Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swirek72

7 latek-pewność siebie

Polecane posty

Gość swirek72

Cześć! Mam problem , mój 7 letni syn poszedł w tym roku do szkoły i zauważyłam u niego brak pewności siebie . Co robić jakie są metody a może jakaś dobra ksiązka Pomóżcie !!!!!

Gość swirek72
podnoszę .........

metody podnoszenia wartosci siebie udziecka powinno sie stosowac od poczatku. My taz mezem wlasnei sie nad tym rozprawialismy wczoraj :) sami nie jestesmy specjalistami ale na pewno trzeba duzo z dzieckiem rozmawiac, kazdy problem który nam wydaje sie blachy dla taiego dzieca jest on czasem przerastajacy. Sam fat pierwszych dni w szkole moze byc dla niego ogromnym przezyciem i musicie z nim rozmawiac, a co najwazniejsze pokazac mu ze w Was ma zawsze wsparcie, ze zawsze moze na Was liczyc, to taka potrzeba poczucia bezpieczenstwa.

znam jedna metode z super niani. Bawisz sie z dzieciem w taki sposob. Rozmawiacie sobei o jaichs slawnych osobach, o ludziach którzy sa dla Was "Kims" itd itd, nastepnie mówisz synkowi ze ma zamknac oczy a Ty mu przedstawisz kogos wyjatowego, niepowtarzalnego itd itd, podczas gdy ma zamkniete oczy prowadzisz go do łazienki czy gidzes gdzie macie lustro, kazesz otworzyc oczy i on pierwsze kogo zobaczy to siebie, mówisz mu wtedy "tak Kochanie, to Ty jestes tą wyjatkowa osoba":) moim zdaniem to fajne

Gość *aniołek*
ja z moimi rozmawiam szczerze i dużo nie okłamuje ich i zawsze wszystko tłumacze jak mają jakiś problem to razem go rozwiązujemy

Gość kri100
To proste. Skoro chcesz polecić mu jakąś dobra książkę, to oznacza że już umie czytać. Jego brak pewności siebie wynika z prostej obserwacji pozostałych nieumiejących czytać przedszkolaków: "Co ja tu robię, ja odstaję od reszty, nie jestem tu gdzie trzeba, jestem inny od nich."

Gość swirek72
piccolo - super Dziękuję wszystkim !!!!