Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cesarka ze wskazan

Do tych co mialy cesarke planowa z wskazan medycznych

Polecane posty

Gość cesarka ze wskazan

Ile przed terminem porodu mialyscie zabieg? Jak to w ogole jest: ginekolog prowadzacy wypisuje skierowanie do szpitala na okreslony dzien?

ja miałam bo mała była ułożona miednicowo, miałam termin na 29.12 ginekolog powiedział że jak się nic nie będzie działo to żeby poczekać jakoś tak wyszło że 31.12 strasznie zacząl boleć mnie krzyż wytrzymałam do rana, mąż zawiózł mnie do szpitala, mój ginekolog akurat schodził z dyżuru, więc się wrócił i zrobił MI najpierw KTG a potem zabrali mnie na salę porodową i tam zrobili CC!

mi lekarka kazała pojechać do szpitala na 3 dni przed terminem, ale pojechłam wcześniej ze skórczami

Gość cesarka ze wskazan
Ambrozja tzn kazal Ci czekac az sie zacznie normalna akcja porodowa? Myslalam ze jak planowa to wczesniej Cie kladą - zanim sie zacznie...

Gość hgfhg
Ja nie miałam ale lekarz mówił nam w szkole rodzenia że zgłosić się z dokumentem potwierdzającym wskazania do cesarki, gdy zaczyna się poród, to trochę późne, nienajlepsze rozwiązanie. Lepiej ustalić wcześniej w szpitalu, kiedy ma być cesarka.

Gość cesarka ze wskazan
tamtamtam ale lekarka dala Ci skierowanie do szpitala, czy po prostu kazala jechac? mialas wskazanie do cesarki wpisane po prostu w karcie ciazy, czy bralas ze soba tez zaswiadczenie od lekarza wydajacego wskazanie do cesarki (okulista, czy tam ortopeda)?

Gość cesarka ze wskazan
hgfhg no wlasnie mi tez sie wydaje ze to wczesniej sie ustala i jedzie sie zanim zacznier sie akcja

Gość cesarka ze wskazan
poza tym moj ginekolog pracuje w szpitalu i chcialabym zeby to on mnie cial - a jak pojade jak sie zacznie to niewiadomo na kogo trafie wolalabym sie z nim umowic na konkretny dzien, i zeby mi wypisal skierowanie do szpitala na ten wlasnie dzien

Ja akurat do końca nie wiedziałam czy mala się odwróci a miałam wpisane w karcie wskazania do cesarki, jednak miałam ten plus że moim lekarzem prowadzącym był ordynator oddziału, mała się nie odwróciła. A lekarz gdyby się nic nie zaczęło kazał przyjechać jak miną 3 dni po terminie.

Gość cesarka ze wskazan
aha no to u mnie sytuacja trochę inna - mam wskazania zdrowotne, wiec nie ma opcji ze moze cesarka a moze nie

Gość aniabionnn
ja mam wskazania medyczne od lekarza neurologa , powinnam się stawić do szpitala 10 dni przed terminem

Gość nastka 234
ja będę miała za kilka dni planowane cc - 10 dni przed terminem. Mam skierowanie od lekarza prowadzącego, który jest jednocześnie ordynatorem tam, gdzie będe rodziła. Z tym skierowaniem mam się zgłosić dzień wczesniej przed cc. Mają na spokojnie porobić jeszcze badania i na następny dzień o określonej godzinie cesarka

Gość nastka 234
koleżanka ostatnio też miałą cc ze wskazań, czyli palnowaną - 12 dni przed terminem. CC wykonywane było w innym szpitalu, ale wyglądało to podobnie do tego, jak ma byc w moim przypadku

Gość cesarka ze wskazan
nastka dzięki! wlasnie o to mi chodzilo - bede wiedziala jak rozmawiac ze swoim ginem :-)

Gość nastka 234
no to powodzenia :)