Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uyuyuyttttt

Ccy moge tak zrobic???-jak myslicie ????

Polecane posty

Gość uyuyuyttttt

Moj maluszek ma 3 -mce i 1 tydz jest glodomorkiem i niestety to widac na jego wadze :( . Karmie go mlekiem Emfamil 1 ale pomyslalm sobie ze moze poinnam mu dawac juz 2 wtedy moze bardziej by sie najadal . Napisze tylko ze pojedyncza porcja mleko modyfikowanego to 150 i placze ze chce wiecej ... Poradzcie co robic??? ❤️

Gość uyuyuytttt
podnosze ❤️

Gość uyuyuytttt
podnosze kochane mamusie doradzcie cos

nie zminiaj na dwa bo tam sa inne proporcje białek i moze jego zoładeczek jeszcze tego nie trawić. na 2 to po pół roku dopiero. ja bym ci poleciła za konsultacją z pediatrą (no chyba ze ufasz sobie i temu co robisz) wprowadzic do mleczka miarkę kleiku ryzowego albo kukurydzianego- zagesci mleko i spowoduje że bedzie bardziej sycące.

A jestes pewna,ze chodzi tylko o mleko? Moze dzidziusz potrzebuje Ciebie, Ile wazy,mierzy? Ile mialo jak sie urodzilo?

2 napewno bedzie mniej kaloryczna ale warto takie rzeczy ustalac z lekarzem my na 2 przeslismy jak dzieci mialy 4 miesiace

mozesz podawac herbatki zmiast co chwile mleko reszta nie kazdy placz dziecka spowodowany jest glodem

Gość uyuyuytttt
maly jak sie urodzil wazyl 3600 i 58ch teraz okolo 7.5kg i 68cm

a moze to juz czas na jakies zupki i inne stałe posilki? popytaj pediatry.

To znaczy,ze go przekarmiasz..A probowalas mu dosypywac jedna wiecej miarke mleka? A moze nie jest glodne? Tylko chce Ciebie! Tak jak napisane wyzej:placz nie zawsze oznacza głod. A co z kupkami? Normalnie sie wysypia?

Gość uyuyuyutttt
maly je srednio co 3h . a to ze potrzebuje mnie raczej jest niemozliwe bo caly czas go bawie , nosze, mowie do niego. jeszcze nie mial 3-mcy a juz potrafil powtarzac za mna literki jak gy hy ky ry :) wiec czulosci mu nie brakuje

Moze mu nie wygodnie? Sprawdz wszystko! Czy nie ma za bardzo nasiusiane,moze sam chce polezec w spokoju itp.A jak to nie pomoze to dosyp mu jedna wiecej miarke mleka. Ja tez musialam tak robic.

maria ...:-o nie przekarmiasz go a maluszek wcale nie ma jakies mega nadwagi. wage ma na 75 centylu ale wzrost na 90!!!! wiec jst proporcjonalny. to poprostu duze dziecko. idz dziewczyno do pediatry i zapytaj co ona o tym mysli. stale posilki wprowadza sie po 4 miesiacu a u ciebie to kwestia 3 tyg. zapytaj pediatry !!!

Gość uyuyuytttt
nie dosypuje mu wiecej miarek mleka robie tak jak pisze na opakowaniu. nie daje malemu herbatek tylko wode do picia probowalam dawa mu marchewke gotowana ale pluja nia gdzie popadnie ;/ ogolnie jest pogodnym dzieckiem malo placze i jak mu dam mleko o polnocy to spi do 7-7.30 kupy co 2 dni zadnych zaparc

Gość uyuyuytttt
mimo ze nosi pampersy jest regularnie przewijany nawet co 2h wieczorem daje mu 2lyzki stolowe kaszki bobo vita na 150ml mleka i dostaje to po kapieli

MaMani :)Ale jak ja poszlam w 3 miesiacu na kontrole i moj syn wazyl 7 kg to zostalam zlinczowana! Dosyp mu jedna miarke(łyżeczke) wiecej mleka. 3 tygodnie to duza roznica! Ja sobie nie wyobrazam karmic dziecko,ktore nawet usiasc nie potrafi samo dobrze.

musi sie nauczyc nowych smaków i przyzwyczaić do nowej konystencji pokarmów. nie zawwsze pierwsze posiłki wygladaja jak nareklamie słoiczków :P

To jest moje zdanie.Nie uwazam sie za madrzejsza i nie chce tutaj zaraz rozwijac tematu na 1000 stron i udowadniac ktora z nas jest lepsza matka. Pisze to,co sama mialam.Z wlasnego doswiadczenia. I mojej siostry..bo pomagalam jej przy dzieciach kilka lat :p

maria mój wazył 6,900 i nikt nic nie powiedzial bo przeciez to wszystko sa wagi w normie. polecam zmiane pediatry bo chyba jakis przymulony jest skoro twierdzi ze 7 kg 3 miesieczniak to cos złego (pod warunkiem ze nie urodxził sie z wagą 2 kg:P) mój sie urodził prawie 3,900 pozatym waga musi byc tez proporcjonalna do wzrostu itd... 4 mieieczne dziecko tez nie siedzi smaodzielnie a posiłki stałe juz sie podaje. Pozatym autorka juz wprowaziła małemu pierwsze nowosci- kaszka, marchewka...

MaMani Nikt tu nie mowi o sloiczkach..Ja swojemu synowi dalam pierwszy posilek jak mial 5 miesiecy.Siedzial juz sam twardo..Nie wiem jak mozna dawac 3 miesiecznemu dziecku zupke czy cos tam..:(

"Ja sobie nie wyobrazam karmic dziecko,ktore nawet usiasc nie potrafi samo dobrze." tzn jak moje dziecko ma 7 miesiecy a jeszcze samo nie siedzi o mam jej nie dawac obiadkow, bo nie kumam????

Gość nie wolno stosować
nie wolno mleka nr 2 dawać wcześniej !!!! dojdzie do uszkodzenia nerek !!! zapytaj pediatry !!! chcesz, żeby dzieciak był dializowany do końca życia ??? możesz zwiększyć częstotliwość karmienia, ale nie dawaj nr 2 przed 6 miesiącem, zapytaj pediatry :(

Moj peiatra jest jednym z najlepszych :p Moj syn tez urodzil sie majac 3.900 i mierzyl 57 cm. A jak mial 3 miesiace to wazyl 7.320 i mierzyl...69 cm!!! Lekarz(nie tylko moj) powiedzial mi,ze go przekarmiam.

Daruusia!! Nie porownuj 3 miesiecznego dziecka do 7 miesiecznego. 7 miesieczne mozna posadzic w krzeselko do karmienia i bedzie siedzialo..a 3 miesieczne nie bardzo.

oj maria maria.. wyobraz sobie ze jak 7 meisieczniak ni siedzi to tak smao jak 3 miesieczniak znaczy to ze nie bedzie siedziało.. ale ok nie sprzeczam sie i nie udowadniam nic. autorka sobie poradzi wkoncu ona najlepiej zna swoje dziecko.

Nie MaMani. Dziecko 7 miesieczne juz jest duze.. Przeciez takie 3 miesieczne dopiero jakby "otwiera oczy"..Ale to w cudzyslowie,zeby nie bylo..A takie 7miesieczne zazwyczaj juz raczkuje,zaczyna rozmawiac itp..

3miesieczne jeszcze moze nie trzymac glowki rowno,chwieje sie a 7miesieczne juz powinno twargo glowke trzymac.I o to mi glownie chodzi.No a z tym chyba przyznasz ma racje,prawda?