Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Iga*

Strasznie się boję więc chętnie popisze z doświadcząną w tych sprawach osobą...

Polecane posty

Dzisiaj o 15 umówiłam sie do przekłocia jezyka ale teraz zobaczyłam dopiero jaka gruba jest igła i jakie grube są kolczyki... Czy to bardzo boli? Czy jest możliwość aby przez przypadek stracić czucie w języku? Czy język może pęknąć na dwie części? Napiszcie cały proces ie to trwa i wogól... Będę bardzo wdzęczna. Wiem że zaraz napiszecie że to nie to forum....

wiesz to raczej nie ten dzial , ale... moja kuzynka miala kolczyk w jezyku to przez miesiac pila ze slomki :) a przez tydzien miala tak opuchniety ze mowic ledwo co mogla :-/ a ten dzwiek obijanego kolczyka o zeby brrr mi osobiscie nie podoba sie ja mam kolczyk w pepku i zalozenie mnie okropnie bolalo :-/ - nie wiem moze jakas przewrazliwiona jestem :-P i babral mi sie przez miesiac, nie wiem od czego, bo przestrzegalam zalecen pozniej bylo ok i teraz slicznie wyglada, no ale to kolczyk w pepku a nie w jezyku ;)

W pępku mam i bardzo szybko mi się zagoił :) dzięki za dopowiedź a co z tą iglą ona tka gruba jest?

Gość vghj
Faktycznie nie to forum:) Jednak odpowiem Ci... Też się bałam chociaż koleżanki które przekłuwały wcześniej mówiły że nie boli, dopóki się sama nie przekonasz to będziesz się bała... Czy można stracić czucie? Nie mam pojęcia, może i czasem się zdarza coś nie tak ale jeśli wybierasz się do profesjonalnego studio to ryzyko wydaje mi się niewielkie by poszło coś nie tak.. Ogólnie cały zabieg trwa kilka minut, najpierw muszą zdezynfekować igłę i sam kolczyk (dają jakiś specjalny, nie ozdobny).. Zaczyna się od tego że przytrzymuje Ci język specjalnymi kleszczykami, to powoduje ucisk ale bez obaw:) zaznacza sobie w jakim miejscu wbić igłę, potem ją wbija, jest to dziwne uczucie, nie bardzo bolesne, tylko nieprzyjemne, jakby trochę ciągnęło... W koniec igły wkłada kolczyk, wyciąga i zakręca.. Nie przejmuj się rozmiarami kolczyka, język spuchnie więc musi być zapas... No i najgorsze wg mnie to późniejszy tydz.. jak będzie opuchnięty język to będzie bolał, będzie ciężko z jedzeniem i piciem ale powinnaś dostać zalecenia co wolno a czego nie, no i płukać specjalnym płynem antybakteryjnym... No i po 2-3 tyg na zmianę kolczyka.... To tyle.. Myśl o straszliwym bólu baaaardzo przesadzona, potem o wiele gorzej:)

Gość ana999
samo przekluwanie praktycznie nie boli ale pozniej tak, ja po jednym dniu wyciagnelam :)

Gość neffff
zrób sobie lepiej na cipce

Ja mam kolczyk w języku, same ukłucie troszke boli ale trwa to tylko kilka sekund. Poza tym, że przez tydzień jadłam tylko serki typu danio, jogurty (nie mogłam gryść) to nic mi się innego nie działo.