Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Msms

Pierwszy seks po porodzie sn.

Polecane posty

Gość Msms

Drogie Mamy mam pytanie: jak wspominacie pierwszy raz po porodzie? Ja jestem właśnie 7 tygodni po porodzie sn i myślę, że już czas powrócić do aktywności seksualnej. Byłam dzisiaj u ginekologa - wszystko w porządku, ale uprzedził mnie, że komfortu nie będzie... Czuję się jak przed pierwszym razem, może warto zaopatrzyć się w żel nawilżający.Proszę o opinie.

Gość ja to bym i mogła ale co stan
Pierwszy seks po porodzie był okropnie bolesny, kolejne także. Bolało tak, że ciekły mi łzy po policzkach... :(

Gość żel ęzlek
żel w tych chwilach sprawdza się rewelacyjnie, na początku po porodzie nie ma się takiego nawilżenia jak przed więc warto się właśnie wspomóc żelem, potem to wraca do normy

Gość ja to bym i mogła ale co stan
Nam nawet żele nie pomogły. Może bolało dlatego, że byłam dość mocno pozszywana... A może za wcześnie zaczelismy.. ale 12 tyg po porodzie wydawalo się taki dobrym czasem...

Gość Msms
No własnie w obawie przed bolem tak sie usztywniam i spinam, ze coś ciężko to widze... :/

Mi pomog zel, ginekolog radzila zebym go uzywala i to nie tylko przy 1 razie. Jesli bedzie sucho moglabym czuc wiekszy dyskomfort po nacieciu. Uzywalismy Durexa, ale bez mentolu. Sprawdzil sie choc po 1 stosunku pojawila sie krew i myslalam, ze mnie tam rozerwalo. Potem ginekolog mi powiedziala, ze to normalne przy 1 stosunku po nacieciu.

Gość mama malego Danielka
Dzis mija rowne 7 tygodni od mojego porodu, a wczoraj z mezem po raz pierwszy za moja namowa sprobowalismy sie kochac. Niestety, kiszka...bolalo jak cholera, choc bylam przez meza uprzednio przygotowana, a wiec zele byly zbedne ;). Dzis bola i "ciagna" mnie szwy i ogolnie czuje dyskomfort i bol TAM...Jednak musze poczekac jeszcze pare tygodni...

Gość to jeszcze przede mną
To można mieć szwy jeszcze w 7 tygodni po porodzie?? Czy chodzi o miejsce po cieciu?

Gość to jestttttt
Tak ze tylko ewejscie jest ciasne a tam glebiej jest luz. Beznadzieja. Bo nie czuc go juz tak dobrze w sobie a wejscie boli I puchnie po sexie. Blizna powoduje ze skora nie jest wogole elastyczna. Zniszczone wlokna kolagenowe itp itd.

Gość a my 4 tygodnie
po cesarce pierwszy raz :-) Jak to robilismy to bylo ok, gorzej pozniej :o Wszedzie bolalo jesli chodzi o brzuch wiec nastepny raz po tygodniu dopiero ;)

Blizna tez, ale zauwazylam, ze w srodku mam jeszcze pare szwow...Niestety mieszkam za granica i tutaj nikt nie kontroluje szwow i blizn po porodzie, a mowie po prostu, ze okres pologu trwa 6 tygodni i koniec. :o

mowia*

u mnie 1 raz byl dwa miesiące po porodzie sn z nacięciem, czułam sie jak dziewica, ciasno i bolało, ale nastepne "razy":) były już coraz lepsze aż do powrotu do starego dobrego sexu sprzed ciąży:)

Gość Msms
No to chyba sobie jeszcze poczekam... :/ też byłam nacięta i szwy rozpuściły mi się dopiero ok 5-6 tygodnia.