Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to było przegięcie ze hoho

Wywalona ze stażu na strój!

Polecane posty

Tak sobie czytam i widzę, że są wątki o pielęgniarstwie jednak czegoś takiego czego ja doświadczyłam, nikt by się nie spodziewał... Odbywałam praktyki w szpitalu Zespolonym w Toruniu (im. Rydygiera) Cieszyłam się, że nie wiem co a byłam tam zaledwie 4 dni Dlaczego? A no dlatego, że (praktyki były w wakacje) było bardzo gorąco i taki zapieprz, że w tym fartuchu można było się zapocić strasznie. Strój miałam dwucześciowy. Spódnica taka trochę za kolana i błękitna bluzka, pod tym fartuchem oczywiście. Zdjęłam więc górę od stroju i pracowałam w samej bluzce. Bluzka w stylu sportowym, typ bokserka. I na mnie naskarżyła jedna stara dziadyga, po czym mój staż w tym szpitalu się zakończył... I za co kurna mać? WYGLĄDAŁAM MNIEJ WIĘCEJ TAK (GOOGLE.PL): http://e.snobka.pl/sn568/a30cfc35000d2cd64a12861e http://img.szafa.pl/uploads/clothes/d1/d14/1062984/thumb_1249654059.jpg

miało być ZA STRÓJ oczywiście

Gość gd aka
pewne zawody, miejsca wymagają odpowiedniego stroju. słusznie, że cie wywalili

Bo widzisz, żyjemy w takim jebniętym kraju, gdzie przepisy są ważniejsze od zdrowego rozsądku. Dopiero jakby Ci się zrobiło słabo z gorąca i byś zemdlała podczas dyżuru, to każdy załamywałby ręce, co za głupi formaliści tam pracują... To tak jak jednego roku była z tramwajarzem, który zdjął mundur i jeździł w podkoszulku, bo był taki skwar, a wiadomo jakie są polskie tramwaje... Dostał za to naganę, pierwszą od kilkudziesięciu lat bezbłędnej służby. Mówili o tym w kronice, bo to w Krakowie się stało. Na drugi dzień przyszedł więc do pracy w mundurze i zasłabł w tym tramwaju... Dobrze, że pasażerowie to zauważyli i zatrzymali pojazd, bo skończyłoby się to tragedią... Moim zdaniem ktoś pod byle pretekstem chciał się pozbyć młodej, może lepiej wykształconej osoby i mu się udało. Przecież nie wyskoczyłaś tam w bikini, miałaś odpowiedni strój, tylko niekompletny, co chyba każdy rozsądny mógł zrozumieć, że jest upał...

Niestety skoro dostałaś taki ,,mundurek'' to musiałaś w tym pracować. Na pocieszenie pomysl co przeżywają osoby które są na festynach przebrane za pluszoweg Kubusia Puchatka tym to dopiero musi być przyjemnie w upale i w takim pluszowym kaftaniku który mają od głowy po palce u nóg.;/

Mieli racje. Ja jak pracowałam w piekarni, bardzo dużej. Było tam 25 stopni. Ja miałam na sobie buty za kostke, z metalowymi palcami. Fartuch, siatke na głowie, na tym kask i jeszcze czasem maske, jak pracowałam przy mące i rękawiczki :O Każdy to musiał nosić. Jak ktoś juz wspomniał - taki mundurek.