Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasikaka

kotlety mielone, czy moge...

Polecane posty

Gość kasikaka

wlasnie robie kotlety mielone i mam malutko bolki tartej. Tak se pomyslalam czy moge zamiast nia kotlety "zagescic" np maka???? czy tak mozna????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mozesz ale mieso bedzie
bardziej kleiste

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lepiej wbiij jajko
masa będzie rzadsza na surowo, ale po usmażeniu będą się trzymały

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nieeee lepiej nie
jesli nie masz bulki tartej, to wez zwykle bulki, namocz je woda/mlekiem i dodaj do miesa... MĄKA? szalony pomysł jak dla mnie :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Też właśnie robię mielone :) Mąki nie, lepiej idź po bułkę...albo w ogóle bez niej, ja kiedys zrobiłam bez i były w porządku:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie musisz dodawać bułki tartej, tak jak koleżanka wyżej napisała wbij jajko, możesz ale nie musisz mąki. Potem obtaczaj w mące, albo np w płatkach kukurydzianych, albo innych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasikaka
ok dzieki, to dam samo jajko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja czasem nie daje ani jajka, ani maki, ale to wychodza takie raczej hamburgery ;) mozna tez 'zageszczac' mielonce, takie z jajkiem, otrebami i w nich obtaczac, ale to tak tylko pisze, jakby ktos chcial zdrowsza wersje, bo wiem, ze niektorzy wlasnie lubia z bulka i nic tego nie zmieni ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bumerang....
daj jakieś płatki jak masz, obojetnie jakie, mogą być owsiane, jęczmienne itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bułki-kup
ciężko to już po bułke do sklepu iść?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to wy kupujecie bułkę
tartą w sklepie?????????? ja robię sama, nie miałabym przekonania do takiej kupnej :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja też robię sama bułkę
dużo pieczywa mi zostaje:) w życiu by mi się nie chciało iść do sklepu po bułkę w trakcie robienia jedzenia, strata czasu:P ja czasem nie dodaję bułki do kotletów a czasem dodaję namoczoną bułkę. myślę, że płatki to też dobry pomysł.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie daję bułki tartej
Ja do mielonych wcale nie daję tartej bułki, tylko taką namaczana i odciśniętą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale jak samemu bułkę
Na tarce? Za dużo roboty, czym jeszcze można zmielić taką suchą bułkę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pewnie w maszynce do mielenia :) (nie posiadam) ew. w takim malakserku od blendera też kupuję bułkę tartą w sklepie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w maszynce to bym sie bała
że coś się zepsuje...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w maszynce elektrycznej
ale takiej z nakłądką do tarcia warzyw. wtedy na tej drobnej do marchewlki lub ziemniaków. moja mama kiedyś w zwykłej do mielenia mięsa tarła. albo ja mam jeszcze taką do warzyw na korbkę;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no właśnie w elektrycznej bym
się bała... Próbowałaś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mialam wlasnie taki sam problem. nie mialam bulki (z "lenistwa", by skrocic czas przygotowania, zwykle uzywam bulki tartej; znam jednak tez wersje z namoczona bulka) zrobilam baze jak zwykle (mieso, przyprawy, cebula, jajko) otoczylam w mace. nie dodawalam maki do srodka. Wyszlo wszystko bardzo dobrze. mysle, ze najwazniejsze, to dopasowac ilosc jajek do ilosci miesa. do 0,5 kg 1 jajko jest wystarczajace. wiem ze niektore przepisy krokietow taka wersje maja, ze make dodaje sie do srodka, ale wtedy maka jest jeszcze jakos przygotowywana i nie probowalam nigdy takiej wersji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×