Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blankaJanko7

co ze mna?

Polecane posty

Gość blankaJanko7

Hej Wszystkim. Mam pytanie: W tamtym miesiącu okres spóźnił mi się 2 tyg. Bylam u lekarza, pani dała mi tabletki na wywołanie-Luteine. Okres był juz po wzieciu jednej tabletki. Teraz okres dostalam 1 dzien po terminie (balam sie ze znow sie spozni wiec dzien przed wzielam 2 tabletki). Teraz ten okres jest taki... dlugi... trwa juz 8 dzien a piersi bolą tak jak bolały przed... Co to może być? To przez hormony w tabletkach? :(

Gość BlankaJanko7
Nikt nie pomoże :(?

Gość antygona21
hmmm wiesz mi się wydaje, że niepotrzebnie ingerujesz w swój okres tabletkami- Luteiną, tzn. samodzielnie bez konsultowania tego z lekarzem. (mam na myśli ten drugi raz) jej zadaniem jest podniesienie stężenia odpowiedniego hormonu. W momencie zaprzestania zażywania powinien wystąpić okres, bo stężenie to wyraźnie obniża się. Tak jak to się dzieje naturalnie. Może wstrzymaj się z takimi akcjami. Przeanalizuj ile właściwie dni trwa twój okres i co ile masz następny. Czasami się to zmienia. Ja np. bardzo długo miałam regularny co 28 dni. teraz co 31. Na początku tez się martwiłam, ale okazuje się, że organizm sam wprowadza takie zmiany. Poza tym spóźnienia okresu do 5 dni są w granicach normy. pozd ciepło

Gość nie denerwuj się nic
tylko następnym razem poczekaj spokojnie na okres. Ja przez kilka lat mialam regularny co do dnia a jakiś 1,5 roku temu zaczelo mi się coś dziac tzn. spoznial się co jakiś czas raz nawet do 10 dni a ostatnio tydzień. Twój organizm to nie jakiś robot, może się zmienia, albo domaga się bardziej ustabilzowanego trybu życia. Takie opóźnienia nie oznaczają od razu że coś Ci jest więc się tak tym nie denerwuj (ale wiem co czujesz bo ja z początku też tak miałam) Niepotrzebnie wzięłaś te tabletki przed okresem.. ale to już wiesz.:)