Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

muskat

HCG/USG/ciąża - pomocy

Polecane posty

witam, wczoraj bylam u ginekologa, bo podejrzewalam poronienie - okres ponad 10dni ze skrzepami i bolami brzucha. lekarz po zrobieniu usg, potwierdził, ze jesli byla ciaza to nastapilo poronienie bo usg nie wykazalo nic (gdyby byla ciaza to bylby 6tc). ale badanie bHCG wyszlo ponad norme. pytanie - kiedy poziom bHCG powinien spasc?

Gość saleminka8
zależy od organizmu,człowiek to nie robot i potrzebuje czasu... ja po zabiegu czyszczenia macicy krwawienia takiego normalnego dostałam po 7 dniach,więc w tych dniach na pewno hormony opadły...

Gość popopo
moze i nawet 2 tygodnie po sie utrzymywac ...

Gość taaaaaaaak
u mnie beta hcg spadła do normalnego poziomu po 2 tygodniach organizm potrzebuje czasu

kurcze! ewidentnie coś jest nie w porządku. po 6 dniach zrobilam ponownie badanie beta HCG i zamiast spasc, minimalnie wzrosło .. jutro mam wizytę u swojego gin, ale strasznie się martwię. bo badanie usg nie wykazalo ciązy, gin uznal ze bylo poronienie, ale wszystko jest czyste, krwawienie trwa już 16dni (co prawda teraz jest mniejsze niz tydzien temu). Ale to bHCG ... w zeszlym tygodniu bylo 2202,00 a teraz 6 dni pozniej 2432,00 .. czyli jakby nie bylo przyrost nie jest prawidłowy - bo te 230,00 to 66% nie jest .. moze ktos byl w podobnej sytuacji?? proszę o poradę!!

Gość niestety ale za maly przyrost
czekaj cierpliwie na wizyte i powodzenia beta nie musi spasc od razu:(

Gość mam nadzieję że to nie
ZAŚNIAD GRONIASTY...

czekam czekam na wizytę, ale oczekiwanie mnie wykańcza ... jeszcze jak się człowiek oczyta tego wszystkiego co w internecie piszą .. eech przyrost zdecydowanie niski i to mnie niepokoi .. bo wg ostatniej miesiączki to powninien byc 8tc .. wiec 2432,00mUl to zdecydowanie ponizej jakichkolwiek norm ... z kolei gdyby poronienie odbylo się calkowicie .. to czy juz nie powinien spadac beta? a nie mimo wszystko tak jak teraz min wzrastac ... :(

witam, zdiagnozowano przetrwałą chorobę trofoblastyczną. jestem 2 tygodnie po zabiegu wycięcia 4mm zmiany w macicy. czekam na wyniki histopatologii. nie chce mi się wierzyć, że 1szy gin tego 'nie zauważył' robiąc usg .... nieleczone moze sie przeksztalcic w zmiane , która się leczy onkologicznie :( ..