Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawdziwa furiatka

Rozryczałam się u dermatologa.

Polecane posty

Gość prawdziwa furiatka

jestem na skraju zalamania moze za kolejny miesiac bede już żreć psychotropy jak cukierki

Gość a co ci jest
?

Gość ppytam bo nie wiem
a co ci powiedzial???:D

Gość prawdziwa furiatka
tradzik, ktorego juz nawet makijaz nie przykrywa

Gość instnieją większe
tragedie

Gość prawdziwa furiatka
powiedzial ze nie wypisze mi zadnego antybiotyku bo nei ma takiej potrzeby :O zapisal tylko jakies żele. łykam diane35 ale dopiero 1sze opakowanie skonczylam, a jak ma tak być przez pół roku jeszcze to ja nie wytrzymam :(

Gość ppytam bo nie wiem
idz na solarium moze troche przyschna...

Gość prawdziwa furiatka
zagatka22 -zniknie, albo i nie. moze zniknei za 2 miesiace, moze za pol roku, moze za rok, a moze wcale :( przeczytalam juz dziesiatki tematów o diane35 i nei wszystkim pomagaja antykoncepcyjne na tradzik.. na solarium boje sie chodzić bo nie chce żeby mi zostały ślady po pryszczach na stałe.

Nie rozpaczaj tak, mi przeszło już po trzecim opakowaniu Diane35. Nerwy nie za dobrze wpływają na trądzik.Wytrzymaj:)

Ja tez mialam ogromny problem z cera - 2 lata leczyłam sie u dermatologa wydając kupe kasy na te jego masci i tabletki :/ w koncu wylądowałam u ginekologa - zapisał mi syndi35 - cera w ciągu 2 tyg zaczeła sie poprawiać, po 2 miesiącach miałam tylko kilka pojedyńczych wyprysków. To sa bardzo mocne tabletki gównie na cere ale maja też działanie antykoncepcyjne. Po roku stosowania przestałam i cera od tamtej pory jest idealna. (Takie maja działanie, po roku wypryski znikaja, po 2 latach stoswania znikaja całkowicie). Niestety moja kolejna pani doktor (widzac moja cere) przepisała mi inne, bo tamte podobno sa zbyt mocne i zbyt długie stosowanie moze miec fatalny wpływ. Spróbuj moze Tobie tez pomogą :) p.s te 2 ktore mam nie dają takich efektów ale sa podobno zdrowsze...

Gość prawdziwa furiatka
Kate 35 - boje sie ze mi wogole nie pomoga..gdybym miala 100% pewnosc ze nawet za te pol roku bedzie ok to moze bym sie przemeczyla. ale tak nie wiem czy to wogole ma sens..pojutrze zaczynam studia, nowi ludzie, a ja wstydze sie pokazywac innym na oczy. caly wrzesien przesiedzialam w domu i łudziłam sie ze jakos tymi maścmi do pazdziernika zalecze..

Gość prawdziwa furiatka
verdine20 - ja biore diane35, to chyba bardzo podobne tabletki, tez silne..

Mi też pomogła Diana 35. Po 2 miesiącach znaczna poprawa. Ale niestety problem wrócił po odstawieniu tabletek a brac od nowa już nie zamierzam. I to jest dopiero problem. co teraz?

Po Diane 35 lekarz przepisał mi Yasmin który ma podobne działanie ale jest łagodniejszy tzn. zawiera mniej hormonów.

Gość prawdziwa furiatka
La Sposa - moze sprobuj Izotek, podobno bardzo skuteczny..jak mi diane nie zadziala to pojde do jakiegos dermatologa ktory zechce mi to zapisać :O nieco drogie no ale cóż..

Gość trututu
nie wiem czy to najmądrzejsze wyjście - leczenie trądziku środkami anty. Ja poszłam do dobrego dermatologa, wpakowałam w leki ponad 100 zł i jestem szczęśliwa, bo mam gładziutką buzię i tylko raz na ruski miesiąc coś drobnego mi wyskoczy.

furiatka- moja przyjaciolka miala tak w liceum. W koncu poszla na krioterapie do szpitala, bo miala dosc.

Gość do trututu
jakie leki bierzesz?

Gość prawdziwa furiatka
trututu - wydaje u dermatologa co miesiac ok 100zł i nic z tego :( gdyby to bylo takie proste ze jedna masc i żel i po wszystkim..

bo tabletki to w końcu chemia.. organizm przyzwyczaja sie a jak odstawisz to jest w szoku i nie wie co sie dzieje i w tedy wszytko to co najgorsze wyskakuje... może lepiej jakieś kremy czy zele już stosować..

no wlasnie mi pani ginekolog powiedziała, ze te syndi sa najmocniejsze i długie stosowanie moze miec fatalny wpływ. Podobno wystarczy je brac pół roku i potem zmienic na inne. Ja brałam rok - i dostałam od niej opierdol ze tak długo, bo cera i tak poprawiła mi się po tych 2 miesiącach. Poczekaj z tymi co masz, jesli nie zobaczysz poprawy to zmien. Aha i te syndi sa reundowane, bo ich głównym zadaniem jest poprawa cery (czyli maja duzo antybiotyków) ja płaciłam jakies 12 zł.. a teraz 45 :/

Gość trututu
ja dostałam antybiotyk do smarowania w zawiesnieni Zinneryt czy jakoś tak to się zwie (ok. 50zł) i maseczka Lerosett (ok. 56zł) i to mi pomogło, ale każdy ma inną cerę.

Gość prawdziwa furiatka
verdine20 - a czy w pierwszym miesiacu mialas pogorszenie? :( za miesiac bede juz po 2och opakowaniach i zobacze..ale jakos nei nastawiam sie na poprawe :O pewnie mi wogole nie pomoga, albo za ileś miesięcy..

Gość co do diane35
...to niestety nie jest taka bajka, ze pryszcze po roku znikaja i nie wracaja niestety u wielu osob jest dobrze tak dlugo jak sie bierze te tabletki a to silny lek i nie powinno sie ich brac dluzej niz rok!

Diane są bardzo dobre, miałam okropny trądzik wyglądałam jak trędowata, po 2 miesiącach znaczna poprawa a po 4-5 miałam cere jak niemowlak. Po odstawieniu często wraca więc trzeba wziąść dłuższą serie opakowań i powtórzyć po pewnym czasie. Dzis mam ładną cere, może nie idealną ale wyglądam jak człowiek ;-)

Gość prawdziwa furiatka
La Sposa- lecze sie dlugo u dermatologa, i jakos od kwietnia do konca sierpnia było naprawde ok...a od wrzesnia mam taki syf że juz nei pamietam kiedy tak zle wygladalam i dermatolog polecił mi diane..jesli to nie pomoze to wtedy sprobuje izotek, no bo co jeszcze mozna sprobowac? :/ to chyba juz bedzie ostatnia deska ratunku