Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaktuska

jaką herbatę polecacie?

Polecane posty

Gość gość
Organic Black Tea Classic, Herbal Tea Sweet Chai, Organic Herbal Tea Cool Spearmint wszystkie są świetne, wszystki wyprobowałam i zdecydowanie mogę polecić. Herbaty jakościowo są naprawdę w porządku i łatwo możesz je dostać na przykład u http://www.coffeezone.pl/pl/herbaty, polecam wybrać coś w zależności od potrzeb. Nie będziesz zawiedziona.

Ogólnie, jeśli chodzi o herbaty, to akurat jestem w temacie, bo ostatnio piję sporo. Bardzo polubiłam tę z big active, która ma za zadanie dodatkowo wspomóc mnie w czasie odchudzania, bo jak sama nazwa wskazuje (Active Burn) pomaga spalić tłuszczyk :)

Gość gość
To zależy, co Ci smakuje, czy wolisz klasyczne herbaty, czy urozmaicenia :) rano piję zwykłą czarną z cytryną, potem to zieloną lub z dodatkami. Smakuje mi zielona Słoneczny ogród. Zamawiałam z Blue Nature.

Gość Pan Herbaciarz
Polecam jasminową herbatę. Mimo lekkiego kwiatowego zapachu ba bardzo mocny smak. Jedna z moich ulubionych herbat zasmakowała mi tak bardzo że kiedy 1 raz ją dorwalem w 2 godziny wypilem 7 filiżanek i sam przekonałem się o jej właściwościach (afrodyzjak) pomaga także na skórę( oparzenia sloneczne i zmarszczi) oraz na krążenie i uspokojenie (zwlaszcza to ostatnie). Herbatę polecam kupować w herbaciarni, unikając tanich herbatek w torebkach z supermarketów. Herbatę parzy się w filiżance w 80 ° przez 3 minuty w zaparzaczu(1/2 zaparzacza tej herbaty wystarczy na 3 filiżanki)

Gość kratkuska
Mnie ostatnio posmakowały te big-active grejfrutowe funkcjonalne herbaty. Moja mama sobie kupiła i niesamowicie dobry maja smak. U mamy piłam SlimPlus, a sobie kupiłam 4xsuperslim i ona jest grejfrutowa ale z dodatkiem trawy cytrynowej.

Gość Barinta
Też zaczęłam pić 4xSuperSlim, mam nadzieję trochę oczyścić organizm z toksyn, dzięki czemu łatwiej będzie zgubić dodatkowe kilogramy. Wakacje się zbliżają wielkimi krokami, więc trzeba trochę o siebie zadbać :))

Gość cedrick
jeśli szukacie nowych fajnych smaków to polecam herbaty Basilur krótko i na temat

Gość gość
Ja mogę polecić Granny's Finest z Teekanne - to herbata owocowa z aromatem czarnego bzu, wanilii, cynamonu i śliwek. Naprawdę mega, coś nowego i smacznego :) warto spórbować

Gość gość
Ja polecam, zielona na oczyszczenie organizmu, czarną na pobudzenie rano zamiast kawy i rumianku na oczy. I oczywiście powiem że wszystkie te 3 herbaty to od teekanne używam.

Gość gość
Ja polecam czarną herbatkę od teekane, ma bardzo intensywny smak i ładnie pachnie. Za miast kawy rano pije kawę.

Gość gość
Ja polecam herbaty od teekanne mają intensywny smak i zapach i są bardzo pyszne , szczególnie te owocowe.

Gość gość
Ja uwielbiam Dilmah.

Gość gość
Ja polecam Rooibos Caramel Teekanne, herbatka łagodna w smaku, pełna aromatu i do tego na w sobie smak karmelu co dodaje nam rozkoszy słodkiej.

Gość gość
Polecam wywar ze skarpetek zawiera duzo witamin i mineralow:-P

Gość gość
yerba mate najlepsza

Gość gość
Ja mogę polecić teekanne White Tea Red Berries, jest mega. Bardzo smaczny i aromatyczny, aż się zdziwicie bo ma posmak cytrusowy.

Gość gość
Czarna liściasta Yunan

Gość gość
W ostatnim czasie testowałam kilka nowych herbat: herbata zielona - kiedys nie lubiłam, jednak ostatnio uwielbiam. Powiem Wam,ze naprawdę dobrze stawia na nogi, szczególie z rana, zastępuje mi dzięki temu kawę ( której staram sie unikać) herbata biała - delikatna yerba mate oraz wypróbowałam sobie herbatę konopną: https://www.konopnymarket.pl/herbata-konopna.html - radziłabym poczytać sobie o jej właściwościach poniewaz ma bardzo pozytywne właściwości zdrowotne.

Gość gość
Lubię czerwoną herbatę ale teraz jak gorąco piję tylko wodę, zwykła kranówkę warszawską, tą co rozdają na festynach teraz w mieście

Gość Polcia667
Ja najbardziej cenię w herbacie smak i aromat oczywiście :) I śmiało mogę polecić wszystkim herbatki Teekanne :) Szczególnie Cherry Berry i Sweet Cherry <3 Cudowne, fenomenalne i chyba nigdy mi się nie znudzą ! :)

Polecam zieloną herbatę

Herbata oczyszcza

Wspomaga pracę jelit

Poprawia wyglad

I sama  w sobie jest moim zdaniem bardzo smaczna.

Zielone herbaty, zwłaszcza te japońskie wymagają jednak zaparzania w niższej temperaturze i krótszego parzenia. Proponujemy zalewanie liści wodą o temperaturze 65-70*C oraz parzenie nie dłuższe niż 2 minuty. Po tym czasie, otrzymany zielono-żółty napar należy odcedzić.

Polecam na przykład ten gatunek https://www.krainaherbaty.pl/herbata-zielona/guanabana