygodne- a teraz wpijają sie w pasie i wystają z nich opasłe boczki- nawet wciąganie brzucha nie pomoże:) Będą leżeć na wierzchu jako wyrzut sumienia -i cel tego miesiąca. Wciąż mam ochote na gorące posiłki - jest mi zimno a za oknem leje. Wracałam z pracy głodna jak wilk i przechodziłam kolo sklepów, piekarni i cukierni - ale nigdzie nie wstąpiłam - w nagrode gotuję papryczki i pożrę z ryżem- a na kolację mam zamiar zrobić sobie śledzie w occie bo za mną chodzą. Oglądam inne fora-wieści o sukcesach podnoszą na duchu. Onaa- Ciebie wczoraj widziałam na kopenhaskim topiku- jak tam dajesz rade na tym głodowym menu? Ja może bym spróbawała, ale wiem że wytrzymam kilka dni-potem zacznie się myślenie non stop o jedzeniu i dół jak się złamię i zacznie waga wracać. Wydaje mi się że jest sposób dla osób które chcą szybko schudnąć i znając siebie wiedzą, że po głodówce spokojnie przejdą do zdrowego jedzenia bez tłustosłodkich szaleństw. co ciekawego na obiadki zajadacie? przyda się inspiracja Dziewczyny - dziś jest bardzo ładna data- mamy totalnie nowy miesiąc ;-)

No i pieknie - zostalam sama?? i to przed weekendem, kiedy tyle pokus czeka na odchudzacza?? Żadnego wsparcia - trzeba opracowac jadłospis i oddać się rozrywkom by nie przyszły na myśl grzechy kulinarne. Poddałyście się, chudniecie w milczeniu, czy po pierwszym dniu miesiąca buszujecie po sklepach by nagrodzić się za wyrzecznia??? :)

Kada, ja tez jstem na swoim topiku praktycznie sama, może wspierajmy się razem. Bo jak widzę też masz wolę walki o piękne ciało. (byłam na topiku 1000-1200), na jestem na diecie 1000 od września, ale wciąż ją kontynuuję. Ale się najadłam, aż miło (łosoś z warzywami - mniam). A niedługo na rower poćwiczyć. :D